Monday, August 10, 2009

:: The Proposal::

Ni Ibu baru balik dating tgk movie "The Proposal". Mula2 sekali ibu nak bagi 5 * utk movie ni.......Sepanjang tgk movie ni ibu & ayah langsung tak rasa boring.........jalan cerita yang menarik, touching, comedy, romantik menyebabkan sesiapa yg tgk movie ni pasti akan rasa enjoy dan langsung tak regret........dan yg penting this movie telah mengajar kita untuk kenali siapa sebenarnya pasangan kita....................


sweet movie

Ibu & ayah sebenarnya dah lama aim nak tgk citer ni (hampir 1 bulan setengah)........masa tu tgk movie " Syurga Cinta" then tiba2 ader iklan pasal movie " The Proposal" ni. Sejak hari tu ibu & ayah x sabar nak tgk movie ni. Sepatutya ibu n ayah tgk movie ni last weekend......tapi disebabkan masalah maid yg timbul ibu & ayah postponed dulu......actually hari ni x planing pun nak tgk citer ni......tiba2 after maghrib ayah ajak ibu dating..........ayah beli tiket pun online...........bayangkan citer 8.30pm, tapi kitaorg bergerak dari rumah kul 7.45pm.......merempit jap ayah otw tu TGV tebrau.....

Sampai sana tepat jam 8.30pm, punyalah ramai org line up utk beli tiket...nasib baik ayah beli online... tu terus dapat tiket tu....ingat nak beli popcorn & some drinks......tapi huhu....beratur panjang gilerrrr......so ibu & ayah cancel je lah niat nak mkn popcorn sambil tgk movie tu.......actually ader hikmahnya....ibu & ayah more focus to feel this movie.....after tgk movie, ibu & ayah gi supper kat Perling jap....... otw tu ibu ader 3G bibik tanya either Aleesya n Ayyunie dah sleep belum...............kul 12++am barulah ibu & ayah sampai rumah.....................



The tickets


p/s: Amat digalakkan bg pasangan yg lama kahwin, baru kahwin atau akan kahwin utk tgk citer ni..........




Post a Comment