Monday, January 17, 2011

Perihal baju zaman batu..

Salam Isnin...
Monday Blues kah??
Apa2 pun keje tetap keje kan...hehe

Ok lah entry minggu ni dimulakan dengan perihal pakaian ayyunie ni..
Actully baju ni sebenarnya baju kakak dia, aleesya..
Dah lamaaaaaaaaa sangat beli baju ni...masa aleesya umur 2 tahun kot kalau tak silap..
Beli kat Danga Bay..
Masa tu Ayyunie baru 6 bulan..



Ni ler rupa baju tu hah..
Nak dijadikan citer..Aleesya sepanjang beli baju ni...baru pakai sekali jer pun..
Nak tau sebab apa??? Ntah lah...tapi setiap kali pakai baju ni dulu2..
Siap meraung2 lagi tau..siap lari menyorok belakang pintu kalau nampak baju ni..
Siap cakap " tak nak pakai baju tu" (cakap pelat2)
Ntah apa yg dia fobia pun tak tau lah..
Tapi ikut penelitian ibu, sebab utama ialah baju ni tak ader colour ceria..
Sebab ni first time beli baju warna dull cam ni..
Kalau tak dalam almari memang penuh baju yg warna ceria2 jer..


Pastu malam minggu aritu..
Ibu gi Uptown JB...saja dating2 ngan ayah damia..
Siap balik kul 2 pagi lagi tu :))
Pastu masa kat uptown tu ternampak lah baju ni..
Baru teringat yg aleesya memang pernah ader baju ni..
Terus nekad nak cubakan baju ni kat Ayyunie..
Baju yg dalam susunan lipatan paling bawah sekali yer...hehe..
Nasib baik elok lagi baju ni...ater baru pakai sekali jer kan..


Nasib baik lah ayyunie tak demand cam aleesya..
Ok jer ayyunie pakai...may be sebab dia kecik lagi kot..hehehe
Pastu semalam masa nak pakaikan baju ni kat ayyunie..
Tanya aleesya.."aleesya nak pakai baju ni tak??"
Aleesya jawab "tak nakkkkkk, tak best, tak cantik, nak beli baju baru"..
Hamboiiii bukan main lagi yer anak ibu..

p/s: Ayah damia panggil baju ni baju zaman batu...ntah kenapa ntah dia panggil cam tu...agaknya sebab warna dia dull kot..ibu suka jer..sebab nampak cam seksi2 sikit...hehe
Post a Comment