Monday, June 7, 2010

Tak suka lah dia ni...suka sgt ganggu aleesya....


Hehehe..
Bilalah nak abis citer Lotus ni kan...
Mesti uols boring asyik citer sama...
Tak pe lah...selang seli citer kat Lotus ngan citer weekends kami...

Al kisahnya kan...
Lepas ibu + ayah damia main jet ski tu..
Budak2 still continue main pasir lagi...
Sekali adusss...Aleesya boleh pulak nangis kuat2...
Siap meraung2 minta dukung lagi...
Nak tahu kenapa???
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Kerana malaun CLOWN ni lah...
Habis rosak mood budak2 ni main...
Ayyunie tak pandai takut lagi setakat ni...
So cepat2 lah weols beralih ke swiming pool pulak..


Kat Lotus ni ader 2 swimming pool...
Yg ni swimming pool yg lebih private sikit...
Bukan swimming pool yg kat pantai tu...
Tapi syarat pakai swim wear tetap sama... 
Memang syok ah tgk budak2 main air....


Ayyunie lah yg paling happy...
Suka bebenor main air ...
Asyik gelak2 dan ketawa jer...


Pastu Ayyunie suka bebenor kalau kita buat aksi2 ekstrem kat dia...
Suka sampai terkekek-kekek tu..


Yg ni pulak masa ayah damia ajar ibu nak swimming..
Huhuhuhu...fail weiii...memang tak leh nak apung badan lama2...
Ayah damia kata senang ajar anak daripada ibunya...huhuhu
-
-
-
-
-
Sekali kan....
Adusss...Aleesya nangis lagi...
Rupa2nya dia nampak lagi...huhuhuhu
Nyampah tul ngan dia ni...
Nak tahu sapa???
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



Dia ni lagi lah...
Hampehhh betul....
Spoil mood nak swiming budak2 ni...
Kali ni siap naik basikal...
Pastu dah tau Aleesya takut...
Leh pulak....dia datang dekat....
Pastu siap lambai2 lagi...
Makin meraung lah Aleesya...
Siap guests kat situ buat gaya halau2 CLOWN tu lagi...

Huhuhu...clown oh clown...
Nyah ko dari hidup kami...


p/s: Semalam masa lepas habis tgk citer LBS tu....masa turun escalator...nampak clown lagi...sempena FIFA world cup...Tapi kitaorg buat tak tahu jer...kebetulan Aleesya pun tak nampak...kalau tak mau Aleesya menangis kat situ jugak...nasib baik...

16 comments:

emy/mamasuri said...

ermm..cik suri pun takut clown ..walau sebatu lagi jauhnyer..cik suri dah cakap..takutttttttt

Nana said...

heheh aleesya sama mcm damia mmg takot gile ngan clown ni mau dia meraung2 klw nampak clown

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

happeningnyer korang gi cuti2 kat Lotus desaru tu yerk...tahu tak ayu, even kota tinggi tu dekat jer...tp we'll tak tahu plak kat situ ada tempat yang cantik cam lotus tu..next time boleh ler terjah kat sana plak...thanks ayu....ayu punya blog nie dah boleh jadi rujukan utk cuti2 malaysia dah...

ha ha ha...sama arr ngan batrice..takut ngan clown..tp belon yang clown bw dia nak....

firahadifa said...

haha, sama la ngan farrihin.. dia takut... tapi nak gak nengok.. huhu..

Nia said...

Jangan kata Aleesya aje, saya pun masa kecik (laaamaaa duluuu) cukup takut dengan clown. Saya tak rasa diaorg kelakar, tapi menakutkan.

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah bestnyer dua beradeq tu bermandi manda...ayu biler nak turun kl lagik...leh la jumpa

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

emy - ingat kan aleesya jer..rupa2nya ader geng "takut clown"...memang betul...nampak sebatu pun dah meraungkan..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

nana - tu lah kan..naper erkk?? sebab muka clown yg tak cun tu kah??

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

zanna - insyallah..mana2 yg leh dijadikan rujukan tu...sama2 kita kongsi yer..

larrr..tak tahu ke kewujudan lotus ni???

ekekeke...kadang2 pun sama ngan alesya...belon nak..clown takut..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

fira - budak2 memang gitu kan..lagi takut lagi nak tgk..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

Nia - hehehe..rasanya pun semua takut clown...Diha takut tak?

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

anje - insyaallah..nanti ayu turun KL..ayu calling2 anje...

beba said...

ahh..jangankan budak kecik..saya pon takut kat clown..hahaha..cam scary jek...alif tak pernah jumpe clown lagi..so tak tau la camne reaction dier..

agaknye penangan cerita IT masa kecik2 dlu tak abes lagi..hahaa..

E.L.I.Z.A said...

kenak la clown nih hehhhe..sbb colorful sgt kot aleesya takut..tp sgt kiut ok tgk aleesya tkt clown heheh ms kt gelombang biru haitu heheh

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

beba - hehehe..ramai gak mak2 budak takut clown kan..aliff mesti berani punya...boy lain sikit ngan girl ni..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

eliza- hahahaha..ingat lagi deh time gelombang biru tu..pah sudoh takut clown...lo ni pun kalau tiba2 nampak clown dalam TV atau laptop pun. dia takut gok..