Monday, September 28, 2009

sedih sangat2 ni.......teramatlah sedih.....ader sapa2 leh tolong...

Mesti ader yg tertanya2 kenapalah ibu damia ni masih dalam mood sedih walhal kita sepatutnya bergembira dalah Suasana Hari RaYA NI....
-
Sebenarnya alhamdulillah ibu damia sekeluarga menyambut Hari Raya Tahun ni dengan penuh kesyukuran dan gembira sekali.......banyak jugalah snap gambar2 untuk raya tahun ni terutama kami sekeluarga memang raya sedondon dari Raya 1 hingga raya ke 3.......
-
Tapi apakan nasib badan.....masa otw balik dr kg (kelate) ke JB, weolls transit kat sebuah resort ni (memang setiap kali blk kelate atau balik JB, mesti transit coz takut ayyunie n aleesya penat sambil2 leh ibu n ayah relaxkan badan)......nak dijadikan citer, masa 1st day sampai tu weolls byklah snap2 gambar coz resort bertentangan ngan seaview, betul2 lak swimming pool depan bilik (request demi aleesya).....amik gambar aleesya swimming ngan ayah, amik gambar budak2 kg tangkap ketam, amik gambar org2 tua cari ibu gamat, amik gambar sunset....pendek kata banyaklah jugak buat photoshoot konon2nya.........
-
2nd day...after breakfast, potoshoot konon2nya lagi...kali ni ayyunie ngan bibik dalam bilik jer (coz ayyunie demam since raya ke 3 lagi)...........pas tu dalam kul 9 pagi aleesya nak swimming lagi.....kali ni giliran ibu lak temankan aleesya swimming.....agaknya masa ni lah kejadian yg x diingini tu berlaku...sedang ibu dok melayan aleesya swimming, ayah ader lah snap gambar ibu ngan aleesya....tiba2.......daboooooooommmmm.......ader sorang budak ni terjun menonong jer dalam swimming pool tu...habis terpercik air merata2 tempat.....ibu tgk camera ibu pun dah kena air, ayah lak cepat2 lap ngan baju dia....ingat ke tak der menda......
-
Then kitaorg pun siap2 nak balik JB......sempat lagi tu ayah snap gambar weolls kat depan lobby resort tu.....ingat tak der menda coz still leh snap gambar lagi.......pas tu masa dlm keta otw balik jb, ibu pun amik camera dan preview nak tgk gambar2 yg weolls snaps......tiba2 ader tertera perkataan " memory card cannot be read" ...ibu dah cuak gila......cuba lagi pun sama gak.....masa ni hancur giloss hati ibu...sob,sob,sob ....ayah pun tenangkan hati ibu kata tak pe nanti try kat lappy lak....sampai jer rumah kat jb cepat2 ibu try......tapi card reader ni x leh detect pulak.....asyik suruh "please insert a disk into drive"......lagilah hancur hati ibu ini...sampaikan semua org ibu naik angin..kat bibik, aleesya n ayah sekali kena (sorry yer bang.....terlepas perasan lak, nasib baik ayyunie tgh tido....).
-
MACAM2 KENANGAN MANIS DALAM MEMORY CARD TU....ADER KENANGAN MASA GI KUCHING, KENANGAN DGN STUDENT LEPASAN UPSR BARU2 NI, KENANGAN RAYA, KENANGAN AYYUNIE N ALEESYA DALAM FLIGHT, KENANGAN MEET ELIZA MASA RAYA, KENANGAN KAT RESORT TU...HUHUHUHU...PENDEK KATA MEMORY CARD TU AMAT BERMAKNA UNTUK DIRI KU.........
-
Dah macam2 cara ibu n ayah buat nak detect memory card tu....pinjam camera kawan masukkan mcard tu, guna recovery software, cari maklumat kat google dll....tapi still tak leh gak....nanti nak try gi kedai camera lak......(ader harapan lagi ke ni???)
-
Ader sapa2 pernah mengalami situasi macam ni????? Cam mana nak baca balik memory card tu???? atau ader sapa2 yg keje software engineer ke???? tolong bagi idea yer......
-
Disebabkan masalah ni.....barulah ibu ader masa nak godek2 dalam gallery handphone ayah n ibu ni...kalau tak jangan harap lah nak tgk pics dalam hp ni.......ader lah gak  gambar masa raya ngan gi kuching tu....tapi berapa keping jer lah..tu pun snap pasal camera x der bateri....tapi semua gambar x proper lah...macam candid2 jer....ader tu berterabur........lagi satu ibu kena terjah lah facebook kawan2 ibu untuk copy balik gambar2 yg ader kena mengena ngan ibu...(huhuhu...bab ni paling malas ni)..........nantilah kalau sempat ibu upload gambar yg x seberapa tu.....


tema tahun ni warna putih.....
tok ma aleesya ckp macam nak kawin sekali lagi jer...
ni gambar aleesya n family bersama tok ayah n tok ma...

pics ehsan drp hp ayah.....

-

p/s: semalam gi beraya 6 rumah, konvoi ngan member2 ayah.....start kul 3 ptg sampai kul 11 malam ....memang happening.....tapi apakan daya snaps gambar guna camera hp jer........ader masa nanti ibu upload...nampaknya sebulan ni sibuk ngan open house ngan beraya jer lah.......



Post a Comment