Tuesday, June 1, 2010

LOTUS DESARU - we come again

Wesak day ari tu, ibu n family memang dah rancang nak gi cuti2 kat Lotus ni..
Memang awal2 dah buat reservation for 3D2N...
Kebetulan Eliza pun ader...
So apa lagi....Kami sama2 pi ke Desaru...

Kami convoy lebih kurang kul 12 tghari..
Dengan berbekalkan walkie talkie ayah damia...
So perjalanan ke Desaru sgtlah best...
Langsung tak boring...
Dengan adanya En.Hubby yg masing2 mencarut mengarut dgn walkie talkie tu..sedar tak sedar weols sampai desaru lebih kurang jam 1:15 jer..

Sampai2 memang ler teramat ramai umat manusia kat situ...
Kebanyakannya yg datang aderlah company2 yg buat family day..
Kebetulan lak wesak day kan..
So haruslah separuh umat2 manusia tu bewarna gelap :)

Bilik lak cam biasa....duplex lah...
B4 ni kan ibu pernah dtg sini...
So kalau nak tahu spacious tak spaciousnya bilik ni...
Leh klik link kat bawah ni...



Jom tgk gambar weols lah pulak...


Ibu ayu dan mommy eliza..
Eliza ni kecik molek jer tuannya kan...
Cam janji2 lak sama2 pakai pink....baru perasan..


Dah macam tetamu pi berjalan ke rumah ibu dah ni...
Memang bilik ni macam rumah sendiri coz 2 tingkat...
Siap hidang makanan bagai...


Chef ayu yg sempat berposing tatkala menyediakan makanan..


Budak2 pun happy...
Masing2 dah tak sabar nak pi main air...


Antara makanan yg disediakan...
Bihun goreng, jemput2 pisang, aneka kek, sandwich dan sedikit makanan ready made...
Memang meriah....suasana happening sungguh ngan keletah anak masing2...


Whoopsss whoopsss...
Ni apahal lak ader gambar handbag??
Ni sebenarnya ayah damia tgh test Lens 50m f1.8 tu..
Boleh ler lense tu kalau utk benda statik...
Sembonia VS Guess...
Beg Eliza besar....so mesti ketui2 duit dalam tu...


Ni masa weols tgh tgk org mandi manda kat water theme park...
Bilik ni betul2 depan water theme park tu...
Ala2 cam Tiara Beach Resort dah rasanya ader water theme park..
Budak2 pun masing2 dah tak sabar nak swim tu..


Ni kat tingkat atas....
Tiba2 tgk ader 2 katil queen size..
Tapi rasa cam sempit sikit lah...
Tak macam yg datang dulu...
May be yg dulu 1 king size kot...
Tu yg nampak spacious sikit...
Owh yer...kali ni tak der meja makan lak..
Ntah kenapa ntah...


Ayah damia snaps dari tingkat atas...


Yeayyyy....dah tiba masa nak main air lak...
So tunggu jer lah next entry..
Post a Comment