Wednesday, January 26, 2011

Sehari di Melaka - Terapi Shopping untuk Si Isteri

Ahad - 23 Jan 2011

Jom tgk tentatif program lah senang..hehe..malas pulak nak buat karangan

8:30 pagi - Breakfast kat restoran Mama Lyn, Tmn U

9:00 pagi - Berkumpul di Petronan Tol Skudai

10:00 pagi - Bertolak ke Melaka. Pastu berhenti rehat dan makan2 di R&R Pagoh

1:00 tghari - Berkumpul di tempat yang telah ditetapkan di Melaka. Masa ni semua driver dari Utara, Tengah,  Pantai Timur dan Selatan berkumpul




Masa diaorg tengah briefing tu, sempatlah kami anak beranak godek2 kamera dalam kereta..


Bukan ibu jer nak bergaya...anak2 pun nak bergaya jugak ni..
Si kakak pinjam sunglasses ibunya..
Si adik pinjam sunglasses kakaknya..
Nak beli utk si adik, tak terbeli2 pun sampai sekarang...hehe



Selepas tamat briefing, maka sesi bergambar wajib lah adakan..


Lebih kurang jam 2:30 petang, kami pun sampai ke Mahkota Hotel...
Fuhh dasyat...kereta ayah damia di reserved..
Tu utk AJK2 sahaja..
Yg lain2 parking kat tingkat atas..


Dah lah penat baru sampai...pastu cepat2 kena jaga kaunter pendaftaran pulak..



Dah sudah jaga kaunter, kena duduk kat depan pulak..
Menjawab setiap isu yang timbul..




Seramai 86 drivers yang hadir memberi sokongan..



Sementara kaum2 bapa meeting, kaum2 isteri apa lagi
SHOPPING lah!!!!
Nasib baik awal2 dah minta elaun dengan ayah damia...weeeee
Katanya, kalau tak habis guna, pulangkan balik..kahhhhh
Baik habiskan terus...ngeh ngeh ngeh..
Kanak2 riang diatas bergambar kat kedai Mickey Dataran Pahlawan, Melaka



Saing2 ibu yang sama2 jalan gi shopping..
At last, terpecah jua kami..huhuhu
Best2 shopping ngan diaorg ni...giler2..dapat diskaun pun giler2..heheh
Aleesya ngamuk tu...nak naik trolley kereta macam kat JUSCO tu lah pulak..



Shopping dalam 2 jam...pastu balik hotel semula..
Sebab ibu dah promised nak bawak budak2 swimming kan..
Actually tak ramai pun yg swimming kat sini..
Sebab ramai yg tak bawak swimwear..
Macam aleesya awal2 lagi dah remind malam sebelum bertolak..
"Kita gi holiday hotel yer ibu....kena bawa baju swimming yer"
Hehehehe..pandai anak2 ibu..ingat hotel ingat swimming




 Umairah, kawan Aleesya..
Tua setahun dari aleesya
Disebabkan tak bawa baju swimming...
Pakai panties pun boleh lah...janji dapat main air..
Actually kalau bukan guest tak leh swimming kat situ..
Hahahaha..lantak lah...asal anak2 aku gumbira..



Aleesya kat tempat Jacuzzi..
Actually masuk ni dah 3 kali aleesya swimming kat sini..
Selalu overnite...cuma kali ni balik hari...huhu
Kalau lah isnin tu tak sekolah, nak juga kami overnite kat sini..



Aleesya yang dah siap tukar baju..
Tukar baju pun kat situ jer..
Malas nak gi toilet, jauh sangat...
Nak suruh bibik gi, kang ader pulak yang sesat...



Pastu kami gerak ke UMBAI...medan ikan bakar femes kat Melaka ni..
Yang pergi dalam 8 buah kete jer..
Sebab yg lain2 ader urusan masing2 kan..
Ni kali ke 3, ibu jejakkan kaki makan ikan bakar kat sini..
Aleesya yang memang addicted nak beli benda alah yg tiup2 belon tu..
Asal nampak jer, mesti beli..
Sampaikan kat rumah dah berapa banyak botol dah buat hiasan..huhu



Aleesya + Athirah..
Athirah tu darjah 1 dah..
Aleesya dah kenyang makan nasi lemak masa ni..
So bagi dia main puas2...tak lah kacau ibu + ayahnya yang tengah kebuluran tu..



Sabar menanti ikan bakar masing2..



Agak2 kan..budak2 ni tgh meeting apa??
Ayyunie maintain ngan belon2 dia..
Bukannya faham pun apa geng2 dia tgh cakap tu..hehe


Akhirnya...sampai juga ikan bakar kami...yumy...
Next entry baru citer kami makan apa yer..

Tepat jam 8 malam..bergerak balik ke JB...
Singgah sekejap di R& R Machap utk solat isyak...
Alhamdulillah...sampai rumah jam 11:30 malam..

p/s: Citer panjang ni...korang baca sampai titisan taipan terakhir tak?? Sian kat saya menaip dari kul 11:45 malam sampai 12: 25 malam tau...baca sampai habis tau...balik keje kul 11 malam tadi, tanpa mandi dan solat, terus start menaip tau...hahahaha..giler paksa kan..kalau tak nanti jadi entry pekasam macam cuti2 kat holiday villa tu...huhu


 Nak tambah duit selain Nuffnang??? Klik2 banner bawah!! 
Post a Comment