Friday, June 18, 2010

"ETOK"

Uols pernah tgk tak benda ni???
Ni lah namanya etok..
Rasa2nya kat pantai timur especially Kelantan banyak benda ni..



Semalam masa jalan2 kat tepi market..
Ternampak ader org jual etok ni..
Actually susah gak nak cari etok musim2 ni...
Tu yg sekali ternampak terus beli etok ni..


Ni ler rupa etoknya..
Rasa2nya etok ni tak dimasak kot...
Dia rendam ngan serai, bawang putih ngan garam...(rasanya kot..ekekekek)
Pastu jemur atau salai..


Ni ler kuantiti utk RM1


Isi dia lembik2 + masin2 + lemak2 sikit...
Boleh jer ngan tekak ibu ni...
Memang sesuai dimakan sambil2 santai cam masa membaca, tgk TV dan lain2..
Memang ralit ah..

So..uols pernah makan tak etok ni???
Kat tempat uols ader ke etok ni??

p/s: Huhuhu....minta ampun bebanyak.....ibu dah ter"reject" 5 komen dalam entry 
" ada apa di KB MALL"
Yg ibu ingat komen suvanila (tima kasih coz dah seminggu baca blog ni dari A-Z...Nanti tinggalkan link yer nak jejak)
komen emy/mamasury, anje/mamaaqish, n@m@n, dan...alamak lupa pulak sorang lagi..

p/s: Pagi ni bertolak balik ke JB...tapi transit Bukit Gambang dulu...
Post a Comment