Sunday, August 30, 2009

::MAJLIS SOLAT HAJAT & BERBUKA PUASA::

Alhamdulillah...............Khamis malam Jumaat lepas,selesai sudah Majlis Solat Hajat dan Jamuan Berbuka Puasa untuk semua students2 ibu dan ayah. Majlis yang telah dirancang 1 bulan lamanya ni telah berjalan dengan lancar. Untuk pengetahuan semua, majlis ni adalah majlis tahunan. So tahun ni genap lah kali ke 6 (dah 6 tahun rupanya, x sedar masa berlalu begitu cepat) majlis ni diadakan. Cuma tahun ni Majlis diadakan 2 in 1 coz UPSR dalam bulan Ramadan. B4 ni majlis solat hajat n berbuka puasa di buat asing2.

Memang meriah majlis kali ni kerana dibuat di tempat baru ( Branch Pusat Bahasa Pelangi). Kalau sebelum ni buat kat HQ Tmn U, tapi tempat agak sempit dan x menampung students yg lebih dr 100 orang tu. Alhamdulillah, semalam semuanya selesa menunaikan solat hajat dan solat tarawikh kerana di tempat baru, kapasiti ruang yg lebih besar (memang sengaja dibiarkan jadi hall utk seminar, xtvt, n program).


Students yg  datang memang vogue2 kerana ader Anugerah pakaian pelajar yg tervogue. Bukan students jer, cikgu-cikgi pun da boom gak coz ader anugerah pakaian tercantik utk cikgu gak.Siap ader catwalk lagi untuk dera cikgu-cikgi ni (amboi2 ayah.....mentang2lah pengetua, ingat leh terlepas yer).

So jom tgk gambar2 kat bawah ni...... (ibu kalau x der gambar susah sikit nak citer)......


 Ni cikgu fisah....tgh preggy 7 month ++.....
So keje yg paling sesuai aderlah jaga kaunter pendaftaran & bg no cabutan bertuah
 
Lepas students daftar nama terus amik tempat masing2....
Lelaki satu bahagian, perempuan satu bahagian... 
 
pelbagai kuih muih disediakan
lebih kurang 80 students yg hadir......
(syok tgk students berbuka ramai2)
Teacher Diana pun enter frame gak....
 
cikgu-cikgi pun enter frame gak
(semua still available except yg duduk tu)
 
hohoho....banyaknya juadah berbuka.....
 kk
antara cikgu-cikgi yg enter frame lagi...
(yg baju merah tu haruslah enter frame....sah2 ni blog dia...ekekeke)
 
students lelaki tgh tunggu makanan...sabar...sabar....

yummy....yummy...black pepper chicken
  
  
 
makanan dah mula diagihkan kepada pelajar
 jjj
ayah a.k.a pengetua bersama imam besar Masjid Sultan Abu Bakar, bilal dan ustaz....
 jjj
aiikkkk...enterframe lagi 
(teacher fisah, teacher mai, teacher effa)
kamilah juru dapur
(padahal dah x muat nak makan kat tempat sepatutnya,
tu yang dok tercerok kat tempat sekangkang kera ni)
lepas berbuka, solat maghrib, tazkirah, solat isyak, solat hajat dan solat tarawikh berjemaah
sesi tazkirah oleh bilal
penyampaian cenderamata kepada imam, bilal dan ustaz
pelajar2 khusyuk mendengar tazkirah
jjj
calon2 untuk pakaian perempuan paling cun
(dan pemenangnya yg pakai baju merah + purple tu)
ni lak pemenang untuk pakaian lelaki termacho
antara pemenang cabutan bertuah
(ada 5 cabutan semuanya)
wahhh..aksi apakah itu?
sebenarnya time ni ibu ngan staff2 lain kena buat catwalk...
coz ader jugak pertandingan pakaian guru paling vouge....
(ni semua keje ayah lah ni....hampehhh)
* ala-ala model antarabangsa gitu pose ibu*
kata anak murid ibu...ekekekeke
teacher norita lak buat ala2 perempuan melayu terakhir.....
ye la tu...terakhir...
 
cikgu cikgi yang naik syehhhh dok catwalk....
(time ni je la leh catwalk....kalau x harammmm nak catwalk)
walaupun ibu mendapat undian paling tinggi dalam pakaian cikgu paling vogue...
tapi ayah dah awal2 bagitau ibu yg hadiah akan diberikan kepada cikgu yg sepatutnya
(ye la...sah2 ibu yg beli hadiah tu, takkan nak dpt kan ibu lak)
So, pemenangnya ialah teacher Norita....
(saingan sengit nampaknya antara ibu dan dia)

ibu sedang meng"annouce'kan anugerah guru cemerlang..

dan Anugerah Guru Cemerlang 2009 jatuh kepada Teacher Norita...
Sebagai tanda kenang2an untuk Guru cemerlang 2008 dan juga MC pada hari tersebut.....
(teacher Diana berhenti sementara coz nak siapkan projek Master & International paper untuk dipublishkan)
pelajar berduyun2 beratur untuk pulang
parents yang setia menanti untuk ambil anak masing2..
ibu dan pelajar2 yang kamceng ngan ibu....
 

hahahaha...gambar 3 kat atas ni gambar gedix ibu & staff.....
mula2 skema jer amik gambar...ye lah control coz ayah yg amik pics ni...
pas tu ibu suggest buat pose mengancam......tak standby lagi ayah dah snap...
tu yg ader gambar candid tu
last2 barulah jadi pose mengancam kitaorg ni.....
(x der students tu yg keluar perangai gila2 masing2 tu)



p/s: rasanya ni lah entry yg paling banyak pic ibu upload.....
jangan serik yer.................





P/S: KEPADA PELAJAR2 PUSAT BAHASA PELANGI YANG AKAN MENDUDUKI UPSR, PMR & SPM SERTA PEPERIKSAAN AKHIR TAHUN, CIKGU HALALKAN SEGALA ILMU YANG CIKGU CURAHKAN KEPADA KAMU SEMUA TERUTAMA PELAJAR2 YANG HAMPIR 6 TAHUN BELAJAR DI PUSAT BAHASA PELANGI.CIKGU MAAFKAN SEGALA KESALAHAN KAMU ANDAI KATA ADA. BUAT YG TERBAIK DAN YAKIN ANDA SEMUA BOLEH!!!!!!!!

Post a Comment