Monday, December 13, 2010

Majlis Deepavali 1 Malaysia & Majlis perkahwinan Chandra & Mogana

Malam tadi ader buat entry nak pakai sari atau baju punjabi kan..
So, keputusannya pakai punjabi lah senang...
Lagipun ramai gak yg bagi cadangan kat blog n FB pakai punjabi...
Sebab bawak aleesya kan...senang sikit nak makan..
Kalau tak mau berbelit2 sari tu...
Plus nak amik2 gambar lagi..hiks..


Inilah rupa ibu pakai punjabi..
Biasa2 jer ...macam kita pakai jubah seluar gak rasanya..
Cuma pattern punjabi lain sikit sebab kita kena pakai inner kan..
Aleesya lak memang tak der punjabi suit dan sari..
Maka pakai kebaya jer lah..


Posing sikit...
Nak bagi tengok gambar punjabi suit ni penuh sebenarnya...hehe
Dah lama punjabi ni...beli tahun 2000 agaknya..
Nasib baik muat lagi....
Eh tak berubah erkkk dalam masa 10 tahun???


Nasi beriani hidangan kami...
Yg ni memang utk org islam punya section...
Kiranya pihak AJK persatuan cater dengan Restoran Melayu ah..


Yg sebelah lagi satu section tu makanan utk kaum2 india..
Cater pun india jugak lah kan..
Nasi beriani gak tapi lauk dia lain sikit...hehe


Congratulation to Chandra & Mogana..


VVIP dari Majlis Perbandaran Kulai..


Banner


Pelbagai kaum yg hadir..
Cina, Melayu, India..
Kata 1 Malaysia kan..


Ayah damia jadi emcee lagi!!!!
Dah macam Dato' K pulak...
Dato' Khairuddin lah...hehe


Kanak2 1 Malaysia..
Aleesya paling muda sekali..


Gigirls memang pandai posing kan...
Cekak pinggang mesti ader...hehe


Paluan kompang mengiringi kepulangan VVIP...


VVIP menyampaikan hadiah kepada pasangan pengantin..



Dah siap makan2 & gosip2..
Sesi bergambar bersama jiran tetangga..



Kanak2 1 Malaysia pun tak nak ketinggalan bergambar bersama pasangan pengantin..


p/s: Bagus ler ader xtvt cam ni kan...leh merapatkan hubungan muhibbah sesama kita..


16 comments:

MrS. F!zA said...

bagusnya meriah lagi tu jiran tetangga bg sokongan..

mummy_ayu said...

wah....bestnye..betul2 satu malaysia..sgt muhibbah..

eT said...

meriah la majlis nih...
kalo ada mmg best join...:)
MEH JOIN TEKA TEKI ME WAT..:)

Gieyana said...

betui2..mmg nmpak sgt muhibbahnya...
suka tgk picca kanak2 1 Malaysia tue..cute jer..:D

[-suziey-] said...

waaa ni mmg masyarakat majmuk..1 malaysia..hiks..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah cantik baju....aleesya memang sporting giler kan, mana ayyunie tak nampka pun?

maya amir said...

meriah konsep 1 malaysia;)

MRS. K said...

wah, tu chinese girl ke tuh pakai punjab?

Adyshariz said...

seronok bila attend wedding yg ada ramai bangsa lain, semangat muhibah terasa,btw, cantik jer baju tu, nmpk kurus pulak..ngeh3x

Ummi Eisya said...

cun pic ibu damia tu..mmg best dpt kejiranan mcm ni..

shera haifa said...

bgus lah jiran2 kat c2..

e.l.i.z.@ said...

bagus sungguh la taman perumahan ayu ni..siryes! bagus sgt..seney sikit kalu ado gapo², nk mitok tlg ko gapo ko keh

kakyong said...

bagus la dpt xtvt kejiranan mcm ni... meriah nyer...

Mama Zharfan said...

lawa nya ayu..maintain slim tu ;)

Nana said...

kita xpenah g wedding kaum2 lain
hehe mcm tingin je nk g tgk camne lak diorg nye style

~anna ~ said...

ana ingat baju ayu pakai tu.... patut la mcm pernah nampak...