Saturday, August 15, 2009

""ROMANTIC GET-AWAY CONTEST

Kali ni ibu masuk contest lagi.....Ibu memang berminat sangat dengan contest yang dianjurkan oleh Ummi Khayra ni coz ibu n family memang suka gi Cuti2 Malaysia kalau ader kelapangan......
Contest ni diadakan sempena 2nd Anniversary Ummi Khayra n Hubby.......
Ucapan ibu untuk kalian:

SEMOGA PERHUBUNGAN KALIAN SENTIASA DISIRAMI BENIH-BENIH CINTA DAN HARGAILAH SAAT-SAAT BERSAMA KALIAN


So, syarat2 ntuk contest ni adalah:


1. Buat satu entry khas untuk pertandingan ni.

*DONE*


2. Upload gambar berkenaan tempat menarik dan romantik bersama suami atau keluarga masing-masing dan sertakan detail berikut:

i. Nama tempat:
ii. Pergi dengan siapa:
iii. Kenapa tempat tu dipilih:
iv. Pengalaman menarik/romantik:

*OK, SILA SCROL DOWN BAWAH*


3. Tempekkan logo contest di bawah di blog anda dan linkkan ke blog ni.

*DONE*


4. Letakkan link sponsor ( http://one-drop-fragrance-shoppe.blogspot.com/ ) untuk contest ini.

*OK*


5. Akhir sekali, letakkan link entry anda di komen entry ini. Mudah kan? :)

*DONE*




So, tempat yang ibu pilih adalah:


i. Nama tempat:

Colmar Tropical, Bukit Tinggi

ii. Pergi dengan siapa:

Satu kapal (Ibu, ayah, Aleesya, Ayyunie & bibik)

iii. Kenapa tempat tu dipilih:

1) Cuti-cuti malaysia
2) Ayah belanja sempena honeymoon lepas pantang melahirkan Ayyunie...ihiksss..
3) Tempat ni jauh dari kesibukan...memang ala-ala honeymoon di oversea la...sangat tenang,sangat damai, sangat romantik, sangat segar udaranya, dan sangat-sangat relekssss

iv. Pengalaman menarik/romantik:

BACALAH CERITA NI YER


We continue our cuti2 Malaysia @ Colmar Tropical, Bukit Tinggi. We can't wait for this destination coz we have never been here. It took 1 hours ++ from Genting. Mula2 exit ke simpang B.Tinggi tu.. perghhhhhh.... seram giler... Ibu siap ejek2 ayah cakap ayah nak bawa kita cuti dalam hutannnnnnnnnn. Kiri kanan penuh semak samun. Dah la tu satu kereta pun tak da. Luckly Aleesya n baby Ayyunie lentok sakan kat belakang.

Tapi after ibu find out the Colmar Tropical building, hehehe... memang berbaloi kami pilih destinasi ini. After ayah parked his car, Aleesya n Ayyunie serentak bangun. Masa ayah tgh check in @ lobby, Aleesya x sabar2 ajak ibu g jln2 kat kawasan sekitar. We alls memang kagum dan puas hati ngan colmar tropical ni. Lagi2 time we alls masuk kat apartment yang ayah sewa. Perghhh... mcm x nak balik tu, ngan comfortablenya, space yg luas, room yg ala2 honeymoon suite.... pendek kata memang berbaloi ngan harga.

Entrance of Colmar Tropical
.
Ibu n Baby Ayyunie

Bilik memang macam untuk org honeymon

Masa we all kat sini, jgn x caya... ibu n ayah asyik terserempak ngan pasangan yang inainya masih merah lg (dtg honeymoon lah tu). Sempat la ayah n ibu mengimbau kenangan2 honeymoon dulu (tapi bukan kat sini).

Tak banyak xtvt yang Aleesya n family buat kat sini. Baby Ayyunie of coz kat apartment ngan bibik coz ibu takut bawa baby jalan2 (banyak hutan). Ibu, ayah n Aleesya lak sempat la gi Japanese Village n Rabbit Park. So inilah yg sempat ibu snap......................


once upon a time, there was a little girl in the rabbit park

cheers.....

So, conclusionnya, saya memang rekemenkan kepada ummi khyra untuk bercuti disini. Terus terang saya katakan disebabkan kat sini x banyak aktiviti luar yg boleh kita lakukan, so secara x langsung ia boleh mengeratkan hubungan serta dapat mengimbau kembali zaman2 bercinta dulu. Lagipun dengan building yang ala2 macam kat oversea serta udara yg sejuk dan nyaman memag membuatkan sesiapa yg pergi situ terasa seolah2 honeymoon di oversea. Tambah2 pula asyik jumpa org yg baru kawin jer kat sini......dan paling penting harga dia memang berbaloi2 untuk apartment yang complete semua (dapur, tv (2), kabinet, bilik air n bilik make up sekali dll)





Post a Comment