Wednesday, January 5, 2011

Holiday Villa Hotel & Suites Subang - Day 1


Lepas balik jumpa besan..
Kami anak-beranak bergegas nak check in kat holiday villa.
Dah lah tak biasa dengan area2 subang ngan sunway tu..
Nasib baik ader GPS yg banyak membantu...


Actually hotel ni sama macam hotel2 lain...
Cuma ia lebih pada ala2 resort jer lah..
Yg lain sikit dari hotel yg biasa weols stay..
Toilet ngan wardrobe dia..
Cuba tgk atas, wardrobe dia ala2 dalam bilik kecik gitu...
Macam2 compartment wardrobe ader dalam tu...


Ni tempat simpan barang2 kecik...
Dalam bilik kecik tu jugak...
Kiranya ok lah kan...Nak tukar baju atau apa, straight buat kat dalam ni jer..
Tak payah nak tayang2 body kat luar..hehe


Ni pulak pandangan depan toilet dia...
Cantik ah design dia...
Kiranya toilet ni bertentangan ngan bilik kecik utk wardrobe tadi..


Dalam toilet tu ader 4 bahagian..
Yg 1st yg tempat sinki tu lah..
Yg ni pulak tempat mandi shower..


Yg ni pulak toilet kat belakang pintu...
Memang sangat tersorok ok...
Kalau tak alert melainkan tutup pintu toilet,
Memang org tak perasan ader toilet bowl kat belakang tu..
Lagi satu bahagian jap lagi tunjuk yer..
-
-
-
-
-

Dah siap2 rehat dan makan2 ringan..
Of coz lah bawak budak2 gi swimming kan..
Tapi turun swimming pool...alahai...apesal tak der org erkk??
Yg ader adalah staff2 management yg tgh sibuk uruskan events..



Rupa2nya swimming pool close lah...
Untuk sambut New Year malam tu...
Siap ada bunga api bagai lagi...
Harga per person kalau nak join karnival tu ialah RM111..
Aishhhh..kesian anak2 ibu tak dapat main pool



Nasib baik ader children  play room kat sebelah swiming pool  tu..
Kiranya ok lah kan...tak der lah ralat sangat tak dapat main pool..
Tu aleesya dalam rumah mainan tu..



Cak!!!
Ayyunie main2 ngan aleesya dalam rumah tu..


Bukan budak kecik jer main2 dalam tu...
Budak2 besar pun main gak..
Sebab semua tak dapat nak main pool kan..
Tapi akhirnya aleesya + ayyunie dapat gak main air..
Nak tau kat mana???
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


Jeng jeng...ok lah kan..
Budak2 ni asalkan main air jer sebenanrnya..
Ni lah lagi satu bahagian yg ibu cakap tu..
Actually kan bath tub ni pelik sikit tau..
Sebab selalu yg straight panjang tu kan..yg flat tu..
Yg ni siap bertangga2 kat dalam tu...
-
-
-
-
-
-
-
-

Dah siap mandi, bawak aleesya + ayyunie gi beli makanan utk bibik...
Sebab nanti nak tinggal bibik + ayyunie dalam bilik jer..
Ayyunie kan tido awal...rasanya macam tak berbaloi kalau bawak ayyunie ke destinasi seterusnya..
Actually punyalah banyak kedai2 makan kat area2 hotel tu...
Dari dominis pizza, kedai mamak, western cafe dan so on..
So memang tak yah runsinglah bab2 nak cari makanan area2 situ...
Huhuhu...sian muka budak yg kena tinggal kat bilik jer pastu..


Aleesya dah siap bagai ngan topinya..
Katanya nak tgk bunga api...
Dia tak tau yg ibu _ ayahnya nak bawak dia pergi satu tempat baekkkkkkkkkk punya...


Gambar ni agak blur...tapi tetap nak letak gak...hehe


Ni masa tgh tunggu ayah damia hantar ayyunie masuk bilik dan hantar makanan..
Bilik kami tingkat atas sekali yg hujung tu..
Nampak tak ayah damia tgh dukung ayyunie tu???


Senja makin datang, maka ramai lah yg mengunjungi hotel ni utk celebrated New Year..
Kami celebrated di mana????
Tunggu next episode!!!!


Post a Comment