Friday, January 28, 2011

Seekor ikan boleh masak 2 masakan di Umbai...

Kalau pergi Melaka..
Tak sah kalau tak singgah kat UMBAI kan.
Medan ikan bakar femes tu selain Sungai Duyung Melaka..
Kalau nak gi, jangan gi hari jumaat atau sabtu..
Sebab confirm ramai giler orang + parking pun tadakkk...

Nasib baik weols pergi hari ahad..
Sampai pulak dalam jam 6 petang..
Memang cantikk ah timing tu..

Oh yer..first time tau rupa2nya kat sini, seekor ikan leh masak 2 masakan..
Korang faham tak apa tu??
Ok..tgk dulu gambar2 makanan yg dipilih oleh ibu, tapi dibayar oleh ayah damia ni...


Sotong Celup Tepung yang rangup.
Sedap...ibu amik seekor jer yg size sedang..


Udang masak sambal..
Not bad gak..


Hah ni lah ikan yg dimaksudkan..
Selalu makan siakap jer..
Kali ni pilih jenahak pulak..
Separuh masak 3 rasa macam kat atas tu..


Separuh lagi bakar..
Best rupanya ikan jenahak ni.
Ingatkan dulu2 ikan jenis hanyir..
Rupanya isi putih gebu mulus lagi..hehe



Kat Melaka ni..
Kalau makan ikan bakar, ni lah ciahnya..
Memang feveret ibu cicah2 cam ni.
Ayah damia tak suka sangat..
Sebab dia lagi suka bakar sambal..


Kat sini org makan ikan bakar dengan nasi lemak yer..
Tapi disebabkan tak biasa, kami order jugak nasi putih..


Banyak gerai2 kat sini..
Ibu sempat shopping belacan ngan gula merah..
Aleesya + ayyunie beli yang tiup2 belon tu jer..



Kenyang perut, hati pun senang...hehe

P/s: Korang pernah makan tak kat UMBAI ni??


p/s: Alhamdulilah...selamat juga berjumpa dengan blogger dari jauh tu...sesat2 makan langsat tu..terpaksalah ayah damia gi amik kat perumahan yang jauh giler lagi dari rumah kami...nasib baik ayah damia ader keje kat bandar tadi...hehe..oh yer..blogger dari pantai timur yer...anaknya selalu gak menang2 contest ni..sapa kah??


Nak tambah duit selain Nuffnang??? Klik2 banner bawah!!
Post a Comment