Monday, January 3, 2011

Ingat senang ke nak tulis nama anak2 kat buku...

Alkisahnya semalam...
Aleesya dah kena bawak  buku gi sekolah dia..
Jenuh lah jugak fikir cam mana nak tulis nama "damia aleesya bt khairuddin" ni kat buku dia..
Kalau nak tulis satu2, mau jenuh tangan ibu dia ni tulis..
Pastu ayah damia cakap gi lah buat stamping nama..
Kan senang, nanti cop cop jer..tak yah tulis2..
Pastu semalam kan ahad, mana ader kedai bukak..
Last2 datang idea  type, copy, paste, print & tampal dalam fikiran ibu..


Maka jadilah macam ni..
Oh yer...memang sengaja ibu letak gambar minnie mouse tu pun..
Sebab aleesya kan tak pandai mengenal huruf lagi..
So next time kalau aleesya nampak gambar minnie mouse ni..
Confirm aleesya tau ni buku dia..


Semua sekali ader 16 buah buku yer..
Jenuh gak nak seletip satu2 buku tu..


Ni uniform aleesya..
Dapat 2 pasang lepas register hari tu..


Kalau nak tau kenapa ibu pilih minnie mouse??
Sebab tadika aleesya ni tadika mickey mouse..
Hiks hiks.. tengok logo uniform dia...
Tu belum lalu depan tadika dia lagi tu..
Gambar mickey mouse besar punya kat signboard..
So related lah kan letak minnie mouse


Ni baju PE aleesya..
Ibu pilih seluar panjang...
So kena add on lagi RM2..hehe


Yang ni pulak pinggan utk time recess aleesya..
Yg ni of coz tak leh nak tampal2 gambar mnnie tu kan..
Alamak....tersalah tulis 3A lah pulak..sepatutnya A3...
Siap ader sarung lagi tu pinggan tu..


p/s: Korang lak tulis guna tangan ke nama anak2 korang kat buku??? Habislah kalau nama anak2 korang tu panjang berjela..

p/s: Teringat masa ibu sekolah cina...memang PE kena pakai seluar pendek pun..warna hitam..hehe
Post a Comment