Wednesday, January 19, 2011

Sesi merapatkan ukhwah bersama family di dataran...

Petang ahad lepas...
Decided nak gi makan steamboat kat dataran..
So sementara tunggu dinner tu..
Kami round2 dulu kat area dataran JB ni..

Ramai org masa tu..
Ader yang menjadi penyokong bola.. (tak pasti pulak team mana berlawan)
Ader group photography..
Ader group budak2 sekolah..
Dan yang pasti ramai gak yang bawa anak2 kecil gi main2 ngan basikal serta bola kat situ..
Maka aleesya + ayyunie pun of coz tak nak ketinggalan berkejaran kat dataran tu kan.


Sebelum main2 bergambar dulu yer..
Yg kat belakang tu abaikan..sebab dah gian sangat nak masuk gambar..
Yelah..selalu behind the scene kan..
Tu pun behind the girls..hehe..
Aleesya jarang2 keluar pakai pants ala2 legging tu..
Selalu pakai skirt atau gaun kan..
Dah tu ramai pulak yang komen kat FB..ayyunie lagi sweet dari aleesya..huhu


Aleesya yg tengah main2 ball


Sekarang dah pandai buat muka cheecky sehhhh kalau amik gambar..


Ayyunie pun teruja main ball tu..
Bola baseball tu..
Kalau kena kepala atau kaki..huhuhu..confirm benjol..


Ayyunie dan baju zaman batunya...hehe


3 beranak sedang berebut bola..


Ayah damia sedang mengaja ayyunie something tentang bola tu..


Hohoho....2 beradik yang sedang berebut bola..
Confirm ler aleesya yang menang kan..huhu
Tak nak letak tau beg sandang yg aunty eily bagi tu..
Sayang betul dia..


Oh..that's me with the liltle angle..


Hahaha..bibik kena dera amik gambar kami..
Nasib baik menjadi...


p/s: Hati pasti suka kalau anak2 dan suami gembira kan..

p/s: Semua gambar2 di atas diambil menggunakan 50mm f1.8..

p/s: Lepas dah main2, kami makan steamboat di gerai kegemaran kami pula...

15 comments:

edane said...

cantik dua beradik nih!!! pandai aje bergaya erk..

BIONIC WOMEN said...

bila amik gambar 1 family nampak x kena plak ayyunie pakai baju tuh sebab semua nampak sporty, ayyunie jer nampak girl cekci..hehe..
Memang best kan dapat riadah bersama anak..huhu..

Eh, nampak Raul kat baju abang Khai..
eily big fan of Raul Gonzales tau..
masa2 muda2 dulu ler..tp skang dh kurang skit bola.

e.l.i.z.@ said...

gere weh tgk ayyunie!!!

LyNn HaMzAh said...

steamboat kat dataran memang best...tp dah lama x makan kat sana...

Farra Dhelina said...

wah happy family!!

suk alast pic tu, menarik!

MaMa3H said...

alahai...dua-dua pun comelll....tp cubbynyer ayyunie...nk cubit2 pipi dia...tp nnti klu dh besar sikit mesti dh hilang kechubbyan mereka...:)

NAR'S said...

ayyunie mcm cina sunggoh la......... mata epet (bak kata Khalish).... aleesya comey..... lemah gemalai mcm ibunya je.. ahaksss

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

memang chinese look la ayyunie tu sebijik macam ayahnya ntah berapa kali la kita cakap camni ek..suka gambo2 tu...awat alessya pakai beg sambil belari, ni mesti dia sayang sangat beg tu ek ayu...biler la nak remabt DSLR ni leh la belajo dgn ayu nanti

rozie rahman said...

dua-dua comel...hihi

h4ni3 said...

kesian bibik takde gambar
ahakss

Anonymous said...

comei gambo berebut bola tu
hehe bibik pasni bole jadi photog dah hehehe

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

bestnya tgk family korang ayu...me nak cm ni gk..hehe..huhu..

pstt; klik2 yr HB..

mama tisya said...

sian bibik kena dera..nasibaik gmbr ok yg bibik snap

Unknown said...

aleesya beg mekap xtinggal okeyyyyyy

Unknown said...

mmg chanteq laaaa! ayyunie pon makin chanteq skang! makin ayu2 gituuu!!