Thursday, August 6, 2009

:::DANGA CITY MALL:::



Last sunday, ayah ajak Aleesya sekeluarga gi jenjalan @ Danga City Mall. Ni lah first time we all gi jenjalan kat sini. Boleh tahan gak kat sini. First2 we all masuk, ramai org tengah berkumpul kat tgh2 mall tu, rupa-rupanya ader game remote car.....ayah apa lgi, layan lah benda ni. Ibu ngan Aleesya lak gi jenjalan kat kawasan sekitar............


ni lah pic yg sempat ayah snap......berpusing2 litar dia.....keta biru yg sebuah tu ayah kata terkeluar dari garisan n tayar dia tercabut....so keta tu dikira disqualified utk game ni

1st pic - the photo of all the contestants
2nd pic - ibu tgh posing sambil jaga Aleesya n Ayyunie
3rd pic - khusyuknya ayah layan game ni


sedang we all jenjalan .....tiba2 ibu ternampak satu boutique jual baju2 kurung n kebaya.....ibu pun masuk boutique tu n survey2 baju raya untuk we all.....sekali ibu ternampak baju kurung n kebaya budak2 mcm Aleesya ni....ayah pun suggest ibu beli, tapi bukan utk Aleesya jer tau, utk ibu n Ayyunie sekali.....wahhhhh, we all beli baju raya sama tu...yg tak tahan tu saiz utk Ayyunie pun ader, tapi kena alter lah sikit coz labuh n besar sgt......first time ni dapat beli baju raya dari kain yg sama utk satu family....harga pun boleh tahan lah....kalau baju utk org dewasa RM100 ke atas, kalau budak2 cam baby Ayyuie tu RM39.90 ke atas

Yang best nya sepanjang ibu n Aleesya dok try2 baju kat situ, ader ramai salesgirls dok main2 ngan Ayyunie....senang sikit ibu n Aleesya dok try2 baju ..

kat tingkat 4 lak ader art exhibitions.......kita org ni memang bukan jiwa seni...so just amik2 gambar yg mana berkenan la.....Aleesya tgk org lain serius tu amik gambar.....siap cara amik gambar pun ader seni..


b4 balik, we all gi lunch (x tahu lah panggil lunch ke tak coz makan kul 4 ptg)...we all makan kat Penang Corner....sedappppppp makanan kat situ.......Aleesya memang suka makan kat situ....tempat dia pun menarik

ni lak ayah tgh on9 tgk CCTV......tgk apa bibik buat kat umah...
Ayyunie lak cam biasa lah.... main sorang2 dalam stroller... ibu takut gak kot2 Ayyunie meragam masa makan.......tapi everythings is ok............

























Post a Comment