Monday, December 20, 2010

Asam Boy, Asam Girl

Kah kah kah..
Serius, masa mula2 tgk ader menu asam boy & asam girl kat medan makan ni..
Kami suami isteri sama2 gelak terkekek-kekek..

Nak dijadikan citer..Jumaat lepas..
Lepas je ibu publishkan entry ni..
Kebetulan ayah damia yg baru balik dari masjid ajak lunch nasi kukus lagi..
Katanya mengidam lagi..ekekeke

Tapi kali ni makan kat medan tu jer..
Tak bungkus cam sebelum ni..
Bila ternampak menu air "asam boy & asam girl"
Terus ibu tanya org yg amik order tu cam mana lah rupa asam girl tu.
Katanya asam girl warna hijau..asam boy warna oren..

Disebabkan tak pernah cuba...so kami pun order air tu..


Ni ler airnya..
Ibu order asam boy..
Ayah damia order asam girl...ekeke
Katanya kenalah rasa lain2 "jantina" hahahaa


Tapi serius lah cakap..
Asam girl lagi sedap..
Rasanya susah nak tafsirkan entry ni...ekeke
Ayah damia kata, mestilah girl yg sedap...
Sedap hingga hirup sampai ke akar umbi tu...opsss!!!


Ni nasi kukus ayam berempah kami..
Walaupun makan kat medan, tapi kat sini style dia tak der pinggan2..
Memang kena bungkus jugak...hehe
Alhamdulillah...burp!! Kenyang haritu..

p/s: Korang pernah minum asam girl tak??
Post a Comment