Wednesday, December 22, 2010

Edit-mengedit memang keje saya


Tapi simple2 edit boleh lah..
Kalau  nak edit lebih2 kena berguru dengan kukubesi lah gamaknya..hehe
Btw memang suka simple editing..sebab nak jaga keaslian gambar tu..
Tapi depends on situasi lah kan...

Sabtu lepas, satu hari ayah damia tak der..
Sebab dia one of team photographer yg terlibat dalam Maybank Garden Party..
Di The Zon Hotel, JB



Nampak tak ayah damia tu....katanya penat giler...bekerja dari jam 11 pagi sampai 7 malam...makan pun tak sempat tau...

Details: HERE

So, pabila suami tak der kat rumah...
Awal2 lagi dah bagi tugasan kat ibu utk edit2 gambar..
Dan selalunya pun memang camtu...bab2 mengedit memang tugas ibu..
Contoh2 editing kat bawah masa sabtu lepas:


Yg ni sebab cerah sangat...
So editlah bagi nampak just nice kan..


Yg ni edit sebab tak nak nampak dinding yg kosong tu..


Yg ni edit sebab nak fokus kat wajah pengantin..


Yg ni tambah gradient 


Gambar asal tak best kan hijau dia..
So edit bagi nampak betul2 hijau


Yg ni pun sama..
Gambar asal sedikit gelap..jadi editing perlu utk menaikkan seri gambar..

Semua gambar2 kat atas edited guna Adobe Photoshop 

So cam mana??? Korang suka edit atau tak gambar2 korang??




Post a Comment