Tuesday, August 18, 2009

Weekend @ Pesta Konvo UTM jer........


SABTU............


Last weekend, Aleesya n family x gi mana pun......coz ayah takut nak bawa weolls keluar kat tempat crowded, takut H1N1......lagipun cuaca pun kejap panas, kejap hujan...so kitaorg duduk je la kat rumah.............

Tapi............................weolls dah macam cacing kepanasan kalau x keluar rumah..... last2 ptg sabtu tu lepas asar, ayah bawa Aleesya n family gi Pesta Konvo UTM......nasib baik lah gi petang coz tak ramai sgt org.......ayah n ibu gi survey2 jer dulu barang2 yg nak beli coz susah nak shopping kalau bawa Baby Ayyunie takut tak selesa.................then kitaorg pun gi la makan2.....(makanan wajib - sup utara). Around 6 pm....weolls pun balik......................

Malam tu gak lepas maghrib, ayah n ibu pun melancarkan misi gi shopping kat Pesta Konvo UTM tu, perghhh........cakap kat Aleesya nak gi work, rupa2nya gi shopping ye............... Punyalah susah nak cari saiz baju kebaya n kurung utk ibu..... ye la, ibu kan tinggi (170cm), nak saiz L, tangan singkat, nak saiz XL, besar gedabak...................last2 ibu pun beli baju kurung moden Siti Nurhaliza (org yg jual tu kata)....barulah sesuai................Sebenarnya memang susah sikit nak cari baju kebaya atau kurung yg dah siap utk ibu kecuali beli kat butik (bukan taste ibu beli kat butik ok....cuma kat butik tu saiz dia cam ngam jer ngan ibu), kalau x pun tempah jer....

Baju ayah senang jer cari........masalahnya nak cari baju Damia Aleesya lak coz nak sedondonkan ngan ibu
n ayah.......memang confirm susah nak cari ni.......last2 ayah ckp cari lah next time.....lagipun banyak lg tempat nak gi shooping raya.............tak semestinya semua kena cari kat sini kan.................kul 12 pm ibu n ayah pun balik....


Ni lah antara pakaian yg dibeli, walaupun nampak jer 5 beg, tapi kat dalam beg tu penuh coz pakaian yg boleh sumbat dalam satu beg disatukan......senang sikit bawa.......kali ni ibu yg paling banyak shopping.........

AHAD......................
Pagi ahad weolls cuma keluar beli breakfast jer...then lepak2 kat rumah......kul 1 ptg hujan pun turun.....apa lagi, Aleesya n family layan zzzzzzzz je lah.... walaupun kelaparan tapi weolls tido dengan nyenyaknyer...mana tidaknya dah lah hujan kat luar, leh lak ayah pasang aircond dalam bilik.........confirm tido mati dalam selimut lah jawabnya................

Kul 4.30 ptg ibu ajak ayah gi Pesta Konvo sekali lg coz nak tukar tudung yg dibeli semalam n sambil2 nak makan............kali ni baby Ayyunie tinggal coz hujan masih rintik2.....takut demam...........lepas makan2, ibu pun start operasinya tukar tudung n shopping2 lagi......sementara ayah n Aleesya dok kat bawah khemah yg disediakan tgk persembahan yg ader.........dalam dok pusing2 tu, tiba2 ibu ternampak baju utk Aleesya .......apa lagi ibu pun sambar satu....sayangnyer saiz Ayyunie x der.................kul 6pm weolls pun balik........

Malam tu kul 8pm ibu n ayah gi lagi Pesta Konvo tu (mmmm.....berapa kali nak pegi daaaa???).....tapi kali ni makan kat Sri skudai dulu coz kat Pesta Konvo banyak jalan ditutup sempena Majlis Perasmian oleh Sultanah Zanariah..... dalam kul 9 lebih baru lah ibu n ayah gi shopping lagi............mmmmm......shopping lagi...............

Kul 11pm ibu n ayah pun balik...........................



Inilah baju yg dibeli oleh ibu untuk Aleesya......come kan?
alamak......dah basi lah ni baju Aleesya coz korg dah tgk baju ni.....huhuhu....



Ada apa dengan gambar ni?
Sebenarnya ibu nak tunjuk masa perasmian Pesta Konvo tu semua org2 kenamaan memakai face mask, termasuklah Sultanah Zanariah.....
mmmmm.......respect2 ...walaupun org kenamaan ......diorg x control cun




Post a Comment