Monday, January 24, 2011

Nasib baik anak saya ke sekolah, kalau tidak...sampai kesudah saya pasti tak akan ajar lagu tu,,

Semalam..masa dalam keta otw nak ke Melaka..
Ibu sangat terkejut + gembira + teruja masa dengar aleesya nyanyi sebuah lagu ni..
Walaupun memang ibu tau lagu ni memang ditampal kat Song Book dia..
Tapi tak sangka sungguh yang dia boleh nyanyi lagu ni walaupun ader perkataan yang faham hujung2nya sahaja..
Al-maklum lah..lagu ni bukan lagu kegemaran budak2...
Tapi lagu wajib yang dinyayi kat tadika/ sekolah2..
Nak tau tak lagu apa??

Lirik Lagu Negaraku

Negaraku
Tanah tumpahnya darahku,
Rakyat hidup
bersatu dan maju,

Rahmat bahagia
Tuhan kurniakan,
Raja kita
selamat bertakhta,

Rahmat bahagia
Tuhan kurniakan.
Raja kita
selamat bertakhta

So, cam mana?? Tak terkejut ko kalau anak2 kita pandai nyanyi lagu ni?? Yang ibu dia tau ajar nyanyi lagu nursery budak2 tu jer...tak pernah terpikir langsung nak ajar lagu Negaraku ni...Ibu + ayah bangga dengan aleesya!!!

p/s: Agak2 korang, kalau anak2 korang tak masuk school/ tadika...korang akan ajar tak anak2 korang lagu Negara ku ni??

p/s: Anak2 korang dah pandai nyanyi lagu NEGARAKU??

p/s: Autopublish...walaupun malam tadi sampai rumah jam 11:30 malam....gigih gak tu buka lappy buat autopublish..penat gilerr ah..citer jalan2 melaka kemudian yer..


Post a Comment