Wednesday, December 1, 2010

Electric Bicycle


Kelmarin masa ibu gi pasar mini kat area perumahan ibu ni...
Ternampak seorang mommy bawak benda alah nak kata motor pun yer..nak kata basikal pun yer..
Punyalah confius apa jenis kenderaan lah mommy ni bawak kan..
Ingatkan ibu sorang jer jakun...rupa2nya ramai jugak yg jakun..
Masing2 dok pandang2 sambil cakap2 pasal kenderaan yg dibawak..

Sangat sweet kenderaan tu sebab warna pink kan..
Pastu anak yg besar sikit bonceng kat belakang..
Baby yg agak2 sebaya ayyunie tu duduk depan kat bakul tu...
Geram2 jer nak tanya kat mommy tu.."mana awak beli benda ni erkkk??"

Nak tgk tak rupa kenderaan tu??


Rupa benda tu sejibik cam ni...
Memang warna pink pun...
Tu yg buat ibu makin geram tu...hehe..

Pastu semalam tiba2 sampai buku pemplet kat office ibu pasal benda alah ni...
Oooo..baru tau rupa2nya benda alah ni namanya 
"Electric Bicycle"
Dah lah kilang jual bicycle ni dekat jer ngan tempat ibu keje...hehe
Aishhh..best jugak ni kalau rembat satu...haha..
Nampak cam senang jer nak bawak ni...ekekeke...eksyen...ntah2 susah..
Ibu ni kan penakut orangnya...
Ok lah sapa2 yg nak tau lebih lanjut pasal electric bicycle tu...
Boleh lah klik2 bawah..

Antara kelebihan electric bicycle ni:

No Sound Pollution
No Air Pollution
No Petrol Required
No License Required
Automatic Stored Energy System


Jom cuci2 mata tengok electric bicycle yg lain..






p/s: Uols pernah jumpa tak electric Bicycle on the road??




p/s: Hari ni hari baru, sesi baru 2011, students baru, schedule baru, bulan baru...Welcome to Pusat Bahasa Pelangi to all my students...nampaknya bulan 12 aderlah bulan paling sibuk yer......Sian anak2 ibu kena tinggal dari pagi2 lagi...



15 comments:

LyNn HaMzAh said...

wah...nampak menarik jer ayu...kalau beli satu leh gak bawa gie kedai beli barang dapur kan...

mama rifQy said...

wah..menarek!! tak pnh nampak lagi kak ayu

mummy_ayu said...

pernah dgr tapi lum pernah nampak lagi..

AziE-rAh said...

Best basikal @ motorsikal nie. Atuk saya kat kampung ada satu. Dia guna bateri. Dah guna, balik cas.
Kalau balik Johor saya n hubby naik ronda kampung. Hahahhaha...

Liza said...

Basikal ni my MIL ada, buat naik masa nak p baca baca-baca Yasin kat surau...:) means utk perjalanan derkat2 dlam taman

Farra Dhelina said...

pernah gak tgok..ternganga jugak la mulut ekekeke..

pernah tgok dia tgh isi minyak kat petrol pump..klaka pon ye jugak..hehe

zura@iwan said...

aahhh skrg ni ramai yg beli beskal letrik ni...tmbh2 utk warga2 emas...x larat nk kayuh kan...

Nana said...

ehh comei je kan
ni ala2 moto pasola gak ni kan
kita minah rempit
ahhaha
mmg bawa je moto abah klw nk g kedai

e.l.i.z.@ said...

heheheh kalu eli pun jakun tgk. sbb meme x ajin tgk tep hehe..tp mcm besar jah ayu..lamo keh stereng dio berat lamo keh nk pusing..supo hop ayu naik haitu tuh

Anonymous said...

Pernah dengar..pernah tgk kat kedai tapi tak pernah nampak on the road lagi..cute la yang colour pink tu

waRDah @ QiQi said...

selalu tgk student Thailand kayuh basikal ni pagi2 pegi kelas n petang2 balik kelas kat Uia..

mcm nk pinjam aje.. hihihi

BIONIC WOMEN said...

selalu jugak tengok nih, selalunya cina yg dah warga emas tuh guna..
kat Rompin ada jugak 2,3 biji yg sellau tgk..
tapi baru skang ni ase macam berminat...lwh antar Dhiya g sekolah tahun depan...hikhik, baru terpikir

pearl said...

ayu...yo yo or je ko nak pi pasar naik basikal...ahaks... tak dapat dibayangkan ..kehkehkeh

Adam Rizq said...

basikal letrik cmni pernah nmpk and pernah naik pun kat tmn botanical melaka..hehe.tp mybe design berbeza ckit la.mmg best n senang nak bwk.

[-suziey-] said...

nmpk rupe mcm motor..tp beskal ek..xpnh jmpa lagi..