Monday, September 7, 2009

::R.E.U.N.I.O.N @ PUTERI RESORT, MELAKA::



Semalam (Sabtu - 5/9/09), Aleesya dan family gi Melaka coz ader Reunion  berbuka puasa ngan kawan2 ayah (ex -geng loji). Perghh....jauhnya berbuka puasa.......Weolls bertolak dari rumah jam 2:15pm bersama2 ngan Uncle Ise dari Pulau Tioman (huhuhu.....bila nak gi lg Tioman ni). OTW tu, boleh pulak tiba2 Aleesya muntah dalam keta....banyak lak tu...yang hairannya tak sampai tol Skudai lagi Aleesya dah muntah.....kenapa yekkkk??
Terpaksalah ayah stop kat Petronas dan bersihkan diri Aleesya dulu.....dah lah x bawak baju spare (ibu bawak baju tido jer), maka terpaksalah Aleesya pakai baju tido yang dibawa oleh ibu...nasib baik dok dalam keta jer...
(hampeh lah Aleesya ni...ibu beria-ia pakaikan baju sedondon ngan Ayyunie)
-
-
-
Sampai Melaka lebih kurang kul 4.15pm, ayah ajak gi beli baju untuk Aleesya dulu.....ingatkan nak beli kat bandar Melaka atau Jusco....tapi otw tgk signboard besar ada tulis "PUSAT FESYEN MITC'..ibu pun ajak ayah gi situ...punyalah ramai orang, sampai nak parking pun susah....first time dtg sini ni.....ye lah tempat baru.....dia nak buat macam Nilai....banyak jual kain dan baju serta barang2 lain.....pendek kata lepas ni dh x yah gi nilai pun tak pe kot......datang jer sini.....
-
-
-
Nasib baik dapat gak beli baju untuk Aleesya, (abaikan yer baju yang terbesar sikit dan pakai gaun dengan sport shoe tu...darurat.....)
Jom layan gambar weolls masa beli belah kat sini.....ayah banyak relax....ibu lak banyak window shopping....dan shopping.........hehehe
-
-
Mana ibu? 
-
 -
-
-
Dah habis round2 kat MITC tu, weolls pun bergerak gi Puteri Resort. Semuanya datang on time kecuali Uncle Jaha (x der isteri anak pun leh dtg lambat gak???)......sambil2 tu sempat lah
ibu snap pics Aleesya.....
-
-
-
 
Di perkarangan Puteri Resort, Melaka
-

Ayah + Aleesya x sabar nak makan yer.......
-
Antara yg hadir........ 
-
  
 Banyaknyer makanan.....boleh habis ke ni?
(Uncle Jaha termenung coz tinggalkan awek kat Plaza Tol..ekekekek)
-
  
 Tak cukup tangan tu Aunty Ana dok melayan kerenah Nureen & Tasnim
-
  
 Yummy..yummy....delicious...menu banyak pilihan ....berbaloi dengan harga....
-
  
 Ibu pun nak enter frame gak....asyik pics Aleesya jer....
-
  
 Tiga sekawan dah naik syok bermain sementara bapak2 semua meeting....mak2 semua bergosip....
-
  
 Tiga serangkai berjumpa semula setelah lebih kurang setahun x jumpa....
-
  
 Sesi AGM.....mendengar laporan drp Uncle Azuar tentang xtvt yg x jadi Jun lepas 
(tapi dia dah berjanji akan organised xtvt akan datang...............kita tungguuuuuuuuuuuuu)
-
  
 Ingat bapak2 dan mak2 jer ader meeting.....Aleesya pun ader board sendiri lah....
-
  
 Dari kiri Uncle Azuar a.k.a boyo, Uncle Redzuan a.k.a Wan Pit, Uncle Jaha, Uncle Ise a.k.a nenek Mus
(semua dah berubah terutama tang perut masing2 ....ekekekek.....kecuali uncle Jaha & ayah)
-
  
 Cuba tgk perut masing2 setelah anak 2......tapi ayah maintain.....uncle Jaha memang patut maintain (cepat2lah kawin)....yg confiusnya Uncle Ise tu x kawin lg...tapi cam mana leh buncit dah ni????
-
  
 Sesi mengatur kedudukan utk amik gambar.....
-
  
 Menjadi jugak akhirnya walaupun x sempurna sangat...
(anak sapalah tu yg x leh duk diam time org amik gambar....sib baik Aleesya maintain.....)
-
  
 Org lain semua ader adik time amik gambar ni........ tapi Ayyunie mana?
-
 
Jeng..jeng....jeng...akhirnya muncul jua Ayyunie di belakang...
-
-
-
Memang seronok masa reunion ni......sekali sekala jumpa sampai x habis2 cerita nak cerita...masing2 dok menyakat...Aleesya lak suka dapat main2 dengan friends...........nantikan next reunion............
-
-
*********************************************************************************
Selingan.....gambar kat bawah ni last reunion masa kat A famosa (Ogos 2008)......
Masa ni Aleesya and the friends kecik lagi....Aleesya baru 9 bulan ++....
Lain x muka dulu dan sekarang?????
-

-
Yang ni lak gambar ibu2 dok preggy second baby...semunya below than 2 month..
Sekarang baby2 dalam perut tu dah jadi 2nd generation....
-

  -
Antara xtvt yang paling gempak dan paling havoc masa reunion tahun lepas.....
Mana satu mak, mana satu bapak (bapuk sebenarnya) ni?
Ader GADIS METROPOLITAN, PAH BEDAH GI PASAR dan yg paling tak tahan tu...
WANITA MELAYU TERKHIR pun ader.....
Pemenangnya LU PIKIR LA SENDIRIIIIIIIIIIII.....
-
Post a Comment