Monday, December 6, 2010

Indoor Water Park di Johor & Mari Memasak di JOHNNY'S RESTAURANT

*2 in 1 punya citer....

Kisah Raya Haji aritu...
Hehehe..ader lagi citer tu..
Sebab semalam baru transfer pics ni dari Handphone ayah damia..
So, dah alang2 ader gambar, sayang lak nak delete terus..
Kenangan ni kan..beraya di Johnny's

Actually lepas Zohor masa raya haji tu..
Dah plan awal2 nak ke Sebuah shopping complex ni..
Sebab tak pernah pun jejakkan kaki lagi ke sini..
Lagipun baru tau yg shopping complex tu ader INDOOR WATER PARK..
Launching masa 28.8.2010 aritu..baru lagi ni...
Nak gak tgk cam mana rupa Water Park dalam shopping complex kan..

 Indoor Water Park yg pertama di Johor tu...

Ni bayaran masuk...

Tapi kan...kami masuk sekejap jer tau..
Sebab banyak kedai tutup ah..
Kedai2 cina jer bukak..
Water Park tu pun rasanya penuh ngan chienese jer..
So decided lepas round2 jap, terus ke Jusco Tebrau City pulak..

Kalau kat Jusco Tebrau ni tak yah cakap lah kan..
Memang happening betull..
Ader jugak yg ke Jusco Tebrau tu satu set lengkap pakai baju melayu ngan kebaya tau..
Hehehehe..itulah Malaysia..

Ok..ni masa kami makan2 petang...
Tak silap kul 4 petang kot..
Bukan nak makan sangat sebenarnya..tapi saja nak habiskan masa..hehe


Raya2 pun..ramai gak datang Jusco..
Semua Restoran full house..
Ni kami tgh tunggu menu.


Pabila si ayah bergurau ngan anak2 daranya..
Sian si amoiii..dah nampak tercekik tu..
Aleesya maintain senyum yer...hehe


Si Amoi yg nak makan sendiri sekarang..
Dah tak der org suap2 dah

 Air Aleesya yg masam gilerr....
Sanggup gak nak minum tu

 Dessert sampai dulu yer..
Mix apa ntah nama dia..lupa lak..


Yeayyy...steambot sampai...
Pastu ader nasi goreng lagi...tak sempat snap pulak..
Sebab semua sibuk dok main masak2..hehe


Yang paling suka main masak2...aleesya lah kan..
Memang kat rumah dia lah ratu main masak2..
Kadang2 ader ke patut...pagi2 buta, lepas subuh, ibu baru jer nak landing2 balik, dia masuk bilik ibu , then angkat2 kepala ibu cakap.
"ibu lapar, jom masak!!"..
Lapar tu sikit jer...main masak2 tu yg lebih...aishhh..anak dara betul..
Kadang2 banjir bawah sink kat kaki sebab pinggan dah basuh pun dia basuh lagi..
Sabar jerlah anak2 nak membesar ni kan..

Hah tu tgk lah tu...si ayah layan aleesya main masak2...
Tapi sebenarnya bagus gak aleesya selalu tolong...
Kadang2 dah boleh harap aleesya ni..
Contoh:
1. Tolong ibu amik senduk satu...(tau tu senduk mana, sudip mana)
2. Aleesya, amik cabbage dalam fridge (sayur2 memang aleesya kenal bangat...terutama carrot, tomato, timun, chili..)
3. Kuali yg pan yer..bukan kuali yg besar..(dah tau fungsi pan utk apa)
4. Amik onion 2, bawang putih 1..(betul gak dia amik tu)..
-
-
-
-
Tapi kadang2 ader gak yg aleesya jawab:

ALEESYA TAK TAU LAH IBU...

sweet jer dengar...hehe

p/s: Ader ke shopping complex lain yg ader water park kat dalam tu??
p/s: Anak2 uols suka tolong uols buat apa??


Post a Comment