Wednesday, December 15, 2010

Shopping Alone


Ladies!!!!
Do You Like going Shopping Alone or with someone???

Hahaha...cam soalan dalam buku lak rupanya...
Btw sabtu lepas sangatlah heaven sebab berpeluang dapat shoping sorang2 kat Jusco..
Bagi sesetengah org, mungkin dah biasa shopping ngan kawan2 atau shopping alone..
Tapi bagi ibu yg anak2 selalu nak bertempek ngan ibu + ayahnya ni...
Memanglah tersangat heaven...
Sebabnya, kalau tak ayah damia temankan, aleesya ikut, kalau bawak ayyunie, kena bawak bibik sekali..
So bila berpeluang shopping alone..mau tak best???



Ni bukti masa lepas balik Shopping alone tu..
5 jam ok shopping barang yg tak seberapa...hehe
Macam2 reaksi rupanya ader..
Baru tau...tak semua org berpeluang shopping alone..
Ader yg cakap last shopping alone masa study dulu, masa bujang dulu, b4 ader anak2 dulu..

Apa yg bestnya shopping alone ni??

1. Leh masuk fitting room berpuluh-puluh kali...
2. Leh pilih benda yg kita nak tu dengan lemah longlainya..
3. Leh cuci2 mata kat setiap department..
4. Tak der org akan cakap "yg tu cantik dah tu...cepat bayar"
5. Tak der suara kanak2 "ibu,ibu..nak pee....nak go to toilet"
6. Leh pegang letak pegang letak benda yg kita nak..
7. Kalau amik barang mahaii pun tak der alarm kat sebelah tolong sound..
8. Korang tambah sendiri lah yer...hehe





Ni ler barang yg dirembat selama 5 jam kat Jusco tu...hehe
Bukan banyak mana pun kan...tapi disebabkan ibu ni jenis cerewet..maka take time lah jugak ..
1. Shoes utk ayah damia - beli utk photoshoot
2. Shoes utk diri sendiri - beli utk photoshoot 
3. Kameja putih ayah damia - utk photoshoot
4. Blouse putih ibu - utk photoshoot
5. Jean putih ibu - utk photoshoot
6. Baju aleesya + ayyunie belang2 - saja2 beli sebab ader diskaun 50%
7. Set hair band - saja2 beli sebab comeyy..
8. Wet tissue - bekal dalam handbag
9. Conditioner - sebab dah habis
10. Safi Rania Krim Pelembap - First time beli sebab terpengaruh..

Beli bukan sebab tak der kat rumah...tapi sebab gatal2 nak habiskan duit semata2 nak photoshoot....kengkonon nak lebih berkeyakinan...ekekek

Total semua: RM 300++....
Yg ni paling tak best kalau shopping alone...sebab terketar2 nak keluarkan cash tu...huhu..ayah damia kata leh buat belanja sebulan punya keperluan rumah tu...hehe..tak per lah bang...utk abang jugak kan...hehe..(cover line baekk punya)


Balik2 tengok dah ader set lunch nandos atas meja...kul 3 lebih baru lunch...tak ingat makan kalau bab2 shopping ni kan....sampai2 jer...terus ibu makan tanpa toleh kanan kiri...nasib baik ader suami yg memahami...hehe...

p/s: b4 shopping alone tu, dah bawak satu family gi breakfast kat luar...
p/s: ayah damia tak ikut shopping sebab ader keje kena buat kat office

SO KORANG CAM MANA??? BERPELUANG SHOPPING ALONE SEKARANG??
ATAU LEBIH SUKA SHOPPING BERTEMAN???




Post a Comment