Wednesday, December 29, 2010

Pernah makan ais krim goreng??

Pernah makan ais krim goreng macam kat bawah ni??


Fuhhh...cuba perhatikan betul2 gambar ais krim goreng tu..
Memang confirm membuatkan korang terliur habis lah..
Masa ibu + ayah damia tengah makan ni..
Kami suami isteri asyik dok pk....cam mana lah ais krim goreng ni buat..
Jenuh memikir tau...asyik tertanya2 sama sendiri
"tak cair ke aiskrim ni", "tak meletop2 ke masa goreng", " tak meleleh ke masa masukkan ais krim dalam acuan tepung tu"...
Pendek kata macam2 persoalan berlegar2 kat kepala kami ni..



Oh yer...actually ni gambar lama tau..
Ni masa kami makan2 kat Cafe Tasik UTM tu..
Alahai...boleh pulak lupa nama cafe ni...
Cuba tgk atas...macam2 perisa ader weiii....
Boleh tahan nak pilih ikut sesedap selera masing2 yer..
Next time nak cuba Perisa Yam lah pulak..


Bukan setakat ais krim goreng jer ader..
Macam2 dessert berasakan ais krim semua ader..
Creamy sandwich tu dah biasa buat kat rumah..hehe..
Beli roti pastu sapu ais krim makan...ekekek..
Cuma kat cafe tu, roti tu dibakar dulu..
Kalau panas2 ni, pekena ais krim goreng...memang best kan..


p/s: Korang pernah makan ais krim goreng??? Cam mana nak goreng ais krim tu?? Huhuhu confius confius..
Dah pernah google resepi ais krim goreng ni, tapi alahai...cam takut pulak nak cuba...kang meletop2 sapa susah?? Bibik gak yg susah...hehe

Post a Comment