Tuesday, August 25, 2009

::Menu 1st Ramadhan:;

Balik dari Kipmart, terus ibu masuk dapur masak2. Yer lah, jam dah kul 5 ptg, takut x sempat nak berbuka jer......haru nanti......dahlah pose hari pertama.......Ayah lak kalau ibu masak memang suka request yg susah2....ehehehehe...pandai ayah yeh....So mari kita tgk apa menu hari pertama pose.....

Appetizer - puding & kuih tako
(Yang ni beli)



Apa pulak menu utk main yer?

Kangkong Goreng Belacan
Sup ayam
(favourite Aleesya ni.....kalau ibu masak sup siap jilat jari tu)
 Siakap 3 Rasa
(Yg ni lak favourite ayah.....sebulan sekali/ 2 kali....mesti ibu masak ....makan sampai licin tu)
 
  
Dessert  - pisang
(Yang dalam bekas tu sambal mangga....ibu kalau buat sambal mangga, sambal belacan atau sambal nasi berlauk mesti buat stok at least satu minggu.....senang kalau nak makan jer terus amik dalam peti...)
 
Minuman - Air Buah Tembikai 
Masa ibu dok sibuk2 snap pic menu tu, Aleesya sibuk jer cakap
" ibu, ibu.......peace"
(maksudnya suruh amik gambar dia lah tu)
Hehe...Aleesya pun join gak buka puasa....
Actually tempat Aleesya berdiri tu memang dah tempat dia pun..sapa2 x leh duduk kat kerusi tu...
Baby chair ader...tapi since Aleesya dah besar ni...dia x nak duduk lak kat baby chair tu...
BTW, ibu, ayah & Aleesya selalu makan bersama...
Walaupun Aleesya kecik lagi....ibu & ayah tetap ajar selagi x cukup korum...cannot eat....
Dan sekarang Aleesya dah pandai setiap kali ibu atau bibik hidang makanan,
Aleesya mesti panggil ayah cakap "ayah, ayah, eat........"
Dan Aleesya lah yg selalu mengingatkan ibu & ayah utk baca doa setiap kali nak makan...
Ibu & ayah bangga dapat anak yg pandai macam Aleesya......
Post a Comment