Friday, December 10, 2010

K.U.B.I.S

K.U.B.I.S
Cuba kalau kita terbalikkan ejaan tu..jadi apa??
Tu lah situasi ibu hari ni..

Walaupun hari ni ibu tak keje...tapi macam2 keje yg nak dibereskan..
Antaranya;


Kena gi amik barang lah...
Satu kat Skudai ni jer...ok lah dekat..
Lagi satu kat Larkin..tu yg malas nak gi tu..jauh lah..
Yg pos berdaftar tu ibu rasanya leh agak apa benda...hehe
Yg pos laju tu kalau nama damia aleesya..mestilah hadiah contest kan..


Pastu nak gi Maxis centre nak terminate MAXIS BROADBAND ibu...
Terminate bukan sebab service tak bagus tau..
Maxis ni banyak berjasa kat office ibu ni..
Dah 2 tahun guna...sangatlah puas hati..
Cuma beralih arah sebab ayah damia kata senang guna P1 ni...
Sebab wifi kan....office ayah damia memang dah setahun guna P1 ni...
Pun beralih arah dari maxis gak...
Alasan yg sama ngan ibu ..senang sebab wifi..


Pastu ibu diberi tugas mengedit gambar oleh ayah damia..
Memang kami dah bagi tugas..
Bab shoot2 ni ayah damia...bab edit2 ni ibu lah..hehe
Ya Allah....harini last submit gambat yg ayah damia shoot strangers tu...
Ala sempat ke tak nak edit ni..


Yg ni lagi satu..
Clients punya photobook..
Pun masih dalam proses..
Mesti siapkan cepat gak ni..


Oh yer sepatutnya hari ni install air cond kat bilik aleesya..
Sebab dah alang2 org air cond tu nak install air-cond 1.5 HP tu kat office ayah damia
Sebab dah seminggu aleesya dok tanya mana air cond bilik dia..
Tapi disebabkan hari ni ibu + ayah damia kat office masing2..
So..postponed lagi pasang air-cond bilik aleesya...
Aishhh..sabar yer sayang...
Lately banyak pulah demand anak dara sorang ni...tu nasib baik adik dia kecik lagi..kalau tak..hurmmm

* Nama jer tak keje....tapi macam keje gak kan...di saat ini masih kat office ngan aleesya + ayyunie + bibik...
Tak tahu nak start keje yg mana dulu...huhu*

9 comments:

mama rifQy said...

wah kak ayu tukang edit!hebat!!! na mmg tak reti..kelakar..na bgth kat hubby yang husband kak ayu shoot..kak ayu edit..edit..husband gelak..n kagum ngan kak ayu..pandai nyerr!!

pastu..ayat husband yang me tak tahan! " dah tuh,,na buleh buat ape??kak ayu leh edit..naa??????"

hahhaa..aalamaknya..na tukang sengih je laa..mmg tak reti..husband shoot.husband edit!!hehehehe

izz said...

salam perkenalan ibu damia... sudi2kanla ke blog saya... suka tgok princesses yg cute2...

LyNn HaMzAh said...

huhuhuhu...memang super duper busy nie...buat yang penting dulu ayu...

Nana said...

ayu dlu kita pakai P1 tu la..
sebulan xde signal..bil dok jalan
pastu kita terminate seb baik xkena penalti..sebab reason umah kita tu luar dari coverage area
selamat..klw x kena penalti RM999
P1 ni kalau duduk dlm area dia mmg laju...kalah streamyx..kalau kena mcm kita..mmg rasa nk baling je modem tu signal kejap ada kejap x

ibuayahdamia said...

minta maaf...kedua2 aircond tu kena pasang kat opis...kalau satu tak sejuk...so aleesya tunggu next budjet ye

Adyshariz said...

cuti tapi BZ, ayu kan superwoman, selagi sihat buat mana yg terdaya, insyaAllah murah rezeki..ngeh3x..oh! x jadi pasang aircond kat bilik aleesya, mesti dia muncung kan..

mummy_ayu said...

wah...ibu baru komen..air cond untuk damia next time..pandai deman ye anak dara tecik nie..

h4ni3 said...

tu diaa.. mak datin dah sibuk kembali. hehehe

e.l.i.z.@ said...

jauh sungguh kt larkin nuh..

meme demand gok anok2 eli pun ..eiymann lagi la, meme nk tdo dlm ekon..tu pasal bilik eli kt kelate ni pasang gok ekon..tidok gak, gegey la eiymann duk mitok nk tdo ngen mamatok..dulu bilik mamatok jah ado ekon hehe