Monday, January 24, 2011

Nasib baik anak saya ke sekolah, kalau tidak...sampai kesudah saya pasti tak akan ajar lagu tu,,

Semalam..masa dalam keta otw nak ke Melaka..
Ibu sangat terkejut + gembira + teruja masa dengar aleesya nyanyi sebuah lagu ni..
Walaupun memang ibu tau lagu ni memang ditampal kat Song Book dia..
Tapi tak sangka sungguh yang dia boleh nyanyi lagu ni walaupun ader perkataan yang faham hujung2nya sahaja..
Al-maklum lah..lagu ni bukan lagu kegemaran budak2...
Tapi lagu wajib yang dinyayi kat tadika/ sekolah2..
Nak tau tak lagu apa??

Lirik Lagu Negaraku

Negaraku
Tanah tumpahnya darahku,
Rakyat hidup
bersatu dan maju,

Rahmat bahagia
Tuhan kurniakan,
Raja kita
selamat bertakhta,

Rahmat bahagia
Tuhan kurniakan.
Raja kita
selamat bertakhta

So, cam mana?? Tak terkejut ko kalau anak2 kita pandai nyanyi lagu ni?? Yang ibu dia tau ajar nyanyi lagu nursery budak2 tu jer...tak pernah terpikir langsung nak ajar lagu Negaraku ni...Ibu + ayah bangga dengan aleesya!!!

p/s: Agak2 korang, kalau anak2 korang tak masuk school/ tadika...korang akan ajar tak anak2 korang lagu Negara ku ni??

p/s: Anak2 korang dah pandai nyanyi lagu NEGARAKU??

p/s: Autopublish...walaupun malam tadi sampai rumah jam 11:30 malam....gigih gak tu buka lappy buat autopublish..penat gilerr ah..citer jalan2 melaka kemudian yer..


11 comments:

mummy_ayu said...

ye la..tak pernah terpikir..tapi Ian kenal bendera Malaysia dah...suka sgt kalu dia nampak bendera kat mana2....dia kenal..

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

wahhhh...mmg tkuzat gk le.....pandai dia...

Unknown said...

tetiba kena bangun berdiri tegak plak dgr aleesya nyanyi lagu ni..ekekeke:D bgs aleesya..dh diserapkan semngt patriotik..hiks

mamasuri said...

wajib ajar ke lagu tu??
hehehe..
kalu twikle2 star ajarlah..
hehehe

Ezna said...

Lagu wajib bagi warganegara Malaysia...patriotik!!!

wanie md zain said...

assalamualaikum..
salam perkenalan..
viter ttg anak2 ni memang kelakar kan bila diorg dpt sesuatu yg baru disekolah..
mcm anak saya pun camtu jugak..tetiba nyanyi lagu negaraku..walaupun hujung2 jer...

Ummi AmnaAmzar said...

ye la ayu..xterpikir nak ajar..tp anak iza suke nyanyi lagu2 ptriotik ni..negaraku boleh la ckit2

Zana_MamaBatrice said...

haah kan..tak terpikir plak selama nie
and alhamdulillah....walaupun ada ler dua tiga kerat yg dia dah hafal...tp cukup membanggakan gark..bukan senang nak hafal lagu negaraku ok

e.l.i.z.@ said...

hihihihi lucu la..SR pulok ajar rukun negara. GA xtau la pulok ado ko dop ajar lagu kebangsaan ni heheh

Mama Zharfan said...

me belum ajar lg ni my zharfan nyanyi lagu negaraku..

me dh click ur HB utk ari ni

Farra Dhelina said...

pndainya aleesyaaaa...

haaa mirza setakat ni, lagu cicak je ler hehehe + lagu ibu