Thursday, September 10, 2009

::DECLARE YOUR LOVE CONTEST:: - updated



.: STICKY M
ODE :.




For new entry please scroll down



ADER APA DENGAN BANNER DI ATAS?


Heheheh...... Sebenarnya, Ibu Damia nak buat satu contest, sempena menyambut 5th Anniversary pada 10 September ni. Kebetulan pula masa tu bulan puasa. Jadi disebabkan itu Ibu Damia dan keluarga nak buat amal jariah bagi hadiah kepada sesiapa yang berhak. Takkan terus nak bagi hadiah gitu je, rasa macam tak best pulak. Insyaallah, kat office Ibu Damia akan tunaikan juga amalan jariah ni dan ia juga merupakan acara tahunan bagi office ibu.


HOW TO SAY " I LOVE YOU?"


Ok, berbalik pada contest ni. Setiap insan pasti mempunyai kisah yang tersendiri bagaimanakah pasangan anda mula2 meluahkan perasaan cintanya terhadap kamu. Ada yang meluahkan dengan suasana romantik, ada meluahkan dengan perasaan yang menyentuh jiwa dan mungkin ada juga yang meluahkan dengan rasa lucu.


Jadi untuk contest ini, anda hanya perlu menceritakan bagaimana anda
"DECLARE YOUR LOVE"
Tidak kisah lah berapa patah perkataan yang anda perlukan. Janji anda jujur menceritakan kisah cinta anda itu.


Oh, kenapa tajuk ni ye ?

Sebab Ibu Damia hendak anda imbas semula saat2 anda dan pasangan anda mula2 meluahkan rasa cinta disamping kisah anda dapat dibaca oleh anak2 anda, pasangan anda,keluarga anda dan sesiapa sahaja.


CONTEST INI BERMULA PADA JAM
10 PAGI, 22 OGOS 2009

(AWAL RAMADAN - AMBIL BERKAT)

DAN AKAN DITUTUP PADA JAM
10 PAGI
,
10 SEPTEMBER 2009

(SEBELUM KAMI PERGI HONEYMOON)



Syarat-syaratnya:


1. ADD URL Link Damia Aleesya & Damia Ayyunie di blog list @ blog roll anda & Anda diwajibkan menjadi Follower http://ibuayahdamia.blogspot.com & link semula url pasal contest ni & tepek as a banner di blo g masing2....


2. Contest ni terbuka kepada semua pasangan tak kira yang dah kahwin, bertunang, bercinta atau dah clash. Kalau boleh ceritakan tentang pasangan sekarang lah.
(bagi yg tak der blog boleh email ke zamzarina99@yahoo.com)


3. Diwajibkan upload sekeping gambar anda dan pasangan anda sebelum kahwin (bg yg dah kahwin) dan yang belum kahwin gambar terkini ok. Sila nyatakan nama anda & pasangan anda serta dimana gambar itu diambil.


4. Dalam cerita anda, wajib ada isi kandungan berikut:

- tarikh declare

-tempat declare

-suasana declare

-siapa yg declare

-bagaimana declare itu dilafazkan

-yg lain pandai2 tambah sendiri mengikut kekreatifan anda


5. Pemenang dinilai mengikut cerita yang paling kreatif. Hanya seorang pemenang saja yang akan dipilih, tetapi sekiranya penyertaan amat menggalakkan hadiah mungkin akan ditambah.
Bagi penyertaan yang ke-10 akan mendapat hadiah misteri.


6. Juri2 adalah terdiri daripada 2 orang staff ibu & ayah Damia serta 3 orang pelajar cemerlang sekolah ibu dan ayah Damia iaitu PUSAT BAHASA PELANGI.


7. Bila dah siap, tinggalkan URL link mengenai contest ni beserta nama anda & pasangan anda di entry ini.....
 http://ibuayahdamia.blogspot.com/2009/08/declare-your-love-contest.html


:: Hadiah utama untuk contest ini ialah ::

Creative 2GB Zen Mp4 Player





Jadi kalau anda mempunyai kisah
"Declare Your Love"

yang unik atau lucu untuk dikongsikan bersama, apalagi jom join contest ni........

siapa tahu entah2 MP4 ni anda yang punya.........



Regards,

81 comments:

Atiqah said...

wow mcm best je..hehe..tiqah nk join leh? tp tiqah mgkn x leh wat kat dlm blog..tiqah wat entry promote pastu anta email leh x?? ats sbb2 peribadi mgkn gmbr kmi berdua tidak dpt disiarkan utk paparan umum..hehe..nnt akn diceritakan dlm email..boleh x kak?

Gieyana said...

wei..musim contest sama cam H1N1..hahaha...

^^ wahhh..sungguh best contest ko nie...hadiah pon best gak nie! ishh...ada picca masa berchenta dulu tp kena scan ler plak!huhu...

^^ insyaallah boleh joint nie..:)

ibu damia said...

tiqah - leh jer tiqah nak join.....ooo....akak faham kedudukan tiqah sekarang......takut org tahu siapa boyfriend tiqah yg hensem tu yer (ntah2 artis)...ihiks..

boleh jer kalau nak hantar melalui email....tapi kena ikut kriteria yg telah ditetapkan yek....kalau tiqah nak promote pasal entry ni dalam blog tiqah, leh jer...dialu-alukan...

ibu damia said...

gie - hahaha....nak wat cam na? akhir tahun kan musim org kawin....tu yg banyak sgt org organize contest tu.......termasuklah diriku.....

kalau best apa lagi gie, jom lah join...gambar cintan-cintun dulu of coz la kena scan.....(x sabar nak tgk gambar gie masa muda-mudi dulu)..ihiks....

manalah tahu kot2 MP4 tu milik Gie...

Mrs. Adz said...

bestnye hadiah..nak joint gak la..aku dah listkan dah contest ni..kena wat karangan la ni ye..panjang karangan lebih kurang brape..aku dah pernah wat pasal kisah cinta ni,nanti leh edit la skit..tunggu ye..

ibu damia said...

Mrs.Adz - mmmm.....kalau nak hadiah tu, cepat2 lah join......

semestinya la kena buat karangan, kalau dah pernah buat kisah cinta ni, lagi senang....cuma edit n upload gambar jer....panjang karangan x kisah lah...tapi jangan lah panjang berjela2 (tahulah cikgukan...)..ihiks....

E.L.I.Z.A said...

alamak..eli ni lost memory doh psl gewe² ni ekekke..gano hau kisah dulu..serius xigt..nati eli tanyo syamy ah ekekke

ibu damia said...

eliza - cam mana leh lost memory ni???? baru 5 thn kawin..ekekek...lepas ni kena tanya syarmy lah kalau nak join contest ni...

Atiqah said...

salam kak..tiqah dh wat entry promote kat blog..
dh emel kat akak..nnt check ye..cite simple je..tiqah wat cpt2 sbb de byk assignment dan essay lain yg menanti..hehe..sje curi2 mse nk release tension join contest akak ni..x mng pon x pe..yg pntg kisah tiqah tu jd iktibar kat semua org terutama mrk yg sebaya ngn tiqah..insyaAllah..

1.entry...

http://atiqah-naa.blogspot.com/2009/08/declare-your-love-contest.html

2. dh jd follower
3. dh lme dh link blog akak
4. dh ltk banner

ibu damia said...

tiqah - ok..akak dah terjah blog tikah n akak pun dah baca kisah tiqah yg diemailkan kat akak...

huaaaaa...sedih tol baca kisah tiqah tu...apa2 pun biar juri yg tentukan ok....

tq kerana sudi join contest akak ni...

Anonymous said...

menarik2.. saya pun nak join jugak..

ibu damia said...

mie - oraitt..akak dah terima penyertaan mie...cuma ader sikit yg x lengkap...nanti check ur email ok..

adex-aieda said...

ala...
teringin nak joint...
tp masa sgt suntuk...huhuhuhu

ibu damia said...

adex-aieda - ala.....jom lah join...teringin gak nak tgk pic masa b4 kawin dulu..sama ke tak ngan sekarang

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

wahh..contest lagik..

tp, weolls neh b'chentaa lps kawen.. xde date declare ker.. tmpt declare ker..atau yg sewaktu dgnnyer..

gi mane maw joins neh..?? huhu..

ibu damia said...

e-car - oooo...kalau cam tu ceritakan macam mana situasi masa you mula2 bertemu dengan ur hubby la....kiranya cerita tentang jatuh cinta pandang pertama.....

kalau ur hubby pilihan ibu bapa pula, you mesti ceritakan macam mana situasi keluarga si dia/anda merisik/meminang pasangan masing2 ok...

adex-aieda said...

memandangkan mmg nak letak entry anniversary kat blog adex,...
kira masuk contestlah gak tu eik...
hehehe

ibu damia said...

adex - leh jer.... asalkan cukup syarat......

p/s: anni kita lebih kurang ekk..awal awak satu minggu rasanya...

saveme_zero said...

wahh...menariknya hadiah. klu hadiah hp lg best..hahaha.

saveme_zero said...

nama & pasangan - Suraya Ahmad & Abdul Rashid Muhamad

ibu damia said...

saveme_zero - hahaha, bagi hp....semalam dalam YM ader org suruh bg laptop..... insyaallah...kalau ader rezeki next time buat contest lagi...

p/s: nanti dah siap buat link kat entry ni ok...

UmmiKhayra said...

Salam...
hehehhe kalau saya nak join nih, kalau guna entry yang dah ada boleh? tp nanti saya tambah lagi syarat2 yang lain. ke kene buat new entry? Hehehhehehhe

ibu damia said...

ummikhayra - boleh guna cerita kat entry tu...tapi nak satu keping gambar b4 jer....then kena adjust format sikit....better buat entry baru......

UmmiKhayra said...

ooo... kalau gitu takpela... saya buat entry baru je la nanti... :) thank you.. lagipun lagi senang nak baca kan? :D

mama zharfan said...

salam kenal..
i nampak psl contest ni kat blog ummikhayra..
gmbr bercinta dulu2 i kena scan ler nampaknyer kalau nak join contest ni..
kalau citer biasa2 ie mcm tak derlah unik sgt pun cara2 kenal + bercinta...worth it ker i nak join? sbb rasa mcm story i nanti mcm typical ajer...kenal, kuar date, bercinta few months, merisik, kawin (tak bertunang pun)...emm

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ummikhayra- oraittt...nanti done, link kan kat komen ni ok....senang juri2 nak terjah....

ibu damia said...

ummikhayra- oraittt...nanti done, link kan kat komen ni ok....senang juri2 nak terjah....

ibu damia said...

mama zharfan - salam perkenalan drp saya jugak...

gambar dulu2 memang kena scan...rasanya ramai yg scan pun....setiap cerita pertemuan dengan pasangan anda mestilah unikkan (x kisah lah cam mana nak describe perkataan "unik" tu), tapi yg penting pertemuan itu yang menjodohkan kamu berdua.....

dan rasanya semua org pun pasti mengalami perkara yg sama....nanti join ekk...

saveme_zero said...

ibudami..mcm ni..adehh..jem jap pale..hahaha


1. http://savemezero.blogspot.com/2009/08/declare-your-love.html

2. dah jd follower (lama dah..ekekek)
3. dah add dalam bloglist
4. dah add banner kat side bar.

ibu damia said...

mama alya - oraittt...lulus....good luck ok

ziha said...

kak, kalau nak join..wat karangan ikut tatabahasa yang betul..ala mcm karangan BM tuh..or xkisah jer ayat2 zaman sekarang nih..hihi.

ibu damia said...

ziha - x kisah lah dik...janji org faham jalan cerita adik....

ziha said...

hehe..kak..da anta email..akak check..qualified tak saye??

http://zihasworld.blogspot.com/2009/08/declare-your-love-contest.html

Iena said...

hye... salam kenal... cam
nk join jer contest ni...
kalo xnk expose cerita tu
kat blog boleh? juz upload
pic jer... mean citer tu
via email jer... boleh?

ibu damia said...

lena- boleh...tapi kena ikut syarat2 yang telah ditetapkan dan promote dlm blog ina...dan tinggalkan link di komen ini...cerita boleh diemailkan.

p/s: paham ...maklumlah bercinta dengan kerabat diraja...hehehe gurau aje

Iena said...

k2... fhm kak...

muakakkakaaa... kerabat raja... mmg pon... rajagopal!

mama zharfan said...

ha, kalau mcm tu..i pun nak letak pic ajerlah kat blog..citer i email (sbb ada certain part memang rasa segan nak expose kat blog)...i memang nak join...sbb hadiah yg jadi rebutan tu tersgtlah best!!!

mama zharfan said...

salam ibu damia..
i dah buat entry psl contest ni at my blog:
http://suzie284.blogspot.com/2009/08/declare-your-love-contest.html

i dah upload one pic masa bercinta..and dah comply with all the contest rules..
i dah email to ur email my love story..segan nak post kat blog..as what I wrote in my email to u..

harap2 ada rezeki to win ;)
the prize is soooo tempting!!

happy 5th anniversary yer!!
tq

*wink wink* said...

Hi,

i dah buat entry pasal contest ni. Love Story i, i dah email dah. I pun segan jugak.....

Happy Anniversary!!!!


http://ezna-daniayasmine.blogspot.com/2009/08/declare-your-love-contest.html

ibu damia said...

mama zharfan - i dah terjah u punya blog n dah baca email u.....everything is done.....

ibu damia said...

wink wink - ok...i dah terjah..n dah reply ur email...

Iena said...

KAK... akhirnya sy dtg serah borang penyertaan saya:

http://inaachik.blogspot.com/2009/08/declare-your-love-contest.html

kisah cintanya (MY HAPPY ENDING LOVE STORY)saya dah email kat akak...
jgn menanah mata membacanya kak yer...

white rabbit said...

HI MAMA DAMIA..NI CIK RABBIT PUN NAK JOIN GAK..MULEHHH..HEHEH

NI LINK ENTRY CIK RABBIT

http://fattyrabbit.blogspot.com/2009/08/declare-your-loveeeee-contest.html

KLU ADA YANG TAK LENGKAP MAMA DAMIA KASITAU YEKK..

ibu damia said...

iena - ok....yg kat dalam blog semua done...tapi yg email tu akak terdelete lak...nanti resent ok...


p/s: sayu dan pilu akak baca email iena.....dah x tertahan air mata dok menakung...

p/s: UTM badge mana ni....patutlah macam familiar jer....

ibu damia said...

oraittt..dah terjah.....semua lulus......good luck ok...


p/s: berani ekkk cik rabbit ambil risiko masa mula2 sampai kl......seram jer baca time part tu..

Ayu said...

nk join jugak la.. leh ke??? sbb interesting la..

Ayu said...

http://areyoues8278.blogspot.com/2009/08/declare-your-love-contest.html -- >> kat sini saya dah wat entry contest tu.. saja nk cuba.. suka-suka.. so para juri apa lagi.. ?? hehe..

tenkiu..

ZARA ζœ­ζ‹‰ said...

bestnya hadiah~

alahai~

blum pernah bertemu si dia, macam mana nak join contest kalau takde gambar berdua?

alahai~

T___T

kalau takde gambar, tak boleh ke Ibu?

Iena said...

kak... iena dah resend email tu...

asmieyra said...

salam sis nak join.. ni n3 jer.. kisah cinta kiter send mail yer..coz privacy sikit..huhuuu..
http://lilprincecharming-asmieyra.blogspot.com/2009/08/declare-your-love-contest.html

email:as_abadies@yahoo.com

Cuyek said...

Hi Ayu...
Saje nyibuk ni, bukan nak join contest pun...kite x kreatif. Teringat masa korang bercinta dulu..romantik gile, valentine Day Ayu nak bagi hadiah kat si dia, tp x reti nak wrap. Nasib baik ada Cyn n d geng tolong wrap.

Anonymous said...

hai..
nice blog...suker contest yg dianjurkan nih, but tk kreatif laa..
anyway salam kenal...

ibu damia said...

cuyek- makkk aiii...kak cuyek..ingat lagi yekk zaman waktu itu..ayu sendiri dah x ingat valentine yg mana ni?....(ni lah akibatnya kalau selalu sambut valentine).......hehehe...kitaorg memnag always romantik.....

jom lah join kak cuyek..nak tahu gak kak cuyek cam mana boleh jumpa hubby kak cuyek sekarang n mesti interesting kan....

kak cuyek convert to Islam bila?

Naz-Segalanya disini said...

salam ibu damia.naz dah join..terjah yer
http://is3riziburikazz.blogspot.com/2009/09/declare-your-love-contest.html

Anonymous said...

akak..
lionteen ade blog kan..
tp lionteen nk email je cntest ni..
leh x?

ibu damia said...

lionteen - boleh jer nak email...tapi tetap kena buat promo dalam blog..citer jer email...

liana said...

saya dah join contest ni..silalah jenguk blog saya ek..kalau ada apa yg kurang n memenuhi syarat sila bgtau ek...

http://lianadaysofmylife.blogspot.com

P/S : thanks sudi jenguk blog saya b4 this..hehehe

eRiNsZ said...

erin mau join... entry on d way huhu jalan jem hehehehe

Iela Fazielah said...

ibu damia... ilah pun dah join contest nie.... sila la terjah ye..

http://mamailahfazilah.blogspot.com/2009/09/declare-your-love-contest.html

tq

Iela Fazielah said...

ibu damia... ilah pun dah join contest nie.... sila la terjah ye..

http://mamailahfazilah.blogspot.com/2009/09/declare-your-love-contest.html

tq

Iela Fazielah said...

ibu damia.... ilah dah update...n dah mskkan blog ibu damia dlm blog list ok.... wish me luck!!

IZAN said...

Salam perkenalan Ibu Damia,
Izan pun berminat sangat nak join. Sudi-sudilah singgah http://sweetomoide.blogspot.com/2009/09/declare-your-love-contest.html

dan 'full version' dah di E-mail kan pada Ibu Damia yaaa..
Thanx a lot!

IZAN said...

Salam perkenalan Ibu Damia,
Izan pun berminat nak join contest sempena anniversarry ke-5 Ibu Damia ni.. sudi sudikanlah singgah ke blog kami yekk. Detail dah pun di hanter ke e-mail Ibu Damia..
check it out :D

http://sweetomoide.blogspot.com/2009/09/declare-your-love-contest.html

Nama anda & pasangan :
Sham & Izan

Thanx a lot!

eRiNsZ said...

nak tau rahasia rumah tangga ku itew..

Camner erin & jep declare Our Love~
jom terjah umah ping weoll

http://ehemsz.blogspot.com/2009/09/camner-weoll-declare-our-love.html

Ieda the Rainbow Princess said...

Assalamu'alaikum..Salam Ukhwah,Ibu Damia! :) Jln2 segarkn mate dr Blog ke Blog tup2 terjumpa contest nie..Mmg best nmpk contest nie tp ade harapan lg ke utk saye nk join contest nie,Ibu Damia?

~FARAH~ said...

salam kena ibu damia...
farah dah join, sila terjah :)
http://myangels-love.blogspot.com/2009/09/declare-your-love-contest.html

Mrs. Adz said...

akhirnya siap gak n3 untuk contest ni..fuh!!fuh!! mintak-mintak la ade rezeki kali ni..

sila lah terjah dan memeningkan kepala dengan cerita ku..hihiii

http://ibuayahdamia.blogspot.com/2009/08/declare-your-love-contest.html

ZiE FAUZi said...

salam...dh lama dh duk skodeng n3 contest ni tp x teringin nk join pun mula2...tp bila zie terjah blog peserta2 lain,keinginan nk join makin menjadi lak..hehehe... kalo mcm ni nk join gak la...tp nk wat karangan dulu,mintak2 sempat la yer...nti dh siap,zie bg link url yer..

Sitisifir10 said...

Ibu Damia...tumpang masuk contest *mode termengah2*...buka2 tgk tutup kul 10.....

http://sitisifir10.blogspot.com/2009/08/declare-your-love-contest.html

Gud luck to me....

Anonymous said...

salam...
ibu damia...
saya dah join....

sila lawat :
http://noorhazlizan.blogspot.com/

Riena said...

Salam Perkenalan Ibu Damia.....
Aduh...dah last2 baru tahu tentang this contest....en3 yang sgt menarik....seronok tol bila imbas balik saat bercinta dulu...actualy saya nie baru nak mula berjinak2 ngan dunia blog...so banyak yang nak kena belajar....now, saya dah jadi follower ibu damia....best sgt baca en3 dlm blog nie....

ibu damia said...

salam semua kepada yg dah hantar entry untuk contest ni.....nanti ibu damia akan terjah blog masing2 1 by 1 ok......after terjah insyaallah, saya akan tinggalkan komen.....

Aleyn said...

Assalammualaikum...

Saya dah submit entry...harap sudi menghayati kisah cinta saya ...saya send ke email ibu damia yer citernyer...

http://aiqhil.blogspot.com/2009/09/declare-your-love-contest.html

Nama Pasangan : Aleyn dan Azmi

Ieda the Rainbow Princess said...

Assalamu'alaikum..Ibu Damia..Ibu mesti tgh bz skrg nie periksa'karangan'.. :) Ibu..saya nk bgtau Ibu yg saya dh post entry tntg Declare Your Love Contest nie di Blog saya..Nnt Ibu Damia boleh semak kt cnie ya..
http://ieda2009.blogspot.com/2009/09/declare-your-love-contest.html
Dan saya harap saya dh penuhi semua syarat yg Ibu Damia tetapkan..InsyaAllah..Thanks Ibu..dan..Happy Wedding Anniversary yg ke-5 utk Ibu Damia & hubby..!!

Nana said...

http://ibudamia.blogspot.com/2009/09/declare-your-love_09.html

sorry lambat sket.hehe..hrp2 cukup syarat

ibu damia said...

dedicated to Mrs Adz ngan Nana- weiii...korang berdua ni salah letak link lah.. apahal lak letak link organizer lak ni...

Nana said...

http://ibudamia.blogspot.com/2009/09/declare-your-love_09.html

nama anda & pasangan:
nana & amrul

SALAH LAGI KE??

Eryati said...

salam..ibu dami...eryati dah join ii kontes...tp emel ya...gambar ada kat http://mydaniaeryati.blogspot.com/

Mrs. Adz said...

ni link baru
aiseh..... mata ngantuk la nie...
tersilap copy....

http://nuraleesya.blogspot.com/2009/09/declare-your-love-contest.html

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

salam...
sila view my blog..last minute join..sorry
http://hasroylin.blogspot.com

UmmiKhayra said...

Ala... tak leh join lagi ke? ingatkan contest ni tutup pukul 12 malam? huhuhuhu rupanya 10 pagi... ala.. sorry, memang nak join, tp tak sempat... :(