Tuesday, January 11, 2011

Yati Ayam Percik, Bandar Baru Bangi


Bergegas pula ke Bandar Baru Bangi,
Sebab ayah damia dah janji nak jumpa kawan dia,
Sampai2 Bangi, terus kawan dia tu ajak lunch..
Al-maklumlah, angka jam dah menunjukkan 3 lebih, of coz perut masing2 dah berbunyi kan..

Btw, ibu + ayah damia pernah makan yati ayam percik ni kat kota bharu..
Tu kiranya yg betul2 pure punya yati ayam percik lah tu..
Banyak gak cawangan kat kota bharu tu,
Then tak sangka pulak sekarang dah jadi francais...
Dengar kata kat KL ni pun ader 3-4 lagi Yati ayam percik, 
Kat Melaka pun ader gak rasanya..

Nama jer Yati ayam percik, selera pantai timur..
Tapi makanan tak terhad pada ayam percik jer..
Macam2 juadah ader..
Yg bestnya makanan kat sini dia dah letak dalam hidangan set siap2..
Tapi nak ala-cart pun boleh..


Ni Nasi kerabu yg ibu order, amik yg set ayam percik..
Yg ayah damia punya set daging bakar..


Set Nasi Gulai kawah pun ader jugak..


Ni add on yer...Solok Lada..kurang menyengat lah dia punya solok..


Of coz makanan kegemaran budak2 ni...sup tulang..
Aleesya memang pantang jumpa ni...
Rasanya memang sedap sampai ke titisan akhir..


Lai Ci Kang..
Penyejuk tekak yg panas...
Best best..


Kami duduk kat meja bersila...senang nak bersilat dengan anak2 hehe..
Ayah damia mana?? Of coz tukang amik gambar kan..hehe
So secara overall, memang best lah makanan kat sini..
Suasana restoran pun selesa dan agak cozy..



Dah siap makan tu, otw nak ke keta masing2..
Sempat pulak aleesya cakap 
"ibu, ibu, eiymann lah"..
Hahahaha..pandai2 jer aleesya ni..sambil tunjuk2 kat banner yg tergantung kat pintu Genius Aulad.
Tapi memang rambut ngan cara senyum budak tu macam eiymann pun..
Eh, korang tau tak eiymann mana??? Eiymann menantu ibu tu...
Alah...besan yg nama Eliza tu lah...hiks hiks..


Sementara tunggu ayah damia ngan kawannya borak2 tu..
Maka apa lagi??? Kaum2 ibu sibuk ler amik gambar anak kan..
Hahahaha..ntah cam mana lah aleesya pakai scarf rambut tu..
Dah gitu pulak pesen rambut aleesya..
Ok lah...janji cun..
Aleesya sedang bergaya dengan beg yg baru dapat dari aunty eily...

p/s: Kawan ayah damia tu partner hubby besan, tapi disebabkan besan ader attended kenduri kawen, maka tak dapat lah lunch bersama dengan besan..hehe

p/s: Balik tu nak singgah FAREEDA...alahai...tutup lah pulak..baru perasan yg aritu kan public holiday, 1/1/11..


p/s: Harini Johor Public Holiday, tapi ibu + ayah damia tetap keje seperti biasa, tu lah pengorbanan kalau buat bizness sendiri dan perlu menjaga hati customer kan...hehe..sebenarnya boleh jer nak cuti, tapi mood nak bekerja tu lebih sikit bulan ni..Yeayyy aleesya cuti harini...tak lah terkejar2 sana sini...hehe
Post a Comment