Tuesday, June 1, 2010

LOTUS DESARU - we come again

Wesak day ari tu, ibu n family memang dah rancang nak gi cuti2 kat Lotus ni..
Memang awal2 dah buat reservation for 3D2N...
Kebetulan Eliza pun ader...
So apa lagi....Kami sama2 pi ke Desaru...

Kami convoy lebih kurang kul 12 tghari..
Dengan berbekalkan walkie talkie ayah damia...
So perjalanan ke Desaru sgtlah best...
Langsung tak boring...
Dengan adanya En.Hubby yg masing2 mencarut mengarut dgn walkie talkie tu..sedar tak sedar weols sampai desaru lebih kurang jam 1:15 jer..

Sampai2 memang ler teramat ramai umat manusia kat situ...
Kebanyakannya yg datang aderlah company2 yg buat family day..
Kebetulan lak wesak day kan..
So haruslah separuh umat2 manusia tu bewarna gelap :)

Bilik lak cam biasa....duplex lah...
B4 ni kan ibu pernah dtg sini...
So kalau nak tahu spacious tak spaciousnya bilik ni...
Leh klik link kat bawah ni...



Jom tgk gambar weols lah pulak...


Ibu ayu dan mommy eliza..
Eliza ni kecik molek jer tuannya kan...
Cam janji2 lak sama2 pakai pink....baru perasan..


Dah macam tetamu pi berjalan ke rumah ibu dah ni...
Memang bilik ni macam rumah sendiri coz 2 tingkat...
Siap hidang makanan bagai...


Chef ayu yg sempat berposing tatkala menyediakan makanan..


Budak2 pun happy...
Masing2 dah tak sabar nak pi main air...


Antara makanan yg disediakan...
Bihun goreng, jemput2 pisang, aneka kek, sandwich dan sedikit makanan ready made...
Memang meriah....suasana happening sungguh ngan keletah anak masing2...


Whoopsss whoopsss...
Ni apahal lak ader gambar handbag??
Ni sebenarnya ayah damia tgh test Lens 50m f1.8 tu..
Boleh ler lense tu kalau utk benda statik...
Sembonia VS Guess...
Beg Eliza besar....so mesti ketui2 duit dalam tu...


Ni masa weols tgh tgk org mandi manda kat water theme park...
Bilik ni betul2 depan water theme park tu...
Ala2 cam Tiara Beach Resort dah rasanya ader water theme park..
Budak2 pun masing2 dah tak sabar nak swim tu..


Ni kat tingkat atas....
Tiba2 tgk ader 2 katil queen size..
Tapi rasa cam sempit sikit lah...
Tak macam yg datang dulu...
May be yg dulu 1 king size kot...
Tu yg nampak spacious sikit...
Owh yer...kali ni tak der meja makan lak..
Ntah kenapa ntah...


Ayah damia snaps dari tingkat atas...


Yeayyyy....dah tiba masa nak main air lak...
So tunggu jer lah next entry..

19 comments:

Nana said...

wah berpiknik2 sama eli...hehehe
nampak vogue de vass ayu pakai bj tu

maszmadi said...

wah best nyer holiday ngan family.. kira family day gak arr nie kan..

hm, lm x gi desaru sjak dok Kl nie.. leh lpas windu tgok n3 nie.. hehe

Saluddin Ismail said...

saya pun ada kat desaru masa tu, cuma berlainan hotel jer..saya stay kat desaru damai yg lebih murah dari lotus tu...ekekke

alyyani said...

trivia sikit. sepatutnya family day office kitorg berlaku pada wesak day & di sini. tapi sayang sekali tak jadi. huhuhu.. bila la nak sampai ke lotus ni.

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

nana - hehehe..vogue the vass yer...ah ah sempat main water theme park sama2 jer...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

masz - boleh ler anggap family day...walaupun family kami kecik jer...ekekekek..

nanti balik Johor, leh ler dtg desaru..

mama tisya said...

sronok la cuti rmi2..bestnye

[-suziey-] said...

hahhaha..rmaai yg berwarna gelap ek..ok la senang nk beza..ekekeke:p

smbung piknik kt desaru plak ni..hiks

ummiaqeef said...

syiokkknye g holiday..kami kg kat felda air tawar 5..mmg dekat la nak g desaru dlm 15-20 minit je..mase wesak batu ni balik kg tp x g desaru..pegi pantai sebelah tu batu layar..picnin kat sane,pegi pagi balik tghari..lame x g laut..hehe

Farra Dhelina said...

best nya coti sama2..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alyya - ah ah kan patutnya hari tu alyya cakap ader family day kat lotus kan...huhuhu..kalau tak leh jumpa alyya lagi...

lotus sekarang best..macam2 dah ader...next time alyya n wan harus dtg tau..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

en din - tak cakap...kalau tak leh main banana boat sama2...tak cukup geng nak main ...huhuhu

Anonymous said...

Salam kenal ye Ayu...

nak tya la..berapa ye sewa hotel kat Lotus nih??

teringin juga nak pegi..dah lama tak turun Desaru nih! hhehhe

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mama isya - memang seronok pun...ngan kawan2 lak tu...haruslah bestnya lain drp yg lain..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

suziey - kah kah kah...kitaorg sampai naik gerun nak main swimming pool tu..coz air biru tu dipenuhi ngan gerhana bulan jer...wakakkakaka...last2 pi main jauh2 kat swimming pool yg jauh2 sikit...

E.L.I.Z.A said...

ayu, nati bg softcopy tu ne gambar²..

xsabar nk tggu next entri hehhe mugo lasum xdop gambar etep masa main air tu heheh

E.L.I.Z.A said...

hahahah hop x tehe tuh, gerhana bulan tuuuu hahhaha..doh sungguh pun, gelap je belah kiri, belah kanan cerahhhh je hehehhe

mama zharfan said...

bestnya holiday2 :) nice pics! pic handbag tu me suker heheh

Ummi Eisya said...

nampak happy tul korang dlm pic ni..ceria semuanya..bestkan dpat bercuti ngan kawan sekepala ni..