Thursday, December 30, 2010

Teka-teki teka tekuk

Sekarang musim teka teki kan..
Tak nak ketinggalan jugak
Actually gambar ni dah seminggu dalam draft..
Memang niat nak buat teka teki pun..
Sekali tgk dah macam musim pulak..ramai blogger yg buat teka teki dah..

Ok lah tanpa berlengah masa..
Jom kita tengok soalan teka teki teka tekuk ni..

"APAKAH NAMA TANAMAN-TANAMAN DALAM PASU INI?"


CONTOH JAWAPAN:

Limau kasturi, daun kucai dan pokok cili.
(Boleh lebih dari satu tanaman, kalau korang jumpa ader 6 tanaman, korang tulis lah keenam2 tersebut)

Setiap sorang hanya layak bagi 1 komen sahaja utk 1 jawapan


Dan pemenang paling terpantas dan tepat akan menerima 

" Wang cash yang akan di bank-in dalam akaun anda sebanyak RM 9.99"

Selamat Mencuba!!! Selagi tak der pemenang, selagi tu lah korang leh cuba"


p/s: kalau korang nak tau..malam tadi malas tul nak transfer gambar, malas tul nak karang2 citer..nasib baik ader gambar pokok2 ni dalam draft...hehe...leh lah jugak menyumbangkan idea time suntuk2 nak buat entry kan...

p/s; Off to Photography Class...eh saya bukan nak belajar photography, tapi nak jadi model...hehe






23 comments:

Nana said...

kangkung

Nana said...

dauk kesum

Nana said...

daun bawang

MrS. F!zA said...

Daun kesum, daun ketum, daun bawang, salah satu ni kompom betol! hahaha

Nana said...

eh konpius haha satu komen utk satu jawapan?

mcm ni ke?

kangkung, daun bawang, daun kesum

mama tisya said...

alahai melepas la nk teka..tkleh view gmbr:-p

Rashifa Rosli said...

saya jawab...daun kucai...hehehehe
akak wat cucur udang ari tue

salam perkenalan

Mama Balqis said...

pkok kangkung, pokok bawang, pokok daun sup, pokok daun kesum....(ni bahasa kg, kurang pasti nama dlm buku)

imanmom said...

salam,saya teka ya

kangkung,bawang,kesum dan kucai

Cute MuM said...

Pokok Cili, Pokok buluh, Daun Sup, Daun kucai, Pokok Bawang, Alor Vera, Bunga Raya, Bunga Kertas,

dah takleh pikir... harap ada yang betul.. hehe...

mama rifQy said...

daun serai,daun bawang

[-suziey-] said...

erkk xtau la plak..mmg xkenal pokok..huhu..

mummy_ayu said...

nak try gak la.suka main teka2 ni..
kangkung, daun sup, daun bawang, daun kesum...
agaknya la...

diya said...

nk try jawab...

daun kesum, daun sup, daun bawang n kangkung kot...
hehehe

hasrul hassan said...

Salam ...
terimalah award Kami Blogger Prihatin ye nanti.
Saya dah masukkan blog ni dala bloglist saya dah ..

wawa said...

hehehe..nak try lah..
rasa2 lah pokok kangkung,pokok daun bawang,pokok kucai n pokok daun kesom..hehehe..tah betul tah tidak..

zaikulim said...

kangkung,pokok daun bawang,pokok daum kesum kot..

e.l.i.z.@ said...

Alamak..kalu suh teka pokok² ni failed la huhuhuh
gud luck la utk kawan²

SyUhAdA said...

salam..

syu nak teka..

daun bawang,daun kesum,pokok kangkung dan daun kucai..

hope btul la nie..

tQ~

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

daun kesum, daun bawang, daun kucai, kangkung

Mama Zharfan said...

kangkung + kucai hehehe sbb me selalu tgk my mom tanam :p

*azni* said...

kangkung,daun bawang dan daun kesum..

Mya Elzara Batrisya said...

Pokok daun "Sellom" yg buat ulam tue kot ... ekekeke