Friday, January 21, 2011

Wachaaaaaa!!!!!

2 minggu lepas..
Aleesya bagi pemplet ni kat ibu sejurus amik dia dari sekolah..
Rupa2nya pemplet pasal wachaaaaaaaaaaaaaaa...
Hehe..pasal kelab taekwondo ler...

Masa dah ok tu...sebab hari ahad kan..
Yuran bulanan pun murah jer..kalau bayar setahun terus pun ok gak..
Tapi masalahnya ibu rasa aleesya tersangat lah kecik lagi nak join2 kelas cam ni..
Kang tersalah urat ke, terseliuh tangan kaki ke..tak ke huru hara nanti.

Tapi sebab utama kenapa ibu berat hati nak masukkan aleesya kelas ni sebab takut nanti aleesya GANAS..
Nanti hilang pulak kefemininan dia tu...huhu
Haishhh..kolotnya pemikiran ibu kan..
Tu lah..bila ingat jer taekwondo, terus ingat yg budak pompuan tu mesti tough atau kasar sikit kan..


Tapi sebenarnya bagus jugak kalau join kelab taekwondo ni..
Sebab senang nak pertahankan diri kalau berlaku apa2...
Ye lah sebelum malang tak berbau, adalah baiknya kalau kita sediakan payung sebelum hujan kan..
Tambah2 pulak pompuan..

Tapi tu lah...bila fikirkan akan hilangkah kefemininan aleesya tu..
Terus tak mau register kan dia..
Ayah damia memang awal2 dah sound ibu..
Katanya tak yah lah..aleesya kecik lagi...huhu

Taekwon-Do boleh diibaratkan seperti seorang anak kecil yang diajar untuk menggunakan pistol. Mampukah anak kecil itu mempertahankan dirinya tanpa mendatangkan bahaya? Sekiranya dia hanya tahu menggunakan pistol tanpa diberikan didikan moral, disiplin dan kemahiran, maka pistol itu tidak akan mendatangkan kebaikan kepada dirinya.


p/s: So cam mana pendapat korang?? Akan hilangkah kefemininan anak2 perempuan kita kalau join kelab taekwondo ni??

Post a Comment