Tuesday, December 7, 2010

Aleesya MENANG, ibu pun MENANG, tapi kenapa ayah damia TAK MENANG???


Sebelum tu...salam maal hijrah utk boggers sekalian..
Uols cuti ke??? Ibu kene keje seperti biasa...


Ini entry bergambar..
Disebabkan banyakkkkk sangat gambar, maka gambar2 yang terpilih jer dipilih..
Jom tengok gambar2 di bawah beserta captionnya..


28 Nov berlansungnya hari keluarga & sukaneka..
Untuk merapatkan silaturahim sesama jiran..



Sian budak2..pagi2 lagi dah bangun..
Tu nampak tak ayah damia sibuk jadi MC/ pengerusi majlis...
Org lain semua surrender nak jadi MC..
Last2 nama ayah damia jugak naik jadi MC...hehe..
Tu pun kalau boleh ayah damia nak pass kat ibu suh jadi MC tu..
Tak mau ah...nanti hitam legam muka akibat sunburn..huhu


Aleesya beratur ikut warna rumah...
Aleesya warna merah..
Bersemangat nak join tu..
Padahal dia paling muda sekali kat rumah merah tu..



Reben diikat membuktikan aleesya rumah merah..
Ibu + ayah damia pun rumah merah jugak..


Marching2 dulu yer...
Kita kasi panas badan dulu..
Ayah damia jugak yg jadi instructor tu..hehe


Dah lepas panaskan badan..
Rehat bawah khemah masing2..
Aleesya yg tengah tahan panas tu..


Actually banyak sebenanya acara yg ader...kalau nak tengok, gi kat FB ibu yer..
Macam2 sukaneka ader...tapi tu pun ader yg tak upload lagi...huhu
Ibu yg tengah gigih mengasingkan bijirin..
Yeayyy...kumpulan ibu dapat no 1..


Yg ni pulak main apa ntah nama dia..
Alaaa...yg kita kena ingat 10 benda tu..pastu pass pass kat org seterusnya..
Gitulah sampai ke org yg keempat...
Alahai...org no 3 ader tak ingat lah..
Kumpulan ibu dapat no 2 jer..
Ok lah kan tu..


Ayyunie dah tersengih...
Sian dia sebab tak dapat main apa2..


Ni snap2 dari bilik master bedroom ibu...
Tak jauh pun sukaneka ni...depan rumah jer..
Balik masa ni sebab ayyunie dah nak tido..
Aleesya lah nak mandi sebab panas kot..



Dah siap aleesya mandi..gi lagi..
Sampai2 jer, ayah damia umumkan cabutan bertuah..
Yang bertuahnya tu...no rumah kami  sendiri yg naik...hiks..
So, ibu lah wakil ayah damia amik hadiah cabutan bertuah..
* gambar blur sebab suruh org yg snap...


Pastu ader permainan utk kanak2 umur 2-3 tahun..
Cari kasut ibu masing-masing yg disorokkan..
Wah wah...pandai + cepat tul aleesya cari kasut ibu yer..
nampak tak bersungguh aleesya berlari ke arah ibu tu..hehe
* pakai dress pun boleh lari jugak kan..


Dah jumpa kasut kena cepat2 bagi ibu pakai yer..
Tengok aleesya..nak terjatuh tu larinya..



Dah siap pakai...kena lari bersama2 ngan anak ke garis penamat..
YEAYYY...ALEESYA DAPAT NO 1...
Jauh beza masa ngan pemenang no 2 tu...
Hikss..pandai anak ibu..


Ayah damia tengah memberi arahan...


Pertandingan mengupas kulit epal  yang paling panjang...
Alahai...rasanya dah cukup panjang dah ibu buat...sebab tak putus2 kan..
SEKALI ADER LAGI YG TERPANJANG....DUSS DUSS..
Dapat No 2 lagi...tapi ok lah kan...memang gak...hiks


Yang ni hampehhh..
Ayah damia kan tak leh main sukaneka...sebab dia kan jadi MC...pastu kena bagi arahan lagi..
Untuk acara last ni ayah damia request nak main..
Adusss...ingatkan bersungguh nak main leh menang..
Sekali kalah daaaa...
Cam mana ni??


Ni acara suka2...tak der hadiah..
Kaum mak2 rebut kerusi..
Yg ni memang ibu tak sangka langsung ibu leh menang..sebab kebanyakan mak2 yg datang tu nampak ganass....ekekeke...jahat mulut ko ayu erkkk!!!


Last2 tinggal 2 org...ibu + indian tu dari rumah merah..
Maksudnya, kalau kakak yg pakai baju merah tu kalah..
Secara automatik rumah merah menang..
Last2...YEAYYYY...ibu menang lagi....hehe


Acara mengambil hadiah..
Aleesya yg tengah beratur nak amik hadiah kemenangan...

Ingat lagi tak pasal Piala Pusingan ni??
Agak2 sapa yang dapat erkk??






Oh rupa2nya rumah hijau yg menang piala pusingan ini...
Rumah merah dapat no 3 jer lah...


Ayah damia bagi alasan...rumah merah kalah sebab dia tak main..
Kalau tak mesti rumah merah juara keseluruhan...ekekek
Hurmmm..layannnn jer lah...
BTW...sian ayah damia...muka sunburn giler...
Sampai ke hari ni sunburn tak hilang2..
Aishhh nak buat cam mana...demi komitmen dan tugas yg dipikul...



p/s: Balik sukaneka...kami terus zzzzz...bangun2 terus gi potong rambut ayyunie yg macam amoi dan aleesya...entry tunggang langgang..dah tak kira mana satu dulu mana satu kemudian...hikss.

p/s: Kami dapat hadiah berupa tuppeware yg bukan jenama tupperware...hiks..aleesya dapat bottle tumbler, fail, jajan, dan sweets..oh yer...tak lupa hadiah cabutan bertuah juga...






Post a Comment