Tuesday, January 18, 2011

2 Bintang!!!


Minggu ni dah masuk minggu ke-3 Aleesya pergi school..
So far Alhamdulillah...tak de lagi perkara2 pelik yang berlaku...
Semakin hari semakin ceria dia ke sekolah..

Setiap kali balik school, masuk2 jer kereta..
Aleesya memang akan cepat2 cakap
"Harini aleesya got 2 stars..."
Mula2 dulu ibu + ayah damia confius jugak.
Stars kat tangan dia tu utk apa..
Tapi anggapan kami ialah aleesya good girl atau pandai dalam kelas...baru dia layak dapat stars tu..

Lepas tu, tiba2 pada minggu ke2..
Ader satu hari tu aleesya cuma ader 1 star je kat tangan dia..
Agak moody gak dia masuk dalam kete..
Ibu tanyalah aleesya kenapa dia tak dapat star lagi satu tu..
Aleesya jawab
"tak tahu...teacher tak bagi star"

Keesokkannya ibu pun tanyalah teacher dia semasa hantar aleesya pergi school tu..
"Teacher2, the 2 stars meaning for what ya??"
Rupa2nya barulah ibu tau kenapa aleesya tak dapat 2 stars tu..
Sebab aleesya TAK HABIS MINUM AIR DALAM WATER THUMBLER DIA!!!
Huhuhu...itu kisahnya yer..

Maksudnya 1 star utk attitude..
1 lagi star utk learning dia dalam kelas..

Tak pe lah aleesya...as long aleesya belajar pandai2 dalam kelas..
Faham apa yang cikgu ajar, pandai bergaul dengan kawan2..
Itupun dah cukup bagi ibu...moga ader improvement dari masa ke masa...aminnn

p/s: Balik sekolah, masuk2 jer kereta, memang tak habis2 dia berceloteh..siap cakap sapa yang menangis, sapa yang tak dapat stars, sapa yang tak bawak pensel...hehehe..saat2 manis menjadi ibu ....

p/s: Homework kat rumah pun (beli buku luar sendiri), memang ibu guna stars pun sebagai tanda good or not good..



Post a Comment