Tuesday, September 8, 2009

::INAI KE HENNA?::

Masa tgh shopping2 kat Singapore tu......tiba2 ayah offer ibu suruh buat henna kat tangan....ibu pun tak perasan yg ader sorang lady ni ader buat servis lukis tangan dengan menggunakan henna kat bazar ni....dah ayah offer, ibu apa lagi on jer lah.......lagipun dah lama x lukis henna bunga2 cam ni...last masa kawin dulu lah...ibu nak yg simple2 jer...bukan apa....kang kalau banyak2 sangat corak dia kang dah jadi macam pengantin lak....yang ibu buat ni harga SD5...kalau nak lebih abstrak, bayaran dia pun makin tinggi....
-
-
-
 
 
ni masa mula2 nak start lukis....
-
 
 best jer tgk lady ni lukis2 kat tangan ibu.....relax jer...
-
  
 orang yg lalu lalang semua tgk......
-
  
 tak lama sekejap jer lady ni buat.....x sampai 10 minit pun...
-
Bila dah siap terpaksalah ibu berjalan ke tempat parking sambil tangan penuh dengan henna ni ......nasib baik org tak perasan sangat.......kebetulan lak hujan renyai2....so terpaksalah ibu cover tangan ibu tak nak bagi kena hujan.....dah tunggu setengah jam baru ibu buang henna kat tangan ibu tu....
dan keputusannya adalah....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Lawa tak? biasa2 jer ni.......
Balik rumah Aleesya nampak jer tangan ibu terus dia kata takut.........hehe
tapi sekarangdah tak takut dah.......
siap ambil pensil nak lukis bunga2 kat tangan ibu ni ......
(nasib baik pensil, kalau marker????)

Gambar ni diambil masa ibu kat Habib tu..... 
Sempat lagi snaps tangan sendiri sambil2 dok tunggu gelang Aleesya & Ayyunie di potong....
-
-
-
Yang bestnyer masa pakai henna ni:
1. Ayah tolong bawakan semua barang yang dibeli
(selalunya ibu bawa jugak sikit2 mana yg ringan tu)
-
2. Ayah tolong bukakan pintu keta masa nak balik
(huhuhu..rasanya dah lama ayah tak bukakan pintu keta utk ibu, 
kecualilah kalau time ibu tgh dukung Aleesya atau Ayyunie tengah tido)
-
3. Ayah concern sangat takut henna ibu ni kena hujan....
(selama ni x kisah pun kalau diri ibu kena hujan...setakat renyai2 tu)
-
4.Teringat masa akad nikad 5 tahun lepas......
(sempatlah ibu dan ayah mengimbau kembali zaman2 nak akad nikad dulu masa dalam keta otw nak balik umah)
Post a Comment