Wednesday, June 23, 2010

S.P.L.A.S.H water Kota Bharu

Selasa lepas, 15 June..
Sempat lah organized family trip ke SPLASH water Kota Bharu..
Hehehehe...saja bawak budak2 bersuka ria main air..
Actually tak tahu pun kewujudan tempat ni...
Nama jer org kelantan..tapi tak tau pun ader tempat main air cam ni..
Walaupun tak besar sgt...tapi boleh ler sekadar utk mengembirakan hati kanak2..


Kami tersampai awal...
Kaunter tiket buka kul 10 pagi..
So sebelum masuk main air, kanak2 riang beriang ria di playground yg disediakan..
Aleesya pun semestinya gembira lah kan..
Dah confident buai sendiri sekaang


Owhh...macam ni ler kalau kanak2 bermain...
Suka aje..
2 org tu adik ayah damia....2 org lagi anak saudara ayah damia..
Dan jangan tak cayer, adik sendiri ngan anak saudara sama umur sama kelas masa kat sekolah..


Aleesya n Wawa
Ingat lagi tak wawa yg pandai baca surah2 muqadam ni??


Asalkan bergambar jer..mesti "peace"


Romantic couple...
Tok ma n Tok ayah aleesya + ayyunie
Pstttt...ibu yg suruh FIL letak tangan atas ML tu tau...
Nasib baik sporting kan..


Tunjuk apa tu??? Terkenang zaman silam ke?


Hahahaha..aksi ganas drp Aleesya..
Sekarang dah ader improvement baru..
Dah pandai lompat2 dari tebing kolam tau...
Haihhh...memang tak leh jumpa air langsung...
Asyik nak buat stunt jer..


Kat sini slide dia pendek2 je....


Ayyunie pun boleh tahan jugak..
Tak nak kalah ngan kakak dia bab2 main air ni..
Tapi sama2 seronok boleh berendam..
Nak2 cuaca kat kelantan masa tu sgt panas..


Puas ibu mencari mana laling ibu..
Rupa2nya nun jauh disana..ber "WIFI"..
Huhhh...nasib baik jumpa..


Bila dah jumpa laling...maka kena lah ajak bergambar kan...
Nasib baik laling ibu pun sporting...
Sweet kan gambar ni...(jangan gelak tau...)


Kanak2 ribena dalam kolam...
Bibik bukan kanak2 lagi..
Tapi disebakan ibu + ayah damia malas nak kena2 air ni...
Bibik ler jadi mangsa..


Ayah damia siap beli bola besar suruh kanak2 ribena main ..


Berehat sekejap...
Makan bekal yg dibawa dan dibeli...
Ais krim disponsor oleh ibu (nak jugak cakap tu)



Memang seronok sekali sekala dapat berkumpul ngan family terchenta...
Nak2 macam ibu ni hah yg jarang balik kg...
Ni nasib baik tahun ni cuti malaysia kat Pantai Timur...
Leh gak merasa balik kg..
Kalau tak setahun sekali jer lah balik kg time rasa...

p/s: Berazam akan sentiasa balik kampung sekerap yg mungkin...
Kita tgk jer lah azam yg tak berapa baru ni...ekekekek..menjadi ntah tidak..
Post a Comment