Wednesday, August 5, 2009

""" Dah tak tahu nak gi mana ni, asyik2 JUSCO""

Sabtu lepas, buat pertama kalinya Aleesya, baby Ayyunie ngan ibu pergi jenjalan tanpa ayah...sob,sob.......actualy we all x pernah gi jenjalan tanpa ayah lagi2lah kalau weekend, walaupun dekat mesti ayah ikut sama....

Tapi disebabkan nak istall CCTV kat umah tu, maka ayah terpaksa lah kena tinggal. Ibu lak terpaksalah bawak bibik coz tak nak bg bibik tahu yg kat umah tgh pasang CCTV. Ibu lak jenuh dok pk mana lah nak bawa kitaorg ni coz nak install CCTV ni makan masa lama gak...at least kul 4pm baru siap kata ayah......ibu sebenarnya tak suka bibik ikut gi jenjalan coz bibik ni kan lem*** sikit..nanti ibu kata bukan bibik yg jaga Aleesya ngan Ayyunie, ibu lak kena control semua...

So ibu decide bawak Aleesya ngan Ayyunie gi Jusco B.Indah.....(lagi2 Jusco x der tmpt lain ke ibu)...bukan apa bawak gi Jusco senang, ader tmpt main, tmpt makan, tmpt shopping, baby room, surau dan macam2 lagi la.......at least x der la boring sgt walaupun dok lama kat Jusco tu....

We all bertolak kul 10 pg. Kat jusco sempat gak ibu shoping dress Aleesya ngan Ayyunie @ Branded Outlet. Pas tu continue shopping @ Hinode Shop(beli pasu, storage, pillow dll), Jusco outlet (beli bunga, kuda kayu dll), and so onnnnnn..............


Let's enjoy the pics.....................


kalau kat Jusco B.indah ni, x sah kalau Aleesya x naik kete troly ni...senang sambil tolak keta ni, sambil shopping. Lgpun banyak ruang utk ibu letak barang nanti.....


tgh2 dok shopping tu...tetiba lak Aleesya rasa ngantuk. Ibu siap belikan pillow kecik yg ader gambar cow utk Aleesya tido dalam kete troly tu, tapi ibu kesian tgk Aleesya tido tersengguk2. Nak amik buggy parking jauh lak....masa tu lak Ayyunie pun tgh zzzzz dlm stroler.....conclusionya ayyunie terpaksalah mengalah, Aleesya tido dalam stroller, Ayyunie lak dalam dukungan kain bibik......


bangun dari tido, Aleesya pun gi main2 kat fun land tu ngan bibik..... while ibu lak dok main2 ngan Ayyunie......(hehe....ayyuni dah leh pegang botol sendiri n kaki dia pun asyik nak berdiri jer). Bayaran masuk RM5 per entry....main lah Aleesya puas2 kat situ....kata lambat nak balik lg kan.......


lebih kurang kol 1pm, ibu pun bawak weolls gi lunch @ KFC....hehe kalau ngan ayah jangan harap lah leh makan kat KFC ni, (pernah ayah bungkus pizza mkn kat KFC coz Aleesya nak makan whipped potato), ayah kata KFC utk bdk2 kecik.........banyakkkkkk Aleesya makan ........ sampai burp tu.....ibu happy sgt tgk Aleesya mkn kat KFC ni coz Aleesya dah pandai bawa diri sendiri n pandai jaga diri masa makan langsung x susahkan ibu walaupun ayah tak der.......
(agaknya tahu lah tu, kalau nakal2 biar bibik jaga)


Lebih kurang kul 2.30pm, ibu pun sambung shopping lagi.........kali ni nak shopping accesories rambut Aleesya n Ayyunie lak....Ya Allah cubalah tgk gambar kat atas tu, masa mula2 Aleesya masuk kedai ni, tiba2 jer promoter kedai ni dtg cubit2 pipi Aleesya n siap peluk2 Aleesya lagi. Kakak promoter tu cakap Aleesya ni cute la, comel la, pandai lah.......(masa tu perasan habis lah kan...ekekekekeke...) Pas tu siap amik2 hairband ngan cekak rambut tu letak atas kepala Aleesya la, pas tu amik cekak crown lak, pas tu amik tu amik ni test2 kat Aleesya.....Aleesya layan jo laaaaaaaaaaaa.....customer masuk kedai tu siap amik gambar Aleesya tu (adusss, malunya ibu.....over2 lak promoter ni). Ibu lak yg dok sibuk2 cari hairband ngan pin rambut utk Aleesya ngan Ayyunie pun cepat2 gi bayar @ kaunter coz cepat2 nak blah dr situ (sejak bila lak Aleesya jadi model kat kedai tu ni??????.


Dah siap shopping semua, ibu pun bawak Aleesya gi main2 kat playgound kat luar tu sementara tunggu ibu bayar parking............punyalah beratur panjang..................hehehe...main lagi.....
kul 3.45 weolls pun bertolak balik



otw balik, ibu call ayah then ayah ckp may be lambat lg siap kot coz setting internet untuk control dari luar rumah x siap lagi...huhu mana ibu nak gi ni....last2 ibu pun gi Masjid Jamek Tmn U solat zohor , then solat asar berjemaah........tgk je la gaya Aleesya n Ayyunie selama 1 jam kat masjid tu....nasib baik tak der org...kat2 nak asar barulah ramai sikit jemaah...tu pun coz ader majlis akad nikah kat masjid tu...

Ingat kul 5 leh balik, rupanya x siap lg.......huhuhu kena bawak lagi gi jenjalan, ibu pun bawa gi farmasi (beli face mask utk bibik), gi marrybrown (beli mknan siap2) then gi beli cendol.....kul 6 baru sampai rumah.....tu pun x siap lg....so suruh lah bibik bwk ALEESYA main basikal kat luar rumah.....dah dekat kul 7 pm baru lah siap semuanya

Fuhhhhh...............hari yang memenatkan hanya untuk mu BIBIK............



Post a Comment