Saturday, December 11, 2010

Entry Hangin kat Pos Laju...tapi nak salahkan siapa??

Semalam  (jumaat, 10/12) kan ader buat entry pasal nak amik barang 


Satu kat pos malaysia..
Satu kat pos laju..

Alhamdulillah....yg surat berdaftar tu dah selamat amik kat pos laju jam 3 petang semalam..
Nak tau tak dapat apa??


Dapat Tiket 50% Voucher utk tengok Peter Pan the Musical...
Tak sabar nak bawak aleesya gi tengok Peter Pan the Musical ni...
Boleh lah kan..walau pun dapat satu jer tiket 50%..
Leh gak cover tiket yg mahaiiiii tu....hiks..
Terima kasih kepada ezna yer...
Lama tul tunggu tiket ni..mama tisya dah dapat minggu lepas..-
-
-
-
-
Lepas tu gerak ke Pejabat Pos Larkin lak..
Jauh gak perjalanan ke situ..
Nak amik barang damia aleesya..
Tapi sangatlah terkejut semasa amik barang tu tau..
Sebab apa??



Tengok2 bungkusan tu dah terbukak macam kat atas tu..
Mau tak geram...
Mula2 ibu amik barang tu..speechless..
Pastu terus masuk keta..
Cakap kat ayah damia..
Ayah damia apa lagi...turun keta terus jumpa org kat kaunter tu..
Org tu cakap, diaorg tk bertanggungjawab..
Sebab memang dah terima cam tu...


Ayah damia tanya lagi..
Cam mana nk tau sapa hantar ni..
Takkan ader salinan alamat penghantar..
Org kaunter tu cakap...
"saya tak tau..kami terima memang dah macam ni"
Adusss...boleh lak dia cakap cam tu erkk..
Last2 org besar pos (agaknya) keluar...
Tanya apa masalah yg timbul...
Utk tahu sapa yg pos hadiah tu...diaorg terpaksa trace apa benda ntah..
Last2 diaorg bagi yg salinan fotostat macam kat atas tu....


Pastu utk tahu barang apa yg dipos...
Pihak pos suruh kami telefon no pengirim...
Puas ibu tepon Puan Nomawardah tu kat pos office..
Tapi tak der org pick up...
Last2 redha jer lah kalau ader barang hilang..

Pastu otw balik...Puan Mawardah call back...
Baru tau rupa2nya Puan Mawarda ni ader lah penganjur contest baby raya baby bergaya..
Alhamdulillah tiada barang yg hilang..
Gambar kat atas tu aderlah gambar hadiah2nya..

So, siapa yg harus dipersalahkan disini??

p/s: Rasanya...kalau pihak penganjur contest nak pos hadiah...better mention sekali nama contest tu kan...sebab kadang2 kita mana tau nama sebenar penganjur contest tu kan..

Post a Comment