Tuesday, August 25, 2009

:: 1st Ramadan @ Singapore::


Sabtu lepas, 1 Ramadan, ibu & ayah memang plan nak gi shopping @ Singapore coz itu jer lah weekend yang free....bayangkan ader 4 lagi weekend bulan pose ni semuanya full book. Weekend ni ader Konvoi Ziarah Ramadan @ Kota Tinggi, next week ader reunion @ Melaka (kalau jadi), next 2 week gi honeymoon lak, then next 3 week balik kampung.....hohoho...bulan pose ni penuh program....So, kita layan pic yang diambik @ Singapore ni.....
(Aleesya & Ayyunie x ikut coz takut H1N1 & lagipun 1st pose.......takut penatttttt)
 
Kalau nak shopping baju raya atau barang2 lain utk raya, memang datang sini jer....memang happening...
Bazar dia memang panjang dan disini lah satu2nya tempat nak tgk org Islam ramai...
 Yg ni pulak masa mula2 masuk bazar ni.....kat bazar ni memang banyak org jual kebaya & baju kurung...tapi semuanya trendy2 sikit....kalau nak vogue hari raya leh jer beli....
Cuba tgk baju kebaya yg di'display'....perghhhh....rambang mata sehhh... 
Gambar 2 kat atas ni lak masa ibu tgh pilih2 cari kebaya untuk Aleesya & Ayyunie.....rambang mata nak pilih mana satu, semuanya cun2.....ader yg mahal2.....tapi memang x der yg murah pun.....lagipun org sana memang pegang harga....
(selalunya rakyat Singapore suka shopping kat Malaysia especially Johor
coz matawang kita lg murah dari sana)
 Cun kan baju kebaya ni.....tapi ader ke org raya pakai baju ni? kecuali artis lah.....
Kalau ibu pakai baju ni raya kat kg, mesti pelikkan.......

Kebanyakan semua kedai suka display baju sedondon.....standard 1 utk ibu, 1 utk ayah, 
1 utk daughter, 1 utk son......kira pakej lah tu....
 
 Ni lah suasana kat dalam bazar tu.......agaknya hari ni 1st Ramadan org pun x ramai lagi....
Lagipun ibu & ayah gi awal....masa ni lebih kurang kul 1.00tgh
(Last year ibu datang masa 2 week b4 raya...nak jalan pun susah, dah lah panas giloss...masa tu Aleesya baru 10 bulan)
Since Aleesya n Ayyunie x ikut ni...apa lagi ibu pun enterframe........ihiks....
 
 Ni lak @ shopping complex Tanjung Katong Point......
(teringat masa AF3, Aidil nyanyi lagu Tanjung Katong)

 Lepas shopping2, otw balik amik gambar kat Replica 'Malay Village'
Ni lak ayah singgah kat booth Toyota.....ayah saja2 nak tgk wish 2009 ni....
sekali tgk cam mini Estima lak design dia.....
 
 design lampu yg baru....
 
Dia tulis "all colour available"
Ibu pun tanya kat salesman tu "pink also available?"
Salesman tu jawab "if you want you can buy the original ones, then spray with the pink colour, conform you wish will famous here..."
hahahahahaha......

 testing....testing....
 
 otw balik........Eyes On Singapore....
 
 Syukur Alhamdulillah.....x jam...kalau tak asyik jam jer kat Checkpoint....
Nak balik cepat2 coz nak singgah Kipmart beli lauk......
Ayah request masak special hari ni.....
Walaupun ibu kepenatan, tap perut ayah mesti jaga....
Itulah penambat hati ibu pada ayah......
Nak tahu menu apa? Tunggu netx entry...
Post a Comment