Wednesday, December 1, 2010

Electric Bicycle


Kelmarin masa ibu gi pasar mini kat area perumahan ibu ni...
Ternampak seorang mommy bawak benda alah nak kata motor pun yer..nak kata basikal pun yer..
Punyalah confius apa jenis kenderaan lah mommy ni bawak kan..
Ingatkan ibu sorang jer jakun...rupa2nya ramai jugak yg jakun..
Masing2 dok pandang2 sambil cakap2 pasal kenderaan yg dibawak..

Sangat sweet kenderaan tu sebab warna pink kan..
Pastu anak yg besar sikit bonceng kat belakang..
Baby yg agak2 sebaya ayyunie tu duduk depan kat bakul tu...
Geram2 jer nak tanya kat mommy tu.."mana awak beli benda ni erkkk??"

Nak tgk tak rupa kenderaan tu??


Rupa benda tu sejibik cam ni...
Memang warna pink pun...
Tu yg buat ibu makin geram tu...hehe..

Pastu semalam tiba2 sampai buku pemplet kat office ibu pasal benda alah ni...
Oooo..baru tau rupa2nya benda alah ni namanya 
"Electric Bicycle"
Dah lah kilang jual bicycle ni dekat jer ngan tempat ibu keje...hehe
Aishhh..best jugak ni kalau rembat satu...haha..
Nampak cam senang jer nak bawak ni...ekekeke...eksyen...ntah2 susah..
Ibu ni kan penakut orangnya...
Ok lah sapa2 yg nak tau lebih lanjut pasal electric bicycle tu...
Boleh lah klik2 bawah..

Antara kelebihan electric bicycle ni:

No Sound Pollution
No Air Pollution
No Petrol Required
No License Required
Automatic Stored Energy System


Jom cuci2 mata tengok electric bicycle yg lain..






p/s: Uols pernah jumpa tak electric Bicycle on the road??




p/s: Hari ni hari baru, sesi baru 2011, students baru, schedule baru, bulan baru...Welcome to Pusat Bahasa Pelangi to all my students...nampaknya bulan 12 aderlah bulan paling sibuk yer......Sian anak2 ibu kena tinggal dari pagi2 lagi...



Post a Comment