Wednesday, January 5, 2011

Jumpa Besan

Alkisahnya, jumaat lepas..
Kami bertolak ke KL jam 9 pagi...
Otw tu, tiba2 ayah damia cakap..
"Kita lunch kat Layar Maju nak??..
Mestilah nakkkkkk kan....sebab tujuan utama bukan nak lunch pun..
Tapi lebih kepada nak jumpa bini tauke restoran tu sebenarnya....ekekeke

Pastu sms lah bini tauke ni...
Budget lambat lagi lah sampai sebab kitaorang berhenti rest dan minum2 dulu kat R&R Ayer Keroh..
Niat dihati nak minum2 jer....sekali amik ko..
Siap soto bagai, pastu rojak cucur udang pulak, pastu makan burger lagi..
Aishhhh...tu dah kira macam lunch dah tu..

Ingatkan jauh lagi dari Ayer Keroh ke Layar maju tu..
Rupa2nya sejam jer perjalanan weols...
10 minit lagi nak sampai layar maju, sms lagi bini tauke tu..
Tak der jawapan lah pulak..
Last2 gamble jer lah kami pergi makan..

Actually tak makan pun..sebab dah kenyang makan kat ayer keroh tu..
Minum air jer...Cuma aleesya tu yg request nak makan kurma tulang...
Dia kan hantu tulang...hehehe..
Pastu tak habis pulak aleesya makan nasi ngan tulang tu...last2 bibik yg habiskan...
Dah habis makan dan minum....barulah si bini tauke ngan familynya sampai...
Aishhhh cam mana entertaint customer ni....memang tak punctual langsung...haha...


Ni dah nak balik...
Lepas kami habis gossip2 pasal produk X, Y dan Z...hehe
Aishhhh cepat sungguh masa berlalu...padahal banyak lagi yg kami nak ngumpat gossip
Tapi biasalah...hubby masing2 semuanya nak cepat..
Ayah damia nak check in cepat..
Tauke restoran pun nak cepat sebab ader urusan nak tgk grill rumah katanya...


Suami masing2 yang kena paksa bergambar yer..
Dah dapat isteri masing2 suka bergambar..
Maka suami juga wajib enterframe...ekekeke

* Dalam beg hitam aleesya tu penuh make up accesories yer tuan2 dan puan2....hehe
Kehulu kehilir dibawaknya beg hitam itu..


Dah gaya macam ibu anak 3, yg bestnya tu semua gugurls...hehe

* Eliza, ayu baru perasan masa naik keto bibik royak ayyunie bocor doh pampers dia...huaaa....adakah masa ni ayyunie bocor doh pampers dio?? basoh dok seluar eliza...kalau basoh, minta ampun yer....ni yg naik hangin kat bibik ni....bukan nok check sokmo...huh


Aleesya dan riri..
Sama2 jangok..bawak beg masing2..


4 sekawan....bak kata besan...kedudukan mengikut ketinggian dan kegemukan...hehe
Nampak sangat ayyunie yg paling chubby walaupun dia yg paling muda sekali....ekekek


Gambar terhangat dipasaran..
Besan dah bagi greenlite awal2 dah restu...
Haruslah restu sebab anak besan kan boy..
Maka kenalah ajar boy berani sikit approached bakal menantu kan..ekekek


Yg menjadi kemusyikan..
Apesal pulak si aleesya yg peluk si eiymann ni..
Oh tidakkkkk anakku...kita sebagai gigirl kena lah jaga tata laku yer..
Biar jual mahaiii, jangan jualan murah...
Ooo..baru tau sebab eiymann dah takder tangan nak tumpang peluk sekaki..
Sebabnya tangan kiri kanan dah pegang keta idaman...hehe


Apa2 pun...Belajar tinggi2 dulu...
Biar berjaya dulu...
Baru ibu restu tau...kalau tak..
"Jangan harap ko eiymann nak meminang anak aku" 
hahahaha..sila baca versi ibu mertua ku yer...ekeke

Besan ader buat entry pasal perjumpaan ni....nak baca?? klik2 bawah..





Post a Comment