Sunday, January 9, 2011

Ketam oh Ketam Nipah !!!


Buat pertama kalinya..
Seumur hidup, tergerak hati nak beli KETAM NIPAH ni...
Otw balik keje tadi, baru tergerak hati nak beli dan masak ketam nipah ni..
Padahal every weekends, memang selalu ader org jual ketam nipah ni kat tepi jalan besar tu..

Sebelum ni, mesti terfikir..
Kalau aku beli ketam ni, nak masak apa erk?? Cam mana nak bagi ketam ni mati erkkk?? Cam mana tak nak bagi ketam ni hanyir erk??
Selalu kalau makan ketam ni kat seafood restoran, Ketam Nipah ni masak sambal atau black pepper jer..
So, ingat hari ni nak masak sambal lah ketam ni..
Ni percubaan pertama tau masak ketam ni...ngeh ngeh ngeh..
Minta2 lah menjadi dan tak hanyir yer..


Kita tunggu jer lah malam nanti apa nasib ko pak ketam...haha
Harga 2 ekor ketam ni RM15...

p/s: Ibu siap tanya org yg jual ketam ni, cam mana nak bagi ketam ni mati, dia suggest letak dalm peti beku 10 minit...haha, ibu dah letak ketam ni approx 4 jam dah...confirm mati kan...kah 

p/s: Slow2 bw, sebab minggu ni memang hectic...dari ahad lepas sampai lah ahad ni...keje tau, belum ader cuti lagi...huhu...

Post a Comment