Monday, January 3, 2011

1st day Orientation at Tadika Indah Ria

Date: 2/1/2011
Time: 12:00 noon until 1:30 pm
Location: Tadika Indah Ria
Objective: Orientation Day

Entry ni memang banyak gambar...so lagi senang nak bercerita kalau ader gambar kan..
Jom layan citer aleesya di hari pertama di Tadika Indah Ria


Aleesya sampai cepat...kul 11:45 am dah sampai..
Masa tu baru ader 3 org dalam kelas..
Sampai2 jer teacher aleesya terus pin kan temporary name tag kat baju aleesya


Aalalalallalala...anak ibu...comeyyy bangat...
Lepas tu teacher bagi lego ni suruh budak2 main..
Agaknya nak tarik minat budak2 supaya tak boring tunggu kawan2 yang tak sampai lagi kot..


Teacher Aliza sedang berkomunikasi ngan aleesya


Tak sempat nak tocang2 pun rambut aleesya..
Sebab ibu + ayah damia pun sibuk ngan pendaftaran students baru kat centre ibu..
Aleesya awal2 lagi ikut ibu + ayah damia gi office..
Kiranya aleesya siap2 nak gi school dari office ibu lah..
Ok lah ikat satu rambut kat belakang...janji selesa..


Main2 lego lagi!!


Ni temporary name tag tu..
Tapi utk kelas 4 years jer ader name tag cam ni..
Siap ngan no phone dan alamat rumah lagi tu..hiks
Kalau apa2 emergency senang nak call parents kan..


Every weekends, memang kat TADIKA ni ader kelas taekwando..
Memang agak bising tadi kat luar...sebab budak2 taekwando huk hak huk hak..
Tapi aleesya kan tadika weekdays..
Cuma haritu jer ader orientasi masa hari ahad..
Kalau hari2 ader taekwando, mau hilang fokus budak2 ni kan..


Aleesya yg sangat behave dalam kelas..
Bukan setakat behave, bagi respond lak tu kalau teacher tanya apa2..


Dalam kelas ni ader 3 org budak cina yg asyik menangis jer tak henti2..
Puas cikgu2 pujuk, tapi tetap nangis jugak..
Teringat masa hantar aleesya kat smart reader tahun lepas..
Nangis jugak...alhamdulillah, kini aleesya dah bersedia utk ke sekolah..


Bilik komputer


Ibu bapa yg sedang gigih menunggu anak2 masing2 selama 1 jam 30 minit kat luar tu..


Huaaa.... ni yg tak best!!
Tadika ni kat betul2 tepi jalan..
Nak parking keta punya lah susah..
Dah lah dekat junction ader trafik light pulak tu...


Dah lah ibu yg kena hantar aleesya semalam..
Huaaaa... memang susah parking pun..
Jalan pun jammed area2 situ..
Nampaknya lepas ni ibu kena kuatkan mental utk parking keta kat tadika aleesya ni..
Kena pandai cilok dan masukk...hehe
Owhhh yer...ayah damia tak hantar pun aleesya gi school tadi..
Sebab bizi layan customer utk sesi pendaftaran 2011




Wowwwwwwww...
Yg ni memang betul2 hebat..
Bukan nak puji anak sendiri..
Tapi nak share kegembiraan yg mula2 dalam kelas lagi..
Teacher dah puji aleesya..
Sebab suara aleesya sangat lantang, cepat bagi jawapan serta mudah bertindakbalas kalau tanya apa2..
2-3 kali gak teacher cakap
"Damia very good, clever girl"
Mau tak bangga jadi ibu dia??
Tipulah kalau korang kata tak bangga cikgu puji anak sendiri kan..
Dah lah 1st day pulak tu...


Waktu ni masa utk main apa ntah..
Parents semua dah kat luar bilik ni...
Aleesya bukan main suka lagi...
Siap sengih2 tu..


Aiseyman...budak 2 org ni memang asyik nangis jer..
Ader sorang lagi kat hujung tu..
Pujuk cam mana pun tetap tak berhenti2 nangis..
Berpeluh lah jugak tgk cikgu2 tu pujuk..


Masa ni dengar nursery song kat radio


Bukti aleesya sangat responsive dan bagi komitmen..
Teacher tanya
"what is this??"
Cepat2 aleesya angkat tangan nak jawab orange..
Budak2 lain macam blur2...mungkin tak faham soalan..
Atau mungkin takut nak angkat tangan jawab..
Suara aleesya?? Huh..sampai ke luar kelas semua org dengar tau..
Sampaikan semua parents kat situ kenal aleesya...hehe


Hahh ni lah budak yg menangis lagi sorang tu..
Tak bergerak2 dari tempat duduk dia...


Yeayyyy...tepat jam 1:30 pm..loceng pun berbunyi..
Bukan budak2 yg terkejut...parents yg terkejut dengar bunyi loceng kuat sangat...hehe


Org lain line up..
Aleesya excited sangat nak jumpa ibu dia...sampai terkeluar line tu...
Hehehe


Masuk jer keta, cepat2 aleesya tunjuk borang teacher bagi ni..
Lepas tu balik office ayah damia, cepat2 pulak tunjuk kat ayahnya..
Owhh yer..semua students kat Indah Ria haritu dapat packed jajan yer..
Tu pun Aleesya tunjuk gak..
Maksudnya aleesya fahamlah kan apa yg teacher suruh dia buat...yahooooooooooooooo..
I'm so proud with you damia aleesya bt khairuddin..

p/s: Sapa yg tak bangga ngan anak sendiri kan....

p/s: Ader sepasang suami isteri cina dok merungut...nasib baik ibu faham..
"kenapa budak2 melayu dengan budak2 india tak nangis pun??"
Hehehehe...



Post a Comment