Thursday, June 24, 2010

Dear Blogy

Dear Blogy...
Kewujudan mu sungguh bermakna..
Kerana kehadiran mu yg membuatkan hidup ku ceria
Dapat mengenali ramai kenalan baru..
Dapat berkongsi cerita yg perlu..
Dan juga dapat menimba ilmu mana yg mahu...

Dear Blogy....
Masih ku ingat akan kewujudan mu...
Dikau wujud kerana suamiku..
Suamiku yg menciptamu untukku...
Untuk ku abadikan segala kenangan di hati perut mu..




Entry ke3 dalam blog ni
http://ibuayahdamia.blogspot.com/2009/06/promo-gp-sepang-at-mutiara-motor.html
Tima kasih ayah kerana buatkan blog ni utk ibu dan anak2...
-
-
-

Dear blogy...
Hobiku yg suka berjalan2..
Bercuti2..
Serta bergambar2..
Yang membuatkan suamiku lagi besemangat utk menciptamu..
Maka tak hairanlah antara entry2 terawal ku adalah berkenaan Cuti2 Malaysia ku..
Supaya aku dan keluargaku adalah untukmu..


Masa ni umur Ayyunie baru 58 hari..
Hehehe...honeymoon lepas pantang..
Tu yg cuti2 Malaysia sampai 5 hari tu..
http://ibuayahdamia.blogspot.com/2009/06/pd-genting-bukit-tinggi-melaka.html
http://ibuayahdamia.blogspot.com/2009/06/pd-genting-bukit-tinggi-melaka-part-2.html
-
-
-
Dear Blogy..
Nama2 anakku menjadi header mu...
Kerana mereka berdua adalah inspirasi ku
Selain senang utk diingati..
Selain senang utk meniti dibibir setiap hari..


Mereka berdua sumber inspirasi setiap masa dan setiap detik..
Mereka berdua yg membuatkan hidup ibu + ayah lengkap
-
-
-

Dear blogy..
Dirimu mula dikenali kerana anak2ku..
Angkara contest yg selalu dimenangi..
Dari situlah dirimu mula dikenali..
Dari situlah dirimu mula disanjungi..


Antara Contest terawal yg menang..
Alhamdulillah...first time masuk contest anak2 terus menang...
http://ibuayahdamia.blogspot.com/2009/08/damia-aleesya-is-1st-winner.html
-
-
-
Dear Bloggy..
Sesunggunya engkau banyak menyimpan kenangan...
Antara aku dan keluargaku
Semoga engkau terus utuh di persada mu..
Demi masa depan kami kelak..



First fotoshoot...
Guna Nikon coolpix jer..
http://ibuayahdamia.blogspot.com/2009/08/photoshoot-konon.html


Dear Bloggy...


Tak pasti nak panggil 1st Birthday atau 1st Anniversary...
Tapi rasanya lebih prefer 1st Anniversary kot..




p/s: Terima kasih kepada follower, silent reader (termasuk jugak anonymous), kawan2 blogger dan sewaktu dengannya kerana sudi menziarahi blog ini....insyallah....mana2 yg tak sempat diterjah tu pasti ibu akan sampai jua ke blog kamu suatu hari nanti....


p/s: Betullah sebenarnya blog ni boleh menambahkan lagi kenalan yg sedia ada....ader rakan2 blogger ibu yg dah dtg rumah ibu, ader rakan2 blogger ibu yg dah pernah jumpa masa gathering, dan ada juga antara rakan2 blogger ibu yg dah berbalas bersms pun tatkala kemi sama2 memerlukan pertolongan....semoga persahabatan ini kekal hendaknya..


p/s: Dah genap setahun ni..(actually masa mula2 berblogging dulu tak tahu cara, tapi lama2 baru tahu)...akaun NUFFNANG pun makin bertambah....dah boleh cash out kan dah pun sebenarnya....tapi tunggu biar RM banyak2 dululah baru cash out...sedikit tips.....kalau nak harapkan org klik2 kat Nuff tu memang lambat dapat earning..better dapat Buffered Earning lagi cepat..



30 comments:

emy/mamasuri said...

happy 1st anniversary...
sonok tgk hubby wifey together usahakan blog ni..
tahniah2...

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

selim akak masa gmbr family ngn awek litar ke ape tu.. ekeke

hepi 1st anniversary!

[-suziey-] said...

HAPPY 1ST BLOG ANNIVERSARY AYU..BYK BTL KENANGAN YEK..

MRS. K said...

hepy aniversary!

Adyshariz said...

congrats ayu.. btui tu bila dh berblog ni bru tau, sronok jugak bila dpt luahkan isi hati.. dan sgala macam benda dlm minda ni, moga2 blog ayu terus suksess..

Ieja said...

happy 1st anniversary to ibuayahDAMIA.blogspot....

teruskan berblog sbb ummi dania salah seorang peminat yg suka baca blog ibuayahdamia....walaupun jarang bg komen....hehehe...

Sha@Mama Tina said...

yelah kan..semoga persahabatan kekal selamanya...

mummy_ayu said...

happy 1st annivesarry to ur blog...1 athun sudah ye..lebih kurang la...ayu pun 1 tahun gak..seronok kan berblog nie..

** Perfect Love ** said...

Alhamdulillah, tahniah...

blog ni menarik sbb banyak info tempat perutian , makan2 dan macam2 laaa hehe

Ummi Eisya said...

hepi anniversary blog ibu damia..moga terus memberi input dan menjamu mata dengan picas budak berdua tercomel tu..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah terharunyer baca entry ni...kenangan dari saat pertama berblog kan...kiter ingat lagik gambo yang first2 dulu sampai blog ni jadi popular kan....cayok2 harus di gandakan lagik usaha k

Farra Dhelina said...

hpy annvsy to blog akk!!

mmg blog ni menambah kenalan kan!

tp mmg mcm sedih lak bc entry akk ni..isk

mamazana said...

Happy 1st Anniversary!!!!

Walaupun kita x pernah bersua, mama rasa dekat je dgn ibu...

Happy Blogging!!

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

emy - tima kasih...nasib baik hubby banyak support..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

fiza - slim ke??? baru lepas lahirkan ayyunie tu...kalau tak silap tk cukup 2 bulan lagi rasanya...huhuhu...b4 ni lagi slim fiza..

thanks

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

suziey - thanks...harus banyak kenangan

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mrs k - tima kasih

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

adyshariz - insyaallah...semoga terus suksess

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ieja - owhh tima kasih banyak2...btw lepas ni tak mau jadi silent reader lagi..baru kita lebih mesra ok..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

sha - ye lah sha..lagipun kita duduk dekat jer..insyaallah

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mumy ayu - wow...lebih kurang sama umur blog kita yer..ah ah memang seronok berblogging ni...thanks

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

perfect love- hehehe..macam2 adaaaa...thanks

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ummi eisya - thanks...aikkk budak berdua tu jer ke?? ibu + ayah damia leh enterframe tak??

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

anje - hasil menang contest by anje lah tu...heehe..insyaallah..moga makin dikenali...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

farra - thanks dear..moga2 persahabatan kita kekal hendaknya...aminnn

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mamazana - betul2...walaupun tak pernah jumpa..tapi dgn citer2 yg ader..boleh membuatkan kita rasa dekat kan..

thanks dear

ibuayu said...

hpy anvrsry..
Satu keluarga yang bahagia..seronok tengok

alyyani said...

aiseh, nk marah tul dgn blogspot ni. pg2 td da komen tp corrupted. tak kua rupenye. anyhow, wishing happy 1st anniversary to ibuayahdamia.blogspot.om. keep on posting as this is my favorite a-must-click-evryday blog. :)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ibuayu - thanks...moga2 bahagia hingga akhir hayat

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alyya - lah...masalah blogspot ke?

hehehe...everyday click2 yer...me too..mesti hari2 click2 blog alyya