Friday, December 17, 2010

Pengaruh Blog Sebaya lagi...


Hiks...dulu dah pernah sekali kena pengaruh rakan sebaya pasal dominos pizza..
Kali ni ader lagi pengaruh blog sebaya...pasal Nasi Kukus Ayam Berempah pulak..
Hari rabu haritu, anje ader buat entry pasai dia makan nasi kukus ayam goreng superb
Dan dan tu jugak cakap kat ayah damia..
"abang...lamanya tak makan nasi kukus..mana nak cari ni"
Cewahhh..kengkonon macam mengidam sesangat lah kan..

Pastu ayah damia cakap
"Sayang nak makan nasi kukus erkk?? abang tau kat mana nak cari"


Maka bermulalah misi hunting nasi kukus ni..
Alahai...ingatkan jauh...dekat jer ngan office rupanya..
Cehhh...kenapa lah selama ni tak tau..
Ayah damia cakap dia dah biasa makan kat sini..
Terutama kalau time dia lunch sorang2...


Tu nasi kukus dalam periuk kukusan
Ibu siap tanya lagi kat org jual tu...(org kelate yer)
Nasi kukus ni kena masak dulu, pastu masukkan dalam mangkuk tu baru kukus ke??
Dia kata tak lah...terus kukus nasi tu dalam mangkuk tu..
Perghh..mesti lama giler kan...
Rupa2nya tips yg ibu dapat dari penjual tu..kena rendam beras lama2 sikit..
Baru cepat masak..


Ni ler rupanya nasi kukus ayam berempah tu..
Kuah kari 2 jenis, acar + ayam berempah..
Sedapppp terlajok weiihhhhh


Nak tau sedap tak sedap??
Ayah damia siap tapau 2 bungkus lagi tu..
Perghhh abang...lepas gian nampak..hehe
Alhamdulillah..kekenyangan teramat..
(eh apesal dalam gambar cam tak menarik pun...kena guna DSLR jugak ni...ni amik guna hp jer)

p/s: Kalau balik kelate, bersepah2 jumpa restoran jual nasi kukus..

p/s: Sapa2 yg duduk area JB ni..kalau nak beli..gi kat 
KB DELIGHT, kat medan makan taman U...simple jer kedainya...dia goreng2 kat depan..Harga RM5.00

p/s: HAHAHAHA..semalam ayah damia dapat sms dari kawan dia....tanya malam2 bukak tak KB DELIGHT tu....ekekek..actually wife dia dah tanya ibu dalam FB...tapi terlupa jer nak reply komen...last2 hubby dia yg telefon ayah damia...tak angkat...kesudahannya sms je lah...kah kah kah..
KUATNYA PENGARUH BLOG & FB kan..



Post a Comment