Tuesday, September 8, 2009

:: Shopping kebaya lagi @ Singapore::

Ahad lepas pagi2 dah masuk Singapore coz nak amik kebaya yg diorder oleh customer ngan sambil2 shopping utk diri ibu lak.....hiks......
Kali ni Damia Aleesya ngan Damia Ayyunie kena tingal lagi........
coz malam tadi sampai lewat dr Melaka sebab ader REUNON......
-
-
-
Layan jer la pics kat bawah ni ok........
-
-
-
 Meleleh air liur ibu tgk baju2 yg cun2 ni semua...kebaya ni utk org dewasa punya.......yg paling berkenan warna pink ngan merah tu
(dalam hati dok pk muat lagi ke aku ni pakai kebaya)
 -
 
 hahaha...kalut kau org yg jual kebaya tu cari baju ikut order....
macam2 saiz yg perlu dicari.....
yg tak tahan tu majoriti order warna pink....
(berkesan gak model cilik Alessya mempengaruhi pembeli yer)
-
  
 antara yg sempat disnaps oleh ayah
-
  
 cuci mata lagi
-
  
 kebaya pink ni lah yg paling laku sekali......
sibuk cari saiz....
-
  
 cuci mata lagi
-
  
 kebaya yg ni special sikit coz dipadankan dengan kain batik jawa dan bukannya kain songket....
sebab utamanya kerana kain songket dah x der saiz budak 5-6 tahun...
sorry ek teacher Norita & Puan Izan....
tapi still nampak sweet ngan klasik...
-
  
kebaya jenis dipadankan dengan kain songket ni memang ramai beli...
tq to allyani a.k.a.mama Nia, ana, lovelife, ummi, yati.....
lain kali leh beli lagi tapi pattern lain lak yer...
-
  
 kebaya pendek sulam bunga.......yg ni pun cantik gak
-
  
 kebaya ni dibeli oleh anak Puan Suzie yg berumur 4 tahun............
special request from her.......
-
  
 dah habis amik barang order...giliran ibu lak cari kebaya untuk diri sendiri...
berkenan sangat ngan kebaya ni....
kain dia penuh labuci....
tapi ayah reject kain kebaya ni coz katanya cam sarat jer.....macam artis.....
-
  
 akhirnya setelah direstui oleh ayah, maka ibu pun amik kain kebaya yg simple maple ni....
ayah tunjuk 'thumb' kat ibu....kata dia yg ni lebih sweet..
-

hati ibu berkenan sangat2 kat kebaya hijau ni...nak beli untuk Aleesya dah banyak kebaya...
baju kurung pun banyak warna hijau.....
(nama jer banyak pakai nyer setahun sekali ngan time org kenduri kawin jer)
nak beli utk Ayyunie x der size below 6 month lak.....
next time lah beli.....
-
 OTW nak balik ibu terkenan lak kat baju kebaya ni...nampak moden dan sweet...
siap try lagi tu......
kebaya ni ader reben kat tgh2 baju...
kain dia lak nampak unik.....
-
 
 nasib baik lah x der saiz......kalau x harus ibu sambar lagi satu ni..
macam x logik jer kain dia saiz xl x muat....baju ngam2 lak....
samada  saiz kain tu yg salah atau punggung ibu yg dah besar.....ekekeke..



8 comments:

alyyani said...

oh ibu damia, just nak update yg kebaya nia da sampai. cantik sgt ok! mmg kalah mama la. tp banyak kena alter, takpe, bole diadjust + bole pakai lama skit. tq so much ya! :D

E.L.I.Z.A said...

byk nyo baju kebaya!
lamo doh eli x berkebaya hhehhe
tkt x paka tep..bju kurung pun lamo doh x paka

Ieda the Rainbow Princess said...

Melaram sakan lh Raya nnt Ibu Damia dgn kebaya baru!

ibu damia said...

dah sampai ekk?? memang banyak kena alter tu..coz tulah saiz paling kecik....tapi betul leh pakai lama sikit...

ibu damia said...

eliza - betul tu...baju kebaya ni pakai time raya atau gi majlis2 jer...mmm...nanti kalau eli dah start keje, conform kena banyak pakai baju kurung n kebaya....selalunya keje gomen lah..

ibu damia said...

ieda - hiks...dah 2 tahun tak sempat nak melaram ngan kebaya baru coz dok preggie 2 2 damia tu...tahun ni baru nak melaram balik pakai kebaya...

Ieda the Rainbow Princess said...

Slmt melaram..Hehe..

E.L.I.Z.A said...

tu la..eli dulu private sector..so jarang gok pakai bju kurung..1st time pakai bju kurung g upm, classmate kejut hahah dio igt eli xbetul ;P