Thursday, January 6, 2011

Tujuan utama saya holiday ke KL sebab nak bagi reward kat aleesya tengok "Peter Pan The Musical" dengan menggunakan voucher 50% ini, tapi saya sungguh ralat sebab tertinggal voucher tu kat rumah sendiri!!!!

Macam mana panjangnya tajuk kat atas tu...
Macam tulah ralatttttttttttttttttttttttttttttttttttttnya saya..

Otw nak ke KL, masa tu dah sampai dekat2 Ayer Keroh pun..
Tiba-tiba terdengar suara seorang pompuan yg hampir2 meroyan!!!
"Abanggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg.....sayang tertinggal voucher atas meja"

Nasib baik driver yg hampir melanggar divider tu tak pengsan terus kat situ!!
Kalau tak faham2 sendiri jer lah kan...huhu



Inilah voucher yg memang tak tersengaja tertinggal atas meja...'
Voucher ni dapat dari ezna..
Agak2 nak buat apa erk voucher ni???

Sambung balik citer dari holiday tu..
Malam New Year kami ke Sunway Lagoon utk tgk
"Peter Pan The Musical"

Fuhhhh...dah lah jenuh cari parking kat sunway pyramid...
Siap kena turun lagi 10 level kalau nak parking kat sunway lagoon punya parking..perghhhh..
Dah lak pulak org ramai..
Sabar jerlah cari parking tu..

Ingatkan dah parking tu dekat lah nak tgk Peter Pan ni..
Perghhhhh, berjalan lagi 15 minit weiiii nak ke tempat Peter Pan tu...Sabar lagi!!!

Disebabkan kami tertinggal voucher tu, 
Maka terpaksalah kami beli tiket dengan harga original..
Ader 3 zone, Zone merah paling mahal, RM100++.
Zone kuning paling murah RM60/person..
Last2 kami beli tiket zone kuning....disebabkan guna mykad, dapatlah diskaun 25%.
Aleesya tak kena bayar yer...sebab nak masuk kena ikut ketinggian!!!


Jenuh gak berjalan weii..nasib baik panorama cantik..
Siap lalu2 kat mini zoo lagi, bau tahi2 binatang tu memang menusuk kalbu..


Wallaaaaaa...yg ni memang best!!!!
Kami kan beli tiket yellow zone..
Sepatutnya duduk lah area paling atas dan jauh sekali...
Lepas tu org yg jaga kat situ bisik2 kat ayah damia suruh duduk blue zone..
Siap bisik2 ayah damia lagi tu jangan bagi tau kat org..
Padahal kami dah tau taktik tu...yellow akan upgrade ke blue zone..
Yg bestnya, ayah damai kecek2 sikit yg jaga zone line tu..
Terus dapay Red Zone !!!!! Yeayyyy..kiranya dapat duduk area2 depan lah tu!!! Yahooo


See, tak ramai pun yang beli tiket Red Zone kan....
Dah mahal sangat...RM100++ per person...
Tapi mungkin ader hikmahnya kami tertinggal voucher tu kot, 
Tuhan gantikan dengan Rezeki yg lain pulak...
Ntah2 kalau guna voucher tu, kami tak dapat duduk kat depan ni...hehe


Sweet Ibu!!!
Wahhhh..saya rasa dagu saya sungguh runcing!!!
Adakah saya makin kurus????
Yer, memang tengah berdiet pun, tapi so-so lah...tak ekstrem sangat!!!


Mula2 persembahan, ader keluar salji2 tu..
Aleesya sangat suka ok!!!


Yg ni masa pertukaran set tengah berlaku!!


Peter Pan dan heroinnya!!!


Siap terbang2 lagi Peter Pan!!!






Sweet betul Peter Pan ni!!!
Hahahaha sweet erkkk?? Bukan hencemm ke???ekeke








Tak suka betul amoi kat depan seat kami tu..
Bukan setakat amik gambar jer..
Tapi siap record dari awal sampai ke akhir musical tu..
Padahal dah warning tak leh record..
Nak jer sound tau!!!


Musical ni selama 60 minit...
Memang menghiburkan..
Aleesya pun memang sangat responsive tanya itu ini..
Sampai sekarang aleesya ingat yg audience kena jerit kuat2 nama Peter Pan..
Kadang2 kat rumah pun dia jerit2 Peter Pannnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Ni masa dah habis musical..
Banyak bubble2 keluar dari tingkat atas..
Fuhhh..sangat cantik lah..budak2 of coz suka kan..


Yg ni bergambar sesi bergambar dengan Team Peter Pan..
Idok ler kami nak beratur panjang giler semata2 nak amik gambar tu...
Habis jer terus balik cari kedai makan weiii..


Kami balik naik tram, tak kuasa nak jalan kaki..
Dah lah lapar giler..
Kami hanya sempat makan pop corn, jagung ngan mineral water jer tadi..


 Ni kat luar pintu masuk sunway lagoon tu..


Kat tempat bayar parking...

p/s: So dah tau lah kan destinasi kami selepas bawak ayyunie balik hotel kan...
Malam tu kami makan kat area2 Sunway Pyramid tu gak..
Nama restoran tu CITARASA BONDA kot...
Perghhhh ramai giler org...jalan jammed teruk babe!!!
Pasukan Rela ramai yg bertugas...
Nanti smabung lagi lah yer..
Post a Comment