Sunday, January 30, 2011

Menu utk hari hujan..

Kat JB ni asyik hujan jer...
Dah 2-3 jari hujan tak henti2..
Ni dari malam tadi sampai la ke saat entry ni ditaip..
Masih tak henti2..

Kalau hujan, of coz nak makan menu sup2 atau panas2 kan..
Tiba2 datang idea nak buat kuew tiaow sup..
Cuma adjust lah sikit2 asal dia lain sikit dari kuew tiaw sup biasa makan yang putih tu..

Jom tgk hasil menu untuk hari hujan ni..
Ni merangkap breakfast + lunch untuk harini yer..hehe


Kuew tiaow yang digoreng bersama minyak bijan + bawang putih semata2..


Ni kuahnya..
Macam kuew tiaow sup biasa gak...
Bubuh ayam + udang + telur + sayur2 + cili besar + serbuk lada hitam & lada putih dan yang sepatutnya..
Untuk pekatkan kuah, masukkan 1 sudu tepung jagung.
Best2 makan time hujan2 ni..

p.s: Tempat uols hujan tak???

 


 Nak tambah duit selain Nuffnang??? Klik2 banner bawah!!
Post a Comment