Thursday, January 20, 2011

Pernah Makan Burasak...makanan BUGIS tu...

Pernah makan BURASAK??
Atau pernah dengar BURASAK??

Ibu mula2 kenal dan dengar perkataan BURASAK ni masa tahun lepas kot..
Masa tu ader konvoi Wish Club ke Pontian sempena Charity Drive..
Diaorg singgah kat satu gerai ni makan BURASAK..
Tapi masa tu kami tak teringin pun nak try...

Lepas tu raya tahun lepas..
Gi lah open house..
Sekali perghhh..menu utama burasak weiii..
Mula2 takut gak nak cuba..
Tapi tgk kan lauk2nya yg best2 ..cuba jugak.
Dan hasilnya memang sedapppppp lah.


Burasak tu selalu makan dengan serunding..


Bentuk burasak ni cam ni lah....


Dalam tu macam beras biasa jer rasanya...
Kalau nak tau cam mana susahnya buat buasak ni, klik2 bawah...

Tapikan selalunya BURASAK ni makan dengan rendang ayam dan ikan parang masak asam pedas..
Memang itulah lauknya yang sebenarr...
Tapi kalau tak nak makan ngan lauk2 tu, boleh jer nak makan ngan serunding..



p/s: Korang pernah makan tak BURASAK ni??

p/s: Mama Zharfan, ngeteh tu macam TT (Teh Tarik Session) lah...walaupun sebenarnya tak lah minum teh tarik...hehe


p/s: Alhamdulillah..dapat BE baru...


Post a Comment