Wednesday, December 22, 2010

Sapa nak kicap free??

Sapa nak kicap free?? 
Sapa nak kicap free??
Saya tak nak...sebab takut..
Tapi bila semua org amik, saya amik jugak..hehe

Isnin aritu ibu + ayah damia bawak aleesya + ayyunie gi pasar malam..
Alah...bukannya jauh pun..
Kat bawah office jer pasar malam tu..
Tapi tu lah kami memang jarang2 sangat gi pasar malam..sebab apa ntah..
Hari tu nak dijadikan citer, balik keje buat donno jer kat pasar malam bawah tu.
Balik2 terus usulkan cadangan kat ayah damia bawak aleesya + ayyunie kenal2 pasar malam..
Tak der lah diaorg jakun sangat nanti...heheh..padahal ibunya yg nak berjalan habiskan masa..

Lepas parking keta....jalan 2-3 langkah..
Ader beberapa pompuan ni tegur
"abang, kakak, hari ni kami bagi kicap ni free jer...ni sample ni.."
Aikk heran gak kan..kenapalah dia bagi free..
Sebab kicap ni antara yg dah lama dipasaran..
Tapi dah semua amik..maka kitaorg pun amik jugaklah..


Pastu masa kami nak beli2 makanan tu..
Ramai pulak peniaga menegur kat mana kami dapat kicap tu..
Semua cakap comell lak kicap tu...dapat kat mana..
Bila ibu cakap jer dapat kat depan..terus peniaga2 tu semua cakap nak pergi amik tau..ekekek..
Lucu pulak rasanya..



Memang tersangatlah comell kicapnya..
Tu ibu buat perbandingan kicap comell ngan kicap yg biasa ibu beli.
Oh yer..kami memang pengguna tegar kicap cap kipas udang yer..
Kicap2 lain makam kureng sikit rasa manisnya...
Nampak tak tu?? siap ader tanda sample lagi hah..
-
-
-
-
Tapikan..musykil lah nak makan kicap ni..
Takut2 diaorg bubuh dadah ke suruh kitaorg ketagih...ntah2 kicap expired date ke...huhu..
Korang rasa kicap ni leh makan tak??
-
-
-
-
-
Alang2 dah citer pasar malam...jom kita tengok apa yg kami beli disana..
Jarang2 sekali  nak membeli kat pasar malam..


Kuih sagu tu aleesya yg request..
Kuih talam keladi tu memang ibu nak makan..
Rasa??? Huhuhu sangat menyedihkan..
Bak kata ayah damia..
"Tawar hebe kuih ni"


Last makan putu bamboo 2 minggu lepas..
Masa singgah kat air hitam...
Fuhh...memang sedap putu bamboo air hitam.
Besar2, lemak, manis..secukup rasalah pendek kata..
Tapi yg ni?? huhuhu..tak nak komen banyak..
Bagi 2/5 jer boleh???


Yg besar tu nasi kerabu...utk ayah damia..not bad lah..
Yg kecik tu meehoon goreng + kuew tiaw goreng..
Eh2 sekarang harga dah naik erkkk??
Dulu RM1, pastu RM 1.20, sekarang RM1.50 pulak...


Yg ni memang kami ratah sampai licin..
Kerangka ayam ni.
Kami kan peminat setia tulang...heheh


Hah..yg ni memang best..
Lompat tikam...
Boleh bagi 5/5...
Memang puas hati makan lompat tikam ni...hehe


p/s: Korang suka beli apa kat pasar malam..


14 comments:

MrS. F!zA said...

jangan makan.. 2,3 hari lepas keluar berita pasal kicap kipas udang tiruan yg dirampas.. banyak giler tau!! takut yg tu tiruan jgk pastu dia buh la sample ke..

dah la kami penggemar kipas udang..tkut plk nk beli pas ni..

Nana said...

ahh la kiut je kicap tu
ada masa paper ritu kan
kicap kipas udang ada hok tiruan
kena jaga2 pasni klw membeli

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah ayu ni saje je bagi terliur tau sib baik dah sarapan pagi ni, peranh jadi isu pasal kicap sebelum ni...rasa nya pasal kicap yang ayu dapat ni, ade tengok kat berita tak, kalo salah kicap sorry ek, ingat2 lupa la

azura samsuddin said...

samelah kite sis, peminat kicap kipas udang, beli brand lain mmg x laku... hehehe

mummy_ayu said...

ah ah..kiut je botol kicap tu..bab kicap kipas udang tiruan tu..ada baca tu..

mama_umar_maryam said...

haaa btol2..kuar paper kicap tiruan,klu nk cek tgk kt penutup tu,compare dgn kicap ori..hehehe

e.l.i.z.@ said...

haah..kami pun penggemar kicap kipas udang..eh tu meme size kecik ko gano tu? cute hehhe

kalu expired, mesti ada tarikh dio keh

maslinamansor said...

dr dulu smpi skrg memang pakai kipas udang jer. Macam dh sinonim dh...

kalau singgah pasar malam, nasi kerabu selalu gak jadi target...

zura@iwan said...

eh2...comey la btl kicap kecik tu...sukanya....

MaMa3H said...

ohhh....peberet 3H...
lor..kicap pun ada tiruan...:(

Farra Dhelina said...

suka beli jagung bakar! hehehe sehdappp...

eik kicap tu..comel nya..kecik je..tp klu fra pon, jd takot gak nk mkn..

Mama Zharfan said...

kat UK pun ada kicap ni, and me memang beli kicap ni ajer :)
kat psr mlm me suka beli kerangka ayam mcm u gak ayu, then me suka beli kopok lekor, soto ayam, apam balik, sotong ball yg goreng2 tu..and the list goes on heheheh

[-suziey-] said...

haih teringat time peknen ngidam lompat tikam ni..

ulu suka gk ratah kerangka ayam ni..skang ni makin mahalllll laaaaa

mama tisya said...

mmg peminat kicap manis kipas udang,kicap lain tkmo..tp naper die bg sample ek..botol plak kecik...bahaya gk tu...tkde plak terbc psl kes kicap tiruan...paper mn tu yg geng2 bc ek...kt botol kicap sample tu tkde bg ke penutupnye mcm slalu bli kn stiap botol ada penutup kicap