Monday, December 27, 2010

SUPERWOMAN kah saya??? Ader X - FACTOR kah blog saya???

Komen yang betul2 Positif..
Yang membuatkan diri ini makin berkobar-kobar utk bergerak lebih kehadapan..


Komen ni dapat dalam entry Edit-mengedit memang keje saya
Dapat daripada Mya Elzara Batrisya
Oh..mula2 ibu singgah kat blog Mya ni..
Tersangatlah suka sebab blognya sangat ceria..
Ditambah pula dengan Tuan Blog yg memang comeyy giler..

Jawapan kepada komen:

Tak pe slow2 belajar photoshop tu..
Memang kalau boleh, better join photoshop class utk memantapkan diri..

Oh tima kasih cakap saya Super woman..
Sebenarnya memang semua pun boleh jadi superwoman...dengan syarat pandai2 bahagikan masa..
Bangun pagi lepas subuh( mesti hubby yg kejut yer, itulah masalah supoerwomann ni...tak leh bangun sendiri..huhu), masak breakfast utk hubby dan anak2, lepas tu masak simple2 utk tengahari pulak..just utk anak2 ngan bibik, pastu kena siap2 bagi homework utk aleesya, kul 8 pagi sharp masuk keje, pastu kat office buat keje yang sepatutnya, bila dah business sendiri ni, kejenya memang kena lebih lah sikit kan..tapi kadang2 mengular FB dan Blogging jugak...hehe, kul 4:45 pm balik keje, singgah beli minum petang utk anak2..selalu,nya beli cucur udang kuah kacang atau pisang goreng jer..pastu balik teman anak2 main2 kat luar pulak..kalau ader jiran2 kat luar, beramah mesra ngan jiran2...pastu standby utk masak dinner...tapi kadang2 ader gak dinner kat luar kalau penat..n tapau jer..malam pulak fokus kat anak2 lagi, terutama tang pelajaran..anak2 dah tido, updated blog buat autopublish, dah siap autopublish, layan suami pulak...superwoman kah saya??? Oh yer tambahan...weekends pulak kena siapkan photobook clients...macam semalam pulak dapat job family photoshoot...memanglah penat sikit kan..tapi dah minat...alang2 menyeluk perkasam, biarlah sampai ke pangkal lengan...

Saya rasa anda semua juga superwoman kan...tapi sebenarnya diri ini rasanya banyak lagi yg kena belajar...tak layak pun jadi superwoman...huhu



Oh...femes kah saya??
Saya masih saya yang sebenarnya..
Langsung tidak terfikir akan menjadi femes..
Tapi sangat teruja jugak kalau org bagi penghargaan seperti kat atas tu..
Tima kasih  Mya Elzara Batrisya


Yang bawah ni pulak dapat komen daripada kak yong..



Ya Allah...tak sangkanya saya sebab rupa2nya ader jugak org menyedarkan saya yg blog picisan saya ni ader X-FACTOR...
Terima kasih kak yong...
Memang selalu singgah blog kak yong ni...sebab kat blog kak yong macam2 info ader..
Cuma jarang2 sangat tinggalkan jejak...kadang2 jer..huhu.
Tapi betul ke X-factor y kak yong mentioned tu..
Tu pandangan kak yong lah..
Pandangan Uols pulak macam mana??

Perlukan komen yg ikhlas utk memantapkan lagi blog yg seciput ni...

P/S: Jap lagi nak publish komen yang mengatakan ibu tak layan blog dia pulak...hehe..
Kalau ader yg positif, mesti gak kena ader yg negatif kan...huhu

P/S: Ni bukan entry autopublish...entrylive sebentar tadi..cepat2 taip entry sebab ader banyak keje lagi kena settlekan ni...

p/s: Semalam hari yg sangat mudah rezeki utk ibu. bukan murah rezeki yer, mudah rezeki...alhamdulillah...rezeki itu sama2 dikongsikan bersama anak2 ngan bibik semalam...eh bukan selama ni pun hari2 mudah rezeki ke????ekekek





25 comments:

Gieyana said...

Hi..take five jap..seyess ku suka sikap rendah diri ko..bkn senang nk jumpa owg camni tau..n suka gk bg motivated kt kengkwn..I likee u! :D

mama tisya said...

bkn sennag nk jd superwoman kn..kena bahagi2kn ms....hah femes la tu kalo ada org yg komen gtu..lgpn ayu kn ratu sure femes..tk jd ratu pn dh femes...

nk tgu entry yg ckp tklyn blog org lain...hehehe

MRS. K said...

saya pon suke bace belog kak ayu ni! santai jer..

MrS. F!zA said...

hhehe..k.ayu n anak2 ada aura tersendiri tu sebab ramai suka blog k.ayu.. rezeki masing2 kan..tk semua org ada..mgkin org lain kna lebih usaha sikit utk dptkan peminat..hihihi

ramai tu peminat blog k.ayu.. tahniah!

mama rifQy said...

aaahh..na mmg setujuu..blog kak ayu mmg ade xfactor!! na mmg tak tahu ape die..tapi mmg sangatt mengujakan naaa..yg membutakan na rase nak bukak blog kak ayu everyday!! everytimeeee wpon na da bace entry be4 nih!!

xfactor ape yeee..ntahh!! anak yang shanteq kot!!!!

eT said...

hehe...xkenal maka xcinta...:p
tetiba jek kan...:)

Sidratul Muntaha said...

bab superwoman bgn pagi kena kejut tu normal
adeii
susah weih nak bgn sebelum somi.
ekeke..
tpi bile dah bgn.
tak berenti..
ehehehhee..

alyyani said...

uuu lepas ni dari ratu tuka title superwoman lak :)

Farra Dhelina said...

gaya penulisan yg bersahaja kot!! :) keep it up kak ayu!

Ummi Eisya said...

picas yang menarik..tulisan yang simple..go go..

Mama Zharfan said...

honestly, me mula2 tertarik and kagum dgn blog ayu sbb ur kids sgt byk menang contest --me rasa paling byk kot kat alam blog--setahu me :)
and then, u plak dtg blog me, selalu komen2, so rasa boleh jd fren2 lah..and me suka tgk segala jenis pics kat blog u ni, psl psl aktiviti PS and cuti2 u...sbb semua benda tu me minat hehhe
keep it up yer!

Mama Zharfan said...

ops, lupa, satu lagi,u sgt pandai masak (blogger lain yg pandai msk yg me notice ialah mama tisya +suziey.com)...
last point--u sgt cantik--bangga sbb u sudi berkwn dgn me--even though u pemegang title ratu cantik tu....siyes me kagum+admire! komen me seikhlas hati ni tau :)

Nana said...

heheh...mmg la pemes..kata ratu kan..
kita lak suka msk sini sebab gambar2 yg meletop
+ korang suka g oliday..so bole amek idea utk oliday akn dtg heee

BIONIC WOMEN said...

waaaa,..bestnya kak ayu org bagi penghargaan..seronokkan.
blog kak ayu ni memang ada umpppphhh..haha.
eily dulu first jenguk blog kak ayu, tengok gambar kak ayu nak gi dinner pakai baju kebaya..tengok kak ayu cantik sangat..then suka tengok gambar2 dalam blog kak ayu..
then bila eily bagi pendapat masa kak ayu wat fitting nak jadi ratu tuh, kak ayu trus follow blog eily..
hepi sangat...teruja tau masa kak ayu folow..then skrang ni, walaupun x pernah jumpa kak ayu..tapi ase sangat dekat ngan kak ayu..dah anggap macam kakak pun...kakak yg ajar memasak, ajar bergaya, ajar didik anak, ajar berposing..
time kasih kak ayu...luv u. hehe

Mya Elzara Batrisya said...

Salam Ibu Damia...
hampir nak pengsan bila Ternampak entry nie.... :)

Walaupun baru setengah tahun jadi pembaca setia blog Ibu Damia... byk yg saya belajar untuk mengubah cara hidup saya sebelum nie... terutamanyer ttg pengurusan masa & cara mendidik anak2... sy teruja sgt nengok Aleesya yg dah pandai belajar mengaji, belajar piano, minat membaca, minat posing2...

cara didikan Ibu & ayah damia kepada anak2 sgt bagus & wajar dicontohi...

Khai Mohd Photography said...

abis la....tak mandi la seminggu dah org duk puji bagai nak rak kat sini...ni kena tido kat luar ni tak tahan dah ni duk kembang kempis kat opis ni..satu kerja pun tak jalan ni...

emy/mamasuri said...

seronok nyer bila ada orang perasan kewujudan kte kat dunia blogger ni..
lebih2 orang puji ada 'x' tu..
kalau aku confirm kembang body seminggu..hehehe..
apapun tahniah ye ayu..
aku memang pengikut setia ko..
hari2 bukak blog ko..
ko tak update mesti dok pk..
kemana lak korang bercuti kali ni..

apapun tahniah..
xde orang nak komen blog aku yg tak semegah tu ke?hehehe

mama tisya said...

alahai segan plak bila mz komen gtu...kalo ayu si ratu ini mmg ler pandai masak..kita msk dessert je tu pn yg simple...ayu si ratu msk berat2 mmg best tgk....

wah en hubby pn ada komen..mesti die ckp..koya doh bini aku...hehehehe

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah memang glamour k, seba gambo2 yang cantik2 kat sini memikat hati tambah plak ayyunie + aleesya yang tomey tu then keje2 ayu yang super BZ tapi sempat & gigih lgik update blog, kalo kiter sure dah pengsan k..bukan senang nak uruskan semua dalam satu masa...cayok2 kita kenal ayu start aleesya mula2 menang contest kat blog, tol tak time aleesya paki kebaya, suka bangat...

Khai Mohd Photography said...

nak tambah sikit lagi:

ibu damia ni akan rasa macam cacing kepanasan kalau internet tak ada...so kalau nak suruh dia masuk bilik awal ...mmmm tukar la password wifi..hahhaha

Mama Kyra said...

sy tiap2 ari buka blog akk..sbb suka bc entry akk,tgk gmbr2 ank akk yg comei2 tu...

mama tisya said...

rahsia ratu dh bocor cz mskbilik lambt ye sebab dk ngadap internet...:-p

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

ha...ha...kelako la ayu ni memang panas bontot ek tak leh open blog, samalh kita jadik tak keruan, tapi biler hubby bersuaru terkedu kejap, terus shut down, bocor rahsia ratu

ibuayahdamia said...

wah wah abang...siap ader tambahan komen nampak...huk huk huk..abis tu kata nak jadi blogger tegar kan...hehe..kena lah buat citer siap2 malam tu...kalau tak keesokan paginya tak der entry pulak...huhu.bab masuk bilik lambat tu...ermmm..akan dipertingkatkan produktiviti dari semasa ke semasa...kui kui kui...haha

e.l.i.z.@ said...

fuyooooo.........bestnyo ado ore suko blog kito..meme betul pun, bz setaro mano pun, ayu tetap ado masa update blog, ada modal nk update blog..pah rajin berdo'oh masok gotu goni..bab masok ni eli surrender awal² hihihi