Tuesday, September 1, 2009

:: SEAFOOD @ SENIBONG

Tanggal 31 Ogos semalam, Aleesya and family berbuka kat luar. Actually ibu sebenarnya nak masak jer kat rumah coz minggu lepas dah banyak kali makan kat luar.....ahad makan buffet, sabtu ayah ader konvoi n berbuka dengan penduduk2 kg yang terpilih, rabu lepas lak makan kat restaurant.....so ibu ingat nak masak special kat umah.....tiba2 ayah ajak gi makan kat luar lagi.......kali ni Aleesya n family pekena seafood @ Senibong. Bertolak kul 5:05 pm dan sampai kul 6:00 pm...jauh tu semata2 nak makan seafood yg best. Sampai jer tengok parking hampir full dan meja pun dah banyak yang dibooking.....
Terdapat pelbagai seafood kat sana, antaranya:

ketam nipah
 
udang macam2 saiz
 
ikan macam2 jenis
 
lobster pun ader.....
ketam nipah di dalam sangkarnya...masih hidup lagi tu...
 
ntah apa nama benda ni.....remis atau lala kot...
ayyunie yang suka sakan tgk lobster ni bergerak....siap nak pegang lagi......
muka poyo Aleesya yang ketakutan tgk ketam nipah dan lobster bergerak2.....
Lepas ayah pilih seafood & tempah meja, ibu pun terus bagi idea konon-kononnya nak photoshoot memandangkan pemandangan yang menarik......lagipun baru kul 6 lebih.......sempat lagi ni........ayah, Aleesya & Ayyunie on jer...nantikan next entry untuk photoshoot konon-kononnya ni.....
Habis jer photoshoot, weolls pun standby untuk berbuka puasa......orang pun makin ramai yg datang.......
Jom tengok apa yang Aleesya & family makan......kesian Ayyunie x leh makan .......tunggu besar sikit yer...
 
ketam masak black pepper
kerang bakar
ikan bakar
(sepatutnya selalu ayah order ikan 3 rasa......tapi mingu dah banyak kali makan ikan 3 rasa..
tu yg ubah selera...)
 
favourite Aleesya
sotong goreng tepung......
 
udang goreng butter
 
kacang rebus pun ader.....
Gambar2 kat bawah ni lak aksi2 Aleesya, Ayyunie, ibu & ayah b4 tunggu maghrib......siap berlatar belakangkan pemandangan yang betul2 depan mata weolls......cantikkan pemandangan.....tapi sayang kalau x disebabkan cuaca mendung, mesti dapat amik gambar sunset..........
 
 
 





Post a Comment