Wednesday, December 22, 2010

Sapa nak kicap free??

Sapa nak kicap free?? 
Sapa nak kicap free??
Saya tak nak...sebab takut..
Tapi bila semua org amik, saya amik jugak..hehe

Isnin aritu ibu + ayah damia bawak aleesya + ayyunie gi pasar malam..
Alah...bukannya jauh pun..
Kat bawah office jer pasar malam tu..
Tapi tu lah kami memang jarang2 sangat gi pasar malam..sebab apa ntah..
Hari tu nak dijadikan citer, balik keje buat donno jer kat pasar malam bawah tu.
Balik2 terus usulkan cadangan kat ayah damia bawak aleesya + ayyunie kenal2 pasar malam..
Tak der lah diaorg jakun sangat nanti...heheh..padahal ibunya yg nak berjalan habiskan masa..

Lepas parking keta....jalan 2-3 langkah..
Ader beberapa pompuan ni tegur
"abang, kakak, hari ni kami bagi kicap ni free jer...ni sample ni.."
Aikk heran gak kan..kenapalah dia bagi free..
Sebab kicap ni antara yg dah lama dipasaran..
Tapi dah semua amik..maka kitaorg pun amik jugaklah..


Pastu masa kami nak beli2 makanan tu..
Ramai pulak peniaga menegur kat mana kami dapat kicap tu..
Semua cakap comell lak kicap tu...dapat kat mana..
Bila ibu cakap jer dapat kat depan..terus peniaga2 tu semua cakap nak pergi amik tau..ekekek..
Lucu pulak rasanya..



Memang tersangatlah comell kicapnya..
Tu ibu buat perbandingan kicap comell ngan kicap yg biasa ibu beli.
Oh yer..kami memang pengguna tegar kicap cap kipas udang yer..
Kicap2 lain makam kureng sikit rasa manisnya...
Nampak tak tu?? siap ader tanda sample lagi hah..
-
-
-
-
Tapikan..musykil lah nak makan kicap ni..
Takut2 diaorg bubuh dadah ke suruh kitaorg ketagih...ntah2 kicap expired date ke...huhu..
Korang rasa kicap ni leh makan tak??
-
-
-
-
-
Alang2 dah citer pasar malam...jom kita tengok apa yg kami beli disana..
Jarang2 sekali  nak membeli kat pasar malam..


Kuih sagu tu aleesya yg request..
Kuih talam keladi tu memang ibu nak makan..
Rasa??? Huhuhu sangat menyedihkan..
Bak kata ayah damia..
"Tawar hebe kuih ni"


Last makan putu bamboo 2 minggu lepas..
Masa singgah kat air hitam...
Fuhh...memang sedap putu bamboo air hitam.
Besar2, lemak, manis..secukup rasalah pendek kata..
Tapi yg ni?? huhuhu..tak nak komen banyak..
Bagi 2/5 jer boleh???


Yg besar tu nasi kerabu...utk ayah damia..not bad lah..
Yg kecik tu meehoon goreng + kuew tiaw goreng..
Eh2 sekarang harga dah naik erkkk??
Dulu RM1, pastu RM 1.20, sekarang RM1.50 pulak...


Yg ni memang kami ratah sampai licin..
Kerangka ayam ni.
Kami kan peminat setia tulang...heheh


Hah..yg ni memang best..
Lompat tikam...
Boleh bagi 5/5...
Memang puas hati makan lompat tikam ni...hehe


p/s: Korang suka beli apa kat pasar malam..


Post a Comment