Saturday, December 25, 2010

LAGI PERBEZAAN KICAP CAP KIPAS UDANG TIRUAN DAN ASLI

Penting!!!!! Sila Sebarkan!!!

Eh, korang ingat tak pasal ibu buat entry dapat kicap free aritu...
Tak ingat erk??? Nanti klik2 link bawah



Kicap yg rendah tu lah dapat free...memang jauh giler saiz dia berbanding kicap biasa tu..


Ok kat bawah ni ditunjukkan bahagian yang pengguna kena lihat untuk memastikan produk yang dibeli Asli atau Tiruan.





Rasa produk tiruan adalah sangat berbeza dari produk asli. Produk tiruan mempunyai rasa kurang MANIS, BERBAU MAUNG DAN DIPEKATKAN DENGAN MENGGUNAKAN BAHAN PEMEKAT(TEPUNG) DAN WARNA YANG AGAK CERAH.  Terima Kasih Sekali lagi kepada pihak Pengeluar atas Maklumat yang telah dikongsikan.

Diharap maklumat ini dapat membantu sesiapa sahaja pengguna KICAP CAP KIPAS UDANG ini dari tertipu dan aku berharap korang kat luar sana sebar-sebarkanlah agar jangan tertipu dengan Pihak yang tidak bertanggungjawab ini.


P/S: aishhh..ni yg takut ni...ntah2 kicap yg ibu dapat tu kicap tiruan tak..huhu..tapi kicap yg ibu dapat tu tak der cap...nampaknya kena buat pemeriksaan teliti terhadap 2 botol kicap free tu...apa2 pun keputusannya nanti, will updated later..

p/s: mesti korang pun minat giler ngan kicap kipas udang ni kan..

11 comments:

Mama Zharfan said...

thanks for the info
kat UK ni, memang satu ni jer kicap imported khas dari msia--di jual kat kedai2 cina ajer :)

eRiNsZ said...

tapi sayer peminat kicap "Jalen"
hanya "Jalen" walau d mana berada heheheh

Papa Mifz said...

wah info berguna nih...thx for sharing yer..:)

emy/mamasuri said...

wah bagus punyer info..
aku tau yg pasal penutup tu je
yg lain tak tau
itupun bapak aku yg bgtau..
anw..len kali nak beli kena berjaga2 lah..kalu tidak pakai ambik je..
asalkan nampak kipas tu kira jadi je..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

ha ah, ari tu tengok kat berita tapi ingat2 lupe je ape beritanya tu...ok yq ye refresg memory balik

Anonymous said...

Thanks the info ye,ada dengar berita pasal kicap Kicap Udang yang tiruan ni tapi tak tahu detailnya begini..huhu risau jugak la sebab kat rumah ni memang guna kicap cap kipas udang

Farra Dhelina said...

oh baru tau..selama ni tak tau pon..tak sngka,mknan pon ade cetak rompak gak ye..

MamaRifqy said...

tak pnh lak tengok dalam brite macam yang anje cakap..

Tapi..kami mmg penggemar kicap ituuu!!waJIb ade kat umah tauuuu!!

MamaDamia a.k.a Haiza said...

thanks for the info....kicap kipas udang ni memang peberet satu keluarga ni....skang ni Damia pun pantang makan nasik kalau takde kicap ni....sure dia akan mintak2... :)

MrS. F!zA said...

betol kata farra tk sgka mknan pon org nk cetak rompak..hahaha..

fiza pon penggemar kipas udg..lps berita haitu belum lg la beli yg terbaru, psni kena berhati2 la..

azura samsuddin said...

mekasih sis for the de info, zura sekeluarga mmg minat kicap nih...